S Oceláři drželi dorostenci Poruby gólový krok první třetinu, doma na Třinec nemají recept

02.12.2023, Gabriela Juříková

Doma to porubským dorostencům proti Třinci prostě nelepí! Nutno podotknout, že hráli v oslabené sestavě a Ocelářům vzdorovali, co jim síly stačily. S lídrem skupiny „B“, v rámci 23. kola Extraligy dorostu, hráli po první dvacetiminutovce 1:1, ale od druhé třetiny už psali scénář hry Oceláři. Dorostenci HC RT TORAX Poruba nebodovali s Třincem i v druhém domácím vzájemném klání.

Extraliga dorostu – Východ - 23.kolo so 2.12.12:00
HC RT TORAX Poruba
HC Oceláři Třinec
2:8(1:1, 0:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 8. J. Žídek (Dietrich, Stryczek), 46. Ostřížek (T. Vehovský, Majkowski) – 18. Švančara (Weiss, Holub), 23. Weiss (Rybnikár, Švančara), 26. Řehák (Byrtus, Hrček), 38. Řehák (J. Marek, Holub), 49. Švančara (J. Marek, Rybnikár), 49. Karas (Niemczyk), 59. Švančara (Weiss, Rybnikár), 60. Weiss (Švančara, Holub). Rozhodčí: Holibka – Lainka, Cygal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 21:30. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:8.
HC RT TORAX Poruba: Láryš (41. Bernard) – Majkowski, Michalík, S. Stasjuk, Noga, Korbel, Dragon – Indrst, T. Vehovský, Ostřížek – Stryczek, Dietrich, J. Žídek – Bobok, Václavek.
HC Oceláři Třinec: Skácel – Byrtus (A), Holub, J. Marek, P. Trnka, Niemczyk, Kaleta – Švančara, Rybnikár, Weiss – Řehák, Hrček, Blahuta – Karas, Morcinek, Hladoník.

Souboj prvního s osmým gólově otevřel na konci osmé minuty Jakub Žídek. Pak měli Porubané zvýšit vedení v přesilovce, což se nepodařilo. Do konce prvního dějství zbývaly dvě minuty, když Láryše překonal Robin Švančara.


Střeleckou chuť si Oceláři přinesli i po přestávce. Do brankové sítě poslal kotouč Matěj Weiss a o dvě minuty poté využil první početní výhodu René Řehák. Po ubráněném oslabení se René Řehák trefil do porubské brány podruhé. Závěr třetiny odehrály celky s hráči na trestné lavici. Ti se na ni vrátili ještě na minutu i ve třetí dvacetiminutovce.

To už ale v porubské bráně stál místo Jana Láryše Petr Bernard. V páté minutě třetího dějství se zdáli díval, jak spoluhráči naloží s minutu čtyřicet dlouhou přesilovkou pět na tři. A naložili vskutku výborně. A netrvalo to dlouho. Nahrávka od modré na pravý kruh a Vehovského křižná nahrávka na druhou tyč, kde stál Jan Ostřížek, jenž nastavil jen hůl, aby puk zapadl do odkryté poloviny brány. V klasické početní výhodě porubské šance Skácel pochytal nebo vykrýval.

Ve 49. minutě nastal zlom utkání! Hosté vsítili dvě branky. Bernard byl poprvé překonán Robinem Švančarou a za dvacet vteřin Antonínem Karasem. O deset minut později využili Oceláři přesilovku pouhých 14 vteřin před jejím koncem. Podruhé gól slavil Robin Švančara. A konečné skóre stanovil rovněž v početní převaze v čase 59:59 Matěj Weiss.

Třetí vzájemné utkání, druhé doma, nebylo bodové. Na třineckém ledě získali dorostenci Poruby bod v prodloužení.