Po šesti výhrách bez bodu, Poruba ve Vsetíně těsně prohrála 1:2

24.10.2022, Patrik Rošič

V pondělí 24. října zamířili hráči Poruby na led Vsetína. Valaši nastoupili do utkání s novými trenéry, Porubané zase s parádní sérii šesti vyhraných utkání v řadě. Čekal se tak vyrovnaný zápas, který i byl. Nakonec o třech bodech rozhodlo velmi těsné skóre 2:1, které skončilo příznivěji pro Vsetín. Hráči HC RT TORAX tak po dlouhé době vyšli bodově naprázdno.

CHANCE LIGA - 15.kolo po 24.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Rob (Jonák, Němec), 52. Sihvonen (Klhůfek, Kajínek) – 26. Pšurný (Lemcke, Střondala). Rozhodčí: Wagner, Rapák – Bohuněk, Veselý. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2011. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
VHK ROBE Vsetín: Žukov – Říha, Kajínek, Ondračka, Němec, Jenáček, Smetana, Voženílek – Rob, Přikryl, Jonák – Berger, Lichanec, Jenyš – Klímek, Klhůfek, Sihvonen – Víte, Berzinš, Š. Bláha
HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha – Lemcke, Klimíček, Krenželok, Urbanec, Mlčák, Sedlák – Berisha, Pšurný, Šlahař – Střondala, Toman, Vildumetz – Šoustal, Vachovec, Gřeš – Brodek, Karafiát, Christov

Na první branku zápasu se moc dlouho nečekalo. Skóre dokázali totiž otevřít domácí hokejisté už ve 4. minutě, když se z prostoru mezi kruhy trefil osamocen Luboš Rob. V polovině třetiny se opět do velké šance dostal Rob, Bláha však jeho bekhendovou kličku pokrýt dokázal. Porubané si také dokázali vytvořit dvě nebezpečné šance, jenže Vachovec ani Berisha gólovou radost na svou střídačku nepřinesli.

V druhé dvacetiminutovce už přišla i první vyloučení. Nejprve se však trestalo na obou stranách, jelikož domácí Vítek s porubským Karafiátem vyfasovali dvě minuty za hrubost. Po uplynutí trestů přišel další gólový zápis. Tentokrát na straně porubských borců. Na 1:1 po šťastné dorážce vyrovnal Roman Pšurný. Následně dvakrát na lavici hanby zamířila Poruba, naštěstí pro hráče v červenobílých dresech tyto přesilovky využity nebyly.

V třetí části hry se čekalo na další brankovou radost docela dlouho. Ta nakonec přišla v 52. minutě. Gólová situace byla zkoumána u videa, rozhodčí nakonec ale po vkročení na led ukázali rukou na středový kruh. Vedení Valachům tak vrátil Riku Sihvonen. Po gólu se strhla menší šarvátka, která byla také dostatečně oceněna. Dále si Porubané zahráli další přesilovku, jenže i tentokrát využita nebyla. V úplném závěru měl na holi vyrovnání Gřeš, domácí gólman byl ale proti.

Ohlasy k utkání

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Odehráli jsme hodně náročné utkání. V první třetině jsme propadali v útočném pásmu a soupeř měl několik přečíslení. Bylo vidět, že šňůra porážek na mančaftu leží. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé části už jsme se do takových problémů nedostávali. V závěrečném dějství se mi zdálo, že jsme měli trošku lepší nohy a výsledkem byl kanadský gól dotlačený i s gólmanem do brankoviště. To se cení. Závěr utkání už jsme měli v podstatě pod kontrolou.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Vsetín byl jiným týmem než v sobotu v Šumperku, což jsme čekali. Fanoušci, kteří jsou na Lapači šestým hráčem, jej v tom podpořili. Myslím, že z obou stran se hrál výborný zápas. Bylo to o jednom gólu, který jsme bohužel dostali po takové sporné situaci. Podíváme se ještě na video, ale i kdybychom měli zrovna pravdu, tak nám to body nevrátí. Trošku tam křivda je, také v hráčích, kteří to na ledě viděli trošku jinak. Mrzí nás ztráta bodů, ale jedeme dál, už ve středu nás čeká další těžké utkání.