Drama až do konce: Pardubice slaví výhru v prodloužení, Poruba veze bod

22.02.2023, Redakce

Poruba v rámci 49. kola Chance ligy zajížděla do Chrudimi, kde vyzvala B-tým Pardubic. A do utkání nevstoupila moc šťastně.

CHANCE LIGA - 49.kolo st 22.2.18:00
HC Dynamo Pardubice B
HC RT TORAX Poruba 2011
5:4p(3:1, 0:0, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Mandát (Hanousek, Matýs), 17. Rohlík (Kaplan), 18. Rákos, 58. Mandát (Matýs, Rákos), 62. Svoboda (Bukač, Nedbal) – 8. Hrníčko (Střondala, Sedlák), 48. Vachovec (Šoustal, Urbanec), 54. Hrníčko (Bernovský, Lemcke), 60. Bernovský (Sedlák, Střondala). Rozhodčí: Kostourek, Jaroš – Zídek, Polák. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 460. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
HC Dynamo Pardubice B: Klouček – Hanousek, Bukač, Bučko, Nedbal, Hrádek, Chabada, Drtina – Mandát, Rákos, Matýs – Svoboda, Hruška, O. Rohlík – Lichtag, M. Rohlík, Kaplan – Pochobradský, P. Machač, M. Machač.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Mlčák, Sedlák, Klimíček – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Dufek – Bernovský, Střondala, Hrníčko – Brodek, Toman, Häring.

Do utkání vstoupil lépe pardubický B-tým. V čase 6:56 se při přesilovce chopil vedení, a to po gólu Jana Mandáta. Toto skóre ovšem nemělo dlouhého trvání. Hned na začátku osmé minuty totiž pohotově vyrovnal Dominik Hrníčko. Obě strany pak postupně vyfasovaly tresty, to ovšem ke změně výsledku nevedlo. Stav se nicméně měnil v minutě sedmnácté, když se prosadil domácí mladík Ondřej Rohlík a vrátil tak vedení na pardubickou střídačku. Chvíli po něm navíc uspěl i Daniel Rákos, Dynamo tedy odcházelo do kabin s náskokem dvou branek.

Poruba se poté sice v prostřední části zápasu pokoušela o snížení, v její neprospěch ovšem hrála četná vyloučení. Na trestnou lavici se podívali Jiří Brodek, Jiří Klimíček a Tomáš Voráček. A díky zákrokům Daniela Dolejše se neprosadili ani hráči Dynama. Třetina se tak nakonec odehrála bez gólového zásahu.

Do koncovky ovšem Ostravané naskočili dobře. V čase 47:04 skóroval Michal Vachovec a vrátil tak RT TORAX naději. Po zhruba šesti minutách hry navíc znovu přesně pálil Dominik Hrníčko, zapsal tedy svou osmnáctou letošní branku a vyrovnal na 3:3. Poté se ovšem ke kotouči opět dostal Jan Mandát a také on si připsal svůj druhý gól v zápase. Pro Porubu už to nevypadalo dobře, jenže devatenáct vteřin před koncem zaúřadoval ještě Jan Bernovský v samostatném úniku a korigoval na 4:4, čímž zařídil kýžené prodloužení.

V tom po necelých dvou minutách rozhodl o domácí výhře zkušený útočník Tomáš Svoboda střelou zpoza kruhu. Poruba tedy veze bod a aktuálně je na třetím místě ligové tabulky.



Ohlasy k utkání

David Havíř (HC Dynamo Pardubice B): Dneska skvělý zápas s parametry playoff. Výborné dvě třetiny z naší strany. Třetí třetina hektická, trochu jsme upustili od našeho hokeje, lehce jsme se báli, ale i tak jsme dokázali jít do vedení. Bohužel dvacet sekund před koncem přišla chyba. Neměla by se stát, ale stane se. Za dva body musíme být rádi, pracujeme dál.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to zápas o hodně vyloučeních, byla to taková vyloučení, která snad ani nebyla, nechci se k tomu už vracet. Nakonec gól v prodloužení z ofsajdu, věděli jsme to, Pardubice potřebovaly vyhrát a my jsme hráli z prvních dvou třetin skoro celou v oslabení. Musíme některé věci přehodnotit před playoff, je už ale krátká doba.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011