Ani počtvrté to se Vsetínem nedopadlo. Poruba na Lapači padla 0:5

25.01.2023, Patrik Rošič

Ve středu 25. ledna zamířila Poruba na led Vsetína. Čekal se těžký zápas, což se i později potvrdilo. Valaši postupně přidávali góly a Porubané ne a ne se prosadit. Hráči HC RT TORAX tak ani počtvrté v sezoně nedokázali vsetínské hokejisty porazit.

CHANCE LIGA - 41.kolo st 25.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:0(2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Sihvonen (Jenáček, Rob), 16. Říha (Jenyš, Klhůfek), 25. Jenyš (Sihvonen, Přikryl), 27. Bērziņš (Klhůfek), 59. Říha (Přikryl, Rob). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2011. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 5:0.
VHK ROBE Vsetín: Vošvrda – Smetana, Němec, Voženílek, Říha, Hryciow – Jenáček, Hořanský, Bērziņš – Rob, Půček, Klhůfek – Jenyš, Přikryl, Sihvonen – Š. Bláha, Lichanec, Berger – Číp
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha (27. Dolejš) – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Urbanec, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Vehovský – Bernovský, Pšurný, Toman – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek, Karafiát, Häring

První šanci ke vstřelení úvodního gólu dostali domácí hokejisté. Lemcke totiž zamířil na trestnou lavici a Vsetín trestal. Riku Sihvonen dokázal tečovat střelu od modré a na světelné tabuli tak svítilo 1:0. Přesilovku si následně zahrála i Poruba, jenže Valaši tuto herní situaci zvládli. Další branka padla až v 16. minutě, když přihrávku do prostoru mezi kruhy využil střelou z první Jiří Říha. Porubané tak mířili do šaten s dvoubrankovým mankem.

V druhé periodě se moc dlouho na změnu ve skóre nečekalo. Už po čtyřech a půl minutách se totiž o třetí gól Vsetína postaral Pavel Jenyš. Vzápětí na trestnou lavici mířil další porubský hráč a Vsetín si zahrál druhou přesilovku v zápase. I tentokrát Valaši nabídnutou šanci využili po přesné střele Danielse Berzinše. To už bylo očividně moc a do brány se po čtvrté brance postavil Daniel Dolejš. Do konce druhé části měla možnost dvou přesilovek Poruba. I v těchto případech ale Režnarova družina neuspěla.

Začátek třetí tercie Porubanům moc podle představ nevyšel, jelikož museli jít opět do čtyř. Porubští ale poprvé v utkání oslabení ubránili. O pár minut později naopak Vsetín obdržel dvě minuty. Poruba na Vošvrdu ani tentokrát správný recept nenašla. Čas najednou rychle plynul a Porubané se stále nemohli prosadit, a když už přišel nějaký náznak tlaku, tak naopak přišlo další vyloučení. Už se zdálo, že další gól nepadne, jenže pár minut před koncem přidal pátý přesný zásah Vsetína Jiří Říha.

Ohlasy k utkání

Radim Kucharczyk (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že v první třetině to bylo o tom, že jsme ty góly dali a Poruba měla také šance jako my, jenom jí to tam nepadlo. Jak jsme odskočili o třetí a čtvrtý gól, tak už to potom bylo v třetí třetině odehráno tak, jak jsme si přáli. Potom padla pátá branka a my musíme náš tým pochválit za vše co předvedl.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Výsledek vypadá, že se nám zápas moc nepovedl. Dostali jsme gól hned na začátku a šance, které jsme měli, jsme nedokázali využít. Tři branky jsme dostali v oslabení a jeden ve hře v pěti. Nesmíme doma pustit Vsetín v úvodu utkání do brankového vedení, protože je potom hodně aktivní.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011