Fantazie! Poruba po skvělém obratu loupila v Šumperku a je krok od finále

14.03.2017, Adam Bagar

Semifinálová série Poruby s Šumperkem se přestěhovala do podhůří Jeseníků, kde RT TORAX předvedl fantastický obrat! Parta kolem trenéra Tomáše Sršně ještě osm minut před koncem třetího dějství prohrávala 2:4, neskutečným závěrem však otočila výsledek a od finále ji dělí pouhé jedno vítězství. Nejdřív se dvakrát trefil Michal Sztefek a v čase 59:45 trefil hostům cennou výhru 5:4 střelec Dominik Kafka. Porubská mašina, která v Šumperku uspěla poprvé v sezoně, vyhrála už pošesté v řadě a ve čtvrtek může doma slavit postup!

2. liga - skupina Východ - SF2 út 14.3.18:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
4:5(0:0, 3:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 31. Sedláček (Králík, Janota), 35. Sedláček (Janota, Sedlák), 40. Matějka (Vymazal, Hroch), 43. Cink (Hroch, Fischer) – 27. Peslar (Zachar), 43. Piecha (Slováček), 53. Sztefek (Piecha), 57. Sztefek (Slováček), 60. Kafka (Peslar, Zachar). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Novotný, Axman. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 43:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5. Stav série: 0:2.
DRACI PARS ŠUMPERK: Kůdela – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka, Vymazal, Vachutka - Sedláček, Králík, Novosad - Cink, Hroch, Fischer
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Slavík, Puškár, Kaluža, Puzič, Bail, Dresler – Vaněk, Seidler, Peslar – Zachar, Kafka, Jáchym – Sztefek, Piecha, Slováček – Ballner

Hvězdy zápasu

Michal Sztefek (POR) (2+0)
Pavel Sedláček (ŠUM) (1+1)
Jakub Peslar (POR) (1+1)


Opatrný začátek, Králíkova šance a tyč Piechy

Úvod druhého semifinále byl z obou stran více než opatrný. Do větší šance se dostal až v deváté minutě při přesilovce Lukáš Králík, jeho pokus ale zlikvidoval Jakub Čech. Na druhé straně se pak prosmýkl Ondřej Slováček, bekhend porubského ostrostřelce však z ostrého úhlu tentokrát úspěšný nebyl. Od modré zanedlouho pálil Marek Kaluža, jeho ránu však Hynek Kůdela vytěsnil ramenem do ochranné sítě. V publiku to zahučelo ve třinácté minutě, kdy Martin Piecha trefil z pravého kruhu vzdálenější tyč. Draci se mohli z první branky radovat v osmnácté minutě, se střelbou však domácí až příliš váhali a porubský brankář tak příliš práce neměl.


Peslarovo otevření skóre, Sedláčkův obrat a Matějkovo navýšení v samém závěru

Ostravané šli do vedení ve 27. minutě, kdy se prosadili z početní převahy. David Zachar našel na ose hřiště Jakuba Peslara, který si od modré udělal pár kroků mezi kruhy, odkud zamířil přesně pod Kůdelovu vyrážečku – 0:1. Šumperk ale odpověděl ze stejné herní situace. Lukáš Králík našel mezi kruhy nehlídaného Pavla Sedláčka, který s pomocí levé tyče usměrnil kotouč do branky – 1:1. Další přesilovka a další branka. Pavel Sedláček dostal namazáno na hranici pravého kruhu, odkud nechytatelnou dělovkou poslal kotouč pod břevno – 2:1. To ale od domácích ve druhé třetině stále nebylo vše. V další přesilovce do odraženého puku před brankovištěm plácl Jan Matějka, který uštědřil Porubě tvrdou ránu – 3:1.


Bruslařská trefa Piechy, blesková teč Cinka a Sztefkova přesnost

Poruba se nadechla k obratu ve 43. minutě. Ondřej Slováček si nabruslil mezi kruhy, odkud trefil pravou tyč. Kotouč se následně odrazil před brankoviště, kde trefil brusle Martina Piechy, od kterých se puk odrazil do branky – 3:2. Draci však odpověděli už po půl minutě. Daniel Hroch nahrával zleva mezi kruhy Vladimíru Cinkovi, jenž tečoval puk nad Čechovo rameno – 4:2. RT TORAX poté znovu vstřelil kontaktní gól. Martin Piecha naservíroval kotouč na levý kruh Michalu Sztefkovi, který na milimetr přesně trefil mezírku pod Kůdelovou lapačkou – 4:3. Porubští mohli srovnat za minutu v přesilovce, mohutný tlak ale hosté ve vyrovnání nepřetavili.


Rozhodující chyba Kůdely a Kafka strůjce euforie

Rozhodnout mohl Šumperk v další přesilovce, špatné vyhození Čecha ale Pavel Sedláček do prázdné branky nepotrestal. Ve stejné herní situaci ale Sršňovi svěřenci překvapili. Hynek Kůdela vyjel ven z brankoviště, kotouč ale stačil rychleji dobruslit Ondřej Slováček, který nahrával do prázdné Michalu Sztefkovi – 4:4. Senzační obrat byl dokonán patnáct sekund sekund před koncem základní hrací doby. Kotouč se ve zmatku před brankovištěm dostal Dominik Kafka, který způsobil střelou do prázdné neskutečnou euforii na hostující straně – 4:5.


Ostatní zápasy 2. semifinále

Hodonínvs.Vsetín2:4

Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (Draci Šumperk): Vyjádřím se po sérii.


Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Nějak bych tento zápas více neřešil, samozřejmě jsme ale rádi za další vítězství, jedeme však dále, ještě není zdaleka konec. Více se vyjádřím po sérii.