Důležité tři body! Poruba otočila bitvu se Sokolovem, Brízgala pochytal 46 střel

03.02.2022, Adam Bagar

Na středeční ztrátu proti Třebíči našli porubští hokejisté tu nejlepší možnou odpověď, hned následující den zapsali důležité tři body proti Sokolovu. V dohrávce 28. kola zvítězili 3:1 a posunuli se na jedenácté místo našlapané tabulky, i díky 46 zákrokům Adama Brízgaly.

CHANCE LIGA - 28.kolo čt 3.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Baník Sokolov
3:1(1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Bitten (Guman, Korkiakoski), 24. Hrníčko (Toman, Žovinec), 27. Gřeš (Toman, Stloukal) – 10. Vracovský (Pohl). Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:3, navíc Bitten, Vachovec – Pohl, Tomi všichni 5 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 589. Střely na branku: 21:47. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Husa, Szathmáry, Žovinec, Voráček, Urbanec, Slavík – Stloukal, Toman, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Guman, Korkiakoski, Bitten – Pořízek, Carter, Hajný.
HC Baník Sokolov: Cichoň – Klejna, Novák, Pohl, Kadeřávek, Zeman, Rulík, Vodička – Jurčík, Jiskra, Tomi – Vracovský, Kverka, Vrhel – Adámek, Rohan, Bílek – Jandus, Hašek, Sloboda.

Do utkání ale vykročil výrazně lépe Sokolov, který v první třetině zasypal Adama Brízgalu 21 střeleckými pokusy a v čase 9:37 se dočkal zasloužené odměny. I když z kategorie šťastných. Tomáš Vracovský si po levé straně najel do pásma, vystřelil a kotouč o brusli bránícího Husy přeloboval domácího gólmana.

Radost na hostující střídačce vydržela jen 46 sekund. RT TORAX z první pořádné akce a první střely na branku udeřil a bleskově smazal manko. Sokolovská obrana úplně zapomněla na mezi kruhy číhajícího Samuela Bittena, ten dostal ideální přihrávku od Gumana a z první se do poloprázdné branky nemýlil.

Domácí mohli být rádi, že se šlo poprvé do kabin za stavu 1:1. Na střely to bylo 6:21. Druhé dějství ale začali mnohem lépe. Nejdřív Dominik Hrníčko přesně tečoval střelu Žovince od modré a za tři a půl minuty už to bylo 3:1 poté, co Toman v pádu našel Tomáše Gřeše a ten poslal kotouč za Oldřicha Cichoně.

Poté se v RT TORAX Areně hodně přitvrdilo, po konfliktu Jakuba Husy s Vítem Jiskrou už fanoušci viděli dvě nefalšované pěstní výměny. Nejdřív mezi Samuelem Bittenem a Janem Pohlem a ke konci zápasu mezi Michalem Vachovcem a Vojtěchem Tomim, rozhodčí kohouty ocenili pětiminutovými tresty.

To hlavní – góly – už k vidění nebylo. Poruba se ve třetí třetině nikam nehnala a vedení 3:1 si zkušeně pohlídala. I díky skvělému Brízgalovi, jenž lapil 46 ze 47 střel soupeře. RT TORAX se tak posunul na jedenáctou příčku a v nevídaně natřískané tabulce ztrácí na čtvrtfinálovou šestku rázem pouhé dva body.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Bylo to těžké utkání poté, co jsme uloupené body z Edenu ztratili ve středu proti Třebíči, kdy jsme v polovině třetí třetiny vedli 4:2 a ještě prohráli v prodloužení. Museli jsme za každou cenu urvat vítězství. Bylo to ubojované utkání, pro fanouška asi nebylo hezké, ale důležité jsou pro nás tři body.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Budu stručný. Vyhrálo horší mužstvo, ale takový je bohužel někdy sport. Body zůstaly v Porubě, nic víc s tím nenaděláme.