Starší dorostenci si vyšlápli na Havířov, pátou výhru v sezoně režíroval Jonáš Mládek

22.11.2013, Redakce

Už jednou v průběhu letošního extraligového ročníku dokázali starší dorostenci najít recept na nedaleký Havířov. A s jasným cílem ukořistit další tři body vstupovali i do pátečního střetnutí, které rozhodli prakticky už v první dvacetiminutovce. V ní si brzy vytvořili tříbrankový náskok, který si už zkušeně pohlídali až do závěrečné sirény a zvítězili 6:3. Svěřenci trenéra Petra Rambouska urvali pátou výhru v sezoně a rozšířili své bodové konto na číslo šestnáct. Hlavní postavou pátečního podvečera byl Jonáš Mládek, který tři branky sám dal a další dvě připravil. Suma sumárum, nasbíral úctyhodných pět bodů!

RAKO Extraliga staršího dorostu - 23.kolo pá 22.11.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
AZ Heimstaden Havířov
6:3(3:0, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. Šustala (Mládek), 8. Nardelli (Gola), 15. Gřeš (Gola, Mládek), 23. Mládek (Gola, Síkora), 51. Mládek (Gola), 58. Mládek (Csomor) – 41. Bednář (Pořízek, Dudek), 53. Dudek (Wróbel, Bednář), 55. Hendrych (Moravčík). Rozhodčí: Czubaj – Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 10:7, navíc Bednář (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3, 6:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Charvát, Síkora, Štěpán, Olšr, Ščurek, Široký, Kovaljov, Šípek – Csomor, Dohnal, Gřeš – Gola, Mládek, Šustala – Kurnik, Nardelli, Korec – Bartoň.
AZ Heimstaden Havířov: Turšner (8. Šimeček) – Heinzl, Chroboček, Dudek, Šteffko, Trombik, Ďurkáč, Frojda, Fejko, Polak, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Kurovský, Pacas, Pořízek, Bednář, Cihlář, Sap.

Diváci, kteří zavítali na porubský zimák, se možná ještě ani nestačili pořádně usadit a už byli svědkem první porubské branky, o kterou se po rychlé protiakci postaral obránce Radim Šustala. Vstup do čtvrtého vzájemného utkání sezony vyšel Porubě skutečně na jedničku a zanedlouho vyhnal Turšnera z branky David Nardelli, který se prosadil přesnou střelou o tyč. Ani Šimeček ale dlouho s čistým kontem nevydržel a ještě v průběhu první dvacetiminutovky lovil kotouč z branky.

Kanonýr Tomáš Gřeš sice ještě poprvé na gólmana nevyzrál, ale z následné dorážky už zařídil pro RT TORAX luxusní náskok tří branek. V závěru třetiny mohli snížit při svém útočném výpadu Fejko s Bednářem, ale Sroka svůj tým podržel. Hned na startu prostřední části hry navíc Poruba využila přesilovou hru, v níž si najel šikovně mezi kruhy Jonáš Mládek. Oba týmy měly následně k dispozici několik početních výhod, ale skóre se už ve druhé periodě neměnilo.

Nulu na svém střeleckém kontě smazal AZet až v úvodu třetí třetiny, kdy bleskově zužitkoval přesilovku pět na tři. Ve skrumáži před Srokou se nejlépe zorientoval Lukáš Bednář, který jen lehce poslal touš za brankovou čáru. Havířovští začali kousat, ale zlomila je pátá porubská branka. Duo Patrik Gola – Jonáš Mládek bylo téměř k nezastavení a druhý jmenovaný přidal další trefu do černého. Pak však opět přišly světlé chvilky hostujícího Havířova.

Jiskru naděje na možný zázračný zvrat ještě vykřesal Jakub Dudek. A když za další dvě minuty přidal při hře čtyři na čtyři další gól Jakub Hendrych, Rambouskova družina se mohla opět strachovat o výsledek. Do konce utkání totiž v tu chvíli stále ještě zbývalo více než pět minut. Jenže RT TORAX má Jonáše Mládka, který završil hattrick a v závěru ještě kosmeticky upravil výsledek na konečných 6:3. Poruba si po velmi dobrém výkonu připsala na konto pátou výhru sezony.