Dorostenci ztratili utkání ve třetí třetině a na Liberec nestačili. Padli 2:5

19.01.2024, Eva Suchánková

V pátek 19. ledna přivítali Porubané na domácím ledě Liberec. Domácí první dvě třetiny vedli, avšak o výsledku rozhodla třetí třetina, ve které Bílí tygři vstřelili pět branek.

Extraliga dorostu – Východ - 7.kolo pá 19.1.17:00
HC RT TORAX Poruba
Bílí Tygři Liberec
2:5(1:0, 1:0, 0:5)
Branky a nahrávky: 12. Indrst (Majkowski), 40. Majkowski (Skorochod, Korbel) – 41. Bělohorský (Kachlíř, Seidl), 42. Bělohorský (Krajdl, Kachlíř), 50. Ehrenberger (Šejc, Hrouda), 58. Šťástka (Zeman), 59. Rozsíval (Ehrenberger, Kučera). Rozhodčí Blaževič – Návrat, Vojtášek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 2:0, 2:5. Diváci: 80.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Dragon, Michalík, Planka, Korbel, Stasjuk, Noga, Majkowski – Stryczek, Vehovský, Ignatěnko, Douda, Skorochod, Indrst, Dietrich, Fasner, Ostřížek, Václavek
Bílí Tygři Liberec: Charvát – Stromský, Zeman, Ehrenberger, Kachlíř, Hrouda, Seidl – Bělohorský, Bajer, Šejc, Krajdl, Choma, Kučera, Šťástka, Rozsíval, Kinter

Porubští mladíci se do vedení dostali ve dvanácté minutě, když přesilovou hru využil Jakub Indrst, poté co dorazil kotouč po střele Majkowskeho. Od toho momentu se zápas proměnil v přehlídku zákroků gólmanů obou týmů. To změnil až krátce před koncem druhé třetiny Mateusz Majkowski, který svou střelu od modré umístil přesně pod vyrážečku libereckého Charváta.

Třetí část utkání už byla pouze v režii hostujících, jenž do ní vstoupili v přesilové hře, kterou ihned využili. Z levého kruhu zamířil Šimon Bělohorský a touš procedil přes chytajícího Láryše. To ale nebylo od Bělohorského vše. Necelou minutu na to totiž z brejku srovnal stav zápasu a nastartoval Liberec k obratu. Ten dokonal ve vlastním oslabení Lukáš Ehrenberger, když se po přihrávce Šejce ocitl sám před domácím brankářem. Liberečtí své vítězství potvrdili dvěma rychlými góly na konci utkání. Nejprve po chybě porubských obránců skóroval Marek Šťástka a nakonec upravil stav na 2:5 z mezikruží David Rozsíval.