Porubský dorost bojoval se ctí, ale dotáhnout zápas do vítězného konce nedokázal

05.12.2014, Kateřina Juříková

Předposlední utkání základní části sehrál porubský dorost proti Zlínu, který se drží v tabulce těsně za Třincem. Do utkání nastoupili domácí velice dobře, ale po první obdržené brance to šlo s výkonem z kopce. Po první třetině Poruba prohrávala 0:3 a po zbytek utkání se snažila na Zlín neustále dotahovat, což se i dařilo. Ačkoliv byl Zlín značně oslaben, hrál dobře. Nejsilnější bylo trio Karafiát-Krejčiřík-Václavek, které nastřílelo všech šest zlínských gólů. Za domácí se dvakrát po sobě trefil Jan Korec, jedním gólem přispěl i Jakub Bialoň a porubský kapitán Lukáš Horváth. Poslední utkání v základní části sehrají dorostenci na ledě Havířova již zítra, tedy sobotu od 13 hodin.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 27.kolo pá 5.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
4:6(0:3, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Korec (Široký), 35. Korec (Horváth), 46. Bialoň (Malát, Šustala), 59. Horváth (Irgl, Olšr) – 11. Karafiát (Václavek, Krejčiřík), 15. Krejčiřík (Karafiát), 16. Krejčiřík (Karafiát), 36. Václavek (Karafiát, Krejčiřík), 39. Krejčiřík (Václavek, Karafiát), 57. Krejčiřík . Rozhodčí: Jeřábek – Gančarčík, Hlavatý. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:2. Diváci: 100. Střely na branku: 20:37. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bayer – Široký, Olšr, Biota, Halška, Prepsl, Prokeš, Boháč, Skokan – Csabala, Horváth, Konvička – Bialoň, Malát, Korec – Irgl, Stach, Šustala – Holub, Veselý, Žídek
PSG Berani Zlín: Odložík (od 40. minuty Huf) – Padrnos, Váňa, Schmied, Kosorin, Gazda –Strmiska, Peška, Václavek, Mikulec, Krejčiřík, Chytil, Karafiát, Bainar

Dle soupisky vlétl Zlín do utkání s velice malým počtem hráčů oproti domácímu mužstvu, ale utkání začalo i tak velice vyrovnaně. Nejvíce se ovšem prosazovali domácí, kteří již v prvních minutách měli v nabídce dvě přesilovky a dokonce i ve vlastním oslabení se dokázali přesunout před Odložíka. Také hosté měli dvě přesilovky, ale, stejně jako Poruba, je nedokázali využít.

Zlom nastal v půli první třetiny, kdy se Zlínští začali více drát před Bayera a dlouho jej dráždili. Jejich pokusy se nakonec ukázali být užitečné, neboť po nich opravdu branky přišly. První vstřelil po nahrávkách Václavka a Krejčiřka Jiří Karafiát. Toto trio se dokázalo po zbytek třetiny ukazovat a dokonce zavařili i všem porubským obranným formacím. Další dvě branky dal Vojtěch Krejčiřík. Zlín tak po první dvacetiminutovce vedl 0:3.

Neuvěřitelný vstup do druhé třetiny předvedli domácí. Ačkoliv nevyužili nabídnutou přesilovku, měli zlínské hráče i s jejich gólmanem tak rozpohybované, že využili nepozornosti a po návratu pátého hráče hostí na led dala Poruba branku. Střelcem byl Jan Korec. Korec se prosadil i u druhého gólu, kdy v přesilové hře zaujal dobrou pozici před prostorem kruhů. Když se mu puk dostal na hůl, neváhal a okamžitě pálil. Jan Korec se strefil pod víko a snížil stav na 2:3.

Radost domácím nevydržela dlouho. Ihned po Korcově parádní brance skóroval Jan Václavek. Zlín měl ještě mnoho dalších příležitostí, ale domácí se je snažili blokovat. I domácí si párkrát vyjeli na Odložíka, ale ten byl vždy připraven zasáhnout. Dokonce ustál i nemilou situaci, kdy mu Horváth vypíchl puk zespod lapačky a jeho klec tak byla zcela nechráněna. Porubě se do velmi otevřené brány nepodařilo puk dostat. Před koncem třetiny se i s pukem dostal do brány Vojtěch Krejčiřík. Bayer naštěstí vyváznul bez zranění.

Zlínský kouč dal v poslední příležitost druhému gólmanovi a místo Viléma Odložíka poslal do klece Daniela Hufa, který hraje převážně za zlínský mladší dorost. Domácí opět měli přesilovou hru v páté minutě třetí třetiny a zprvu to vypadalo, že bude nevyužitá, ale opak se stal pravdou. Nejprve se snažil dát branku Malát, ale až dorážka Jakuba Bialoně do klece prošla.

Zlín byl však stále ve výhodě o gól, a také se více dokázal prosadit, ačkoliv byl tým značně oslaben. Šestý gól vstřelil Vojtěch Krejčiřík. Domácí se nechtěli nechat dát lacino a stále se pokoušeli vstřelit další góly. V posledních minutách ještě stav snížil Lukáš Horváth. Poruba podlehla Zlínu 4:6.