Poprvé doma a vítězně! Dorostenci díky přesilovkám přejeli zlínské Berany

18.11.2023, Patrik Rošič

V sobotu 18. listopadu se poprvé doma v tréninkové hale RT TORAX ARENY představil porubský dorost. Porubané pokaždé v utkání vedli a měli nakročeno k bodovému zisku. Celkově rozhodla až samotná třetí třetina, kdy se Poruba prosadila třikrát a bylo hotovo. Porubští se obzvlášť činili v přesilovkách, které jim v Přerově proměňovat moc nevycházelo, ale se Zlínem hned čtyři góly z pěti padly právě v početní výhodě.

Extraliga dorostu – Východ - 19.kolo so 18.11.12:00
HC RT TORAX Poruba
PSG Berani Zlín
5:2(1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Stryczek (S. Stasjuk, Skorochod), 37. T. Vehovský (Majkowski), 45. Indrst (Skorochod, S. Stasjuk), 47. Ignatěnko (Bobok), 57. Dietrich (Ostřížek, T. Vehovský) – 26. Kos (Pečner), 37. Kos (Kočica, M. Sedláček). Rozhodčí: Pavel – Konvička, Frais. Vyloučení: 4:9. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Michalík, Majkowski, S. Stasjuk, Dragon, Lamacz, Korbel – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – Indrst, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko
PSG Berani Zlín: Šimšálek – M. Sedláček, Schmied, Kubečka, Uřičář, Mořkovský, F. Sedláček – Nesrsta, Kočica, Venený – Doležal, Kos, Škrip – Plšek, Páže, Pečner

Jako první se do větší šance dostala domácí Poruba, když šla hrát přesilovku. Tu využila bezprostřední dorážkou Leona Stryczka. O pár chvil později fauloval hostující Martin Sedláček, tentokrát ale přesilovka využita nebyla. Vzápětí bylo proti Porubě nařízeno trestné střílení, které Jan Láryš vychytal a vyrovnání tak nedovolil. Do konce periody si ještě oba celky zkusily početní převahu, ani jeden ale gól nedal a domácí tak šli do šaten s jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé periody faulovala Poruba hned dvakrát za sebou a Berani hráli přesilovku 5 na 3, kterou i využili. Na 1:1 vyrovnal Dominik Kos. Další zajímavosti se udály až skoro v samotném závěru třetiny. V 37. minutě zamířil na trestnou zlínský Plšek a Poruba hned za 21 vteřin trestala. Domácí střídačku rozjásal Tobiáš Vehovský. Jak rychle Porubané využili přesilovku, tak hosté ještě rychleji vyrovnali. Uběhlo pouhých 12 vteřin, když na 2:2 vyrovnal svou druhou trefou Dominik Kos.

Na začátku třetí dvacetiminutovky si vyzkoušela herní situaci 5 na 3 Poruba. Tu sice nedokázala využít, ale následnou klasickou přesilovku už ano. Střelou od modré vrátil svému týmu vedení kapitán Jakub Indrst. Ve 49. minutě byli všichni přítomni svědky parádní gólové akce. Tomáš Bobok našel přes osu kluziště na levém kruhu osamoceného Mykolaje Ignatěnka, který z první vymetl všechny pavučiny poloprázdné branky. Berani si dokázali také ještě připravit nebezpečné šance. Nesrsta napálil tyč nebo Kos znovu střílel z první, jenže Láryš se dokázal rychle od levé tyče přemístit na střed brankoviště. A když Zlín nesnížil, tak Poruba navýšila. Přesně tři minuty před sirénou rozhodnul sobotní zápas šest vteřin před koncem přesilovky Vít Dietrich.