Skvělé! Dorostenci na třetí pokus porazili Kometu a slaví třetí výhru v řadě

25.11.2023, Gabriela Juříková

Do třetího kola vzájemných utkání vstoupili porubští dorostenci s vítěznou konstelací. Po dvou tříbodových výhrách, získali v sobotu 25. listopadu v rámci 21. kola Extraligy dorostu dva body. Ve třetím vzájemném zápase s Kometou střelecky sice nezářili, a ani gólově nebylo utkání žádná přestřelka, přesto dovedli domácí hráči duel do prodloužení, které ukončil obránce Mateusz Majkowski dvě vteřiny před jeho koncem. Dorostenci HC RT TORAX Poruba získali třetí výhru v řadě.

Extraliga dorostu – Východ - 21.kolo so 25.11.12:00
HC RT TORAX Poruba
HC Kometa Brno
2:1p(0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Ostřížek (Dragon), 65. Majkowski (Dietrich) – 29. Kukleta (Š. Daněk). Rozhodčí: Kratochvíl – Rychlý, Vojtášek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 100. Střely na branku: 25:29 (7:6, 7:16, 7:9 – 4:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Michalík, Majkowski, M. Kozák, S. Stasjuk, Dragon, Korbel, Noga – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – Indrst, Stryczek, Dietrich – Václavek, Bobok, Ignatěnko.
HC Kometa Brno: V. Král – Polák, Vyhlídal, Panasenko, M. Mátl, Krämer, J. Veselý – Kerbler, Kubín, Štulo – Chaika, Brabenec, Šulla – Hartl, Š. Daněk, Kukleta – Prchal.

V první třetině měli domácí borci dvě početní výhody, což nevyužili. A ani hra ve čtyřech, která přinesla více místa na ledě, gólová nebyla. Týmy šly do kabin bez vstřelených branek se střeleckým skóre, jemně výhodnějším pro RT TORAX, 7:6.

Na začátku 26. minuty byl uskutečněn první gólový zápis. Po ubráněném oslabení získal RT TORAX vedení díky Dragonově nahrávce Janu Ostřížkovi. Kometa s odpovědí nečekala dlouho. V polovině 29. minuty stav srovnal Jiří Kukleta. Brňané vyslali na Láryše celkem 13 střel, ale víc než na vyrovnání to nestačilo.

V polovině třetí třetiny měl domácí celek výhodu přesilovky, kterou se nepodařilo využít, a po střelách ve třetině 7:9 se diváci nedočkali žádné gólové radosti. A to ani po oddechovém čase trenéra Moravce v závěru dvacetiminutovky.
Zápas tedy dospěl do prodloužení. Brankář Král byl více pod tlakem a už se všichni v hlavách připravovali na nájezdy, když domácí malou tréninkovou halu RT TORAX ARENY rozburácel Vít Dietrich nahrávkou na Mateusze Majkowského. Puk přešel brankovou čáru v čase 64:58.

Moravcovi svěřenci slaví ve třetím kole vzájemných zápasů již třetí výhru a bodově se přibližují vyšším stupínkům. Na postupové páté místo ztrácí 8 bodů a do 16. prosince je čeká ještě sedm utkání.