Poruba padla podruhé za sebou, pohledný šlágr kola patřil domácí Opavě

15.01.2014, Redakce

S jasným cílem odčinit předešlá zaváhání zajížděli porubští hokejisté ke šlágru středečního 33. kola na led nedaleké Opavy, kterou už v sezoně dokázali dvakrát porazit. Vyrovnaný duel sice příliš branek nenabídl, ale jinak byli fanoušci svědky pohledné bitvy, v níž padaly góly pouze do jedné branky. Slezan se dostal v úvodním dějství do vedení po jeho klasickém signálu, který si hostující obrana trestuhodně nepohlídala. Po střele Petra Seidlera se RT TORAX v prostřední dvacetiminutovce sice dočkal vyrovnání, ale ze strany hostí to bylo vše. Dvanáct minut před třetí sirénou vystřelil domácím tři body David Galvas. Poruba už odpověď nenašla a stejně jako Prostějov padla podruhé v řadě.

2. liga - skupina Východ - 33.kolo st 15.1.18:00
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Měch (Tichý, Chalupa), 48. Galvas (Měch) – 32. Seidler (Buček, Vrána). Rozhodčí: Kika – Matěj, Velinský. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 591. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Hokejový klub Opava: Šafránek – Kysela, Galvas, Tichý, Kukol, Vrabel, Mosler – Černý, Měch, Wolf P. – Svoboda, Chalupa, Vítek – Vlašánek, Baďura, Herman.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Wolf R., Šindelář, Javín, Prokop, Slavík, Peslar, Hruzík – Krayzel, Vaněk, Sedlář, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar.

Středeční šlágr mezi Opavou a Porubou nabídl velice zajímavou podívanou. První velkou šanci měla Poruba, Vrána však tváří v tvář Šafránkovi neuspěl. Do slibné šance se dostal na druhé straně Galvas, místo střely ale raději zvolil přihrávku, což se ukázalo jako špatné řešení a bylo po šanci. O pár minut později se k puku za brankou dostal Vítek, přihrál jej dobře postavenému Chalupovi, který ihned z první vypálil. Tihlář tento pokus ale skvěle vyrazil betonem do rohu kluziště. Ve 13. minutě zaváhal při rozehrávce v obranném pásmu Galvas a ke kotouči se dostal Sedlář, Galvas ale svou chybu napravil tak, že dokázal střelu zblokovat mimo tři tyče.

V čase 16:07 Opava otevřela skóre. Pověstný signál dokázal přetavit v gól kapitán Tomáš Měch, jenž v samostatném úniku překonal bezmocného Tihláře – 1:0. Poruba poté mohla vyrovnat v přesilové hře, jenže Slezanu se podařilo tuto přesilovku soupeře ubránit a do přestávky neinkasovat. V závěru první periody mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Vlašánek, opavský forvard ale nedokázal zužitkovat přihrávku Baďury.

Hned z kraje druhé třetiny zápasu se k zajímavé střele dostal Svoboda, Tihlář si s tímto nepříjemným pokusem poradil. Domácí pak museli čelit dvojnásobnému oslabení, poněvadž v době, kdy na trestné lavici seděl Vrabel, dostal dvě minuty i brankář Šafránek, který puk nešťastně vyhodil přes tvrzené sklo. I toto oslabení se ale povedlo svěřencům trenérů Suchánka a Doboše ubránit. Hostům se podařilo vyrovnat až ve 32. minutě. Petr Seidler se dokázal z blízkosti prosadit po přihrávce Bučka a bylo tedy srovnáno – 1:1.

Vrátit vedení na stranu Slezanu mohl Vlašánek, hráč s číslem šestnáct ale Tihláře svou střelou nepřekonal. Šanci na skórování měl po Vítkově střílené přihrávce také Svoboda, opavský mladík ale nedokázal usměrnit kotouč za porubského gólmana. V poslední třetině se diváci dočkali rozuzlení. Nejprve měl ještě šanci Černý, ve skrumáži před bránou se mu nepodařilo kotouč dotlačit za brankovou čáru. Rozhodující moment měl na svědomí obránce David Galvas. Zkušený bek obdržel přihrávku od Měcha a střelou z úhlu překvapil Tihláře, který musel puk lovit ze své sítě – 2:1.

Poruba v závěru dostala možnost přesilové hry, Galvas se totiž provinil hákováním. Trenér Sršeň samozřejmě zkusil hru s šesti hráči v poli, jenže ani toto na vyrovnání nestačilo. Slezan tedy bere tři body za vítězství 2:1 a zůstává na třetí příčce druholigové tabulky, Poruba sice padla podruhé v řadě, ale na vedoucí Prostějov nadále ztrácí pouhé tři body.

Ostatní zápasy 33. kola II. ligy – sk. B (Východ):

LHK Jestřábi Prostějov – VSK Technika Brno 1:3
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC ZUBR Přerov 1:0
HC Lvi Břeclav – VHK Vsetín 2:3
HC Nový Jičín – HC Orlová 3:2 pr.
HC Frýdek-Místek – SHK Hodonín 0:4

Ohlasy k utkání

Josef Doboš (HC Slezan Opava): Oboustranně to bylo pohledné a rychlé utkání. Hráli jsme trpělivě a měli větší vůli po vítězství, což nám přineslo úspěch. Poruba možná byla trochu lepší bruslařsky, ale my jsme si vytvořili více jasných šancí a z toho pohledu beru naši výhru jako zaslouženou.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Hrál se pěkný zápas, bohužel jsme ale inkasovali první gól po typickém signálu Opavských. I když jsme na to kluky upozorňovali, domácím ta akce bohužel znovu vyšla. Do utkání jsme se vrátili, ale Opava byla trpělivá a využila jednu šanci ve třetí části, která zápas rozhodla.