Poruba se pokusila vše zvrátit ke konci utkání, power play však nebyla dle představ

04.01.2015, Kateřina Juříková

Porubský mladší dorost si přes Vánoce pořádně odpočinul a opět vlétl do víru bojů o udržení. Sobotní utkání proti Vsetínu bylo vítězné a v nedělním zápase hostila Poruba Zubry z Přerova. Domácí vlétli do utkání střemhlav, a i když po půli první třetiny prohrávali 0:1, hru nevzdávali. Tlak se Porubě vyplatil a stav ve dvou přesilovkách navýšila. Bohužel sotva padla branka na 2:1, Zubři dorovnali střelou mezi betony Matěje Remiáše. Druhá třetina byla pro domácí hrůzostrašná. Nejenže se nedařilo proměňovat akce, ale ještě další dvě branky dostali. Poslední třetina byla velice napínavá. Za stavu 3:4 si domácí zahráli power play, ale místo pořádného útoku ztráceli neustále puk, takže Přerov zvítězil. Nejlepším nahrávačem na domácí branky byl Vojtěch Střondala.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 26.kolo ne 4.1.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
3:4(2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Pliska (Střondala), 19. Havránek (Střondala, Zicháček), 47. Balcárek (Střondala) – 13. Aulehla (Raček), 19. Lašák (Krátký), 27. Navrátil (Hotěk, Raček), 37. Plášek (Navrátil). Rozhodčí: Klapetek – Tuizal, Zicháček. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Remiáš – Balcárek, Kroček, Dobeš, Pliska, Vojtášek, Žídek, Havránek, Střondala, Takáč, Klíma, Mrva, Plachý, Bochnak, Zicháček, Voznička Martin
HC ZUBR Přerov: Matoušek – Gábriel, Mlčák, Pěnčík, Kleiner, Aulehla, Viktorin, Koudela, Krátký, Raček, Navrátil, Hotěk, Lašák, Petráš, Plášek

První třetina započala velice dobře. Oba týmy se snažily vpadnout do útočného pásma, ovšem štěstí stálo při Remiášovi, který před svou klecí viděl soupeře jen zřídka, ale když už se Přerov dostal před porubskou bránu, střílel o sto šest. Jednu takovou střelu domácí brankář nestačil zachytit a již ve třinácté minutě vedli Zubři 0:1. Autorem branky byl Tadeáš Aulehla.

Poruba se jen tak nedala a svému soupeři pořádně zavařila. Zubři se dostali do oslabení a stačilo pár dobrých tahů a kotouč si po střele Martina Plisky našel cestu za Matouška. Také druhou přesilovku Poruba využila. Střelcem gólu byl Marek havránek. Jenomže ihned po vhazování využili Přerovští porubské chyby a Martin Lašák poslal Remiášovi puk mezi betony.

Domácí se dlouho oklepávali z poslední obdržené branky. Druhou třetinu totiž začali velice vlažně a svému soupeři několikrát „povolili“ vstoupit před svou klec. Porubský gólman tak měl co dělat, aby divoký Zubrům zabránil ve vstřelení další branky. Jenomže tlak hostů dlouho nevydržel. V sedmé minutě druhé části inkasoval od Jakuba Navrátila.

Hra začínala být čím dál tím víc napínavější. Nechyběly souboje u mantinelů a dokonce ani před brankáři, kdy lítaly i pěsti a ne jednou museli čároví zasahovat jak před Matouškem, tak i před Remiášem. Karel Plášek dostal svůj tým do vedení o dvě branky v závěru druhé třetiny a domácím tak začalo přituhovat.

Jako smršť byla Poruba v poslední části. Neuvěřitelný obrat nastartoval i herní strategii hostů, kteří nezůstali pozadu a přizpůsobili se hře domácích. Poruba byla jako nezastavitelný parní stroj a neustále se tlačila dopředu. Parádní střelou do brankoviště se blýskl František Balcárek, po jehož střele zůstal Matoušek jako přimražení k ledu a nevěřícně koukal na své spoluhráče, jak mohli dopustit únik porubského beka.

Na domácích šla vidět velká odhodlanost alespoň ukořistit bod. V power play se ovšem branku dát nepodařilo. Domácí se trápili a neustále ztráceli kotouč. Přerovští byli nejednou v dobré pozici, aby mohli využít prázdné klece, ale obětavý bek Dobeš byl vždy o krok napřed a zastínil hostům cestu. Domácí podlehli Přerovu 3:4.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba):Myslím si, že jsme viděli zajímavé utkání, které bylo otevřené až do konce. První třetinu jsme hráli velice dobře a vyšly nám také přesilovky. Za stavu 2:1 jsme udělali naprosto zbytečnou chybu a tím jsme nalili soupeři vítr do plachet. Druhá třetina byla z naší strany katastrofální a až ve třetí třetině jsme z toho udělali zápas. Pokud nebudeme hrát koncentrovaně a naplno celých šedesát minut, tak budeme mít problémy v každém zápase.

Radomír Kužílek (HC ZUBR Přerov): Dneska jsme sehráli nejtěžší utkání ve skupině, protože domácí hráli fantasticky, hlavně v první třetině. Bylo velice těžké ustát ten tlak. Do první třetiny jsme šli hlavně s tím, abychom moc neprohrávali. Myslím si, že od druhé třetiny jsme lépe bránili a měli jsme dostatek šancí, ovšem nedokázali jsme je využívat, proto bylo utkání napínavé až do konce.