Starší dorostenci předčasně nadělovali, na Kometě nechali šest dárečků! Čtyřmi góly se blýskl Gřeš

23.11.2013, Redakce

Starší dorostenci jasně ukázali, že páteční domácí utkání s Havířovem neovládli jen tak náhodou. V sobotu odpoledne totiž svým výkonem šokovali také brněnskou Kometu, které dokonce nedovolili skórovat. Sami naopak byli střelecky při chuti a jejich brankostroj se zastavil až na suverénním výsledku 0:6! Čtyřmi góly se blýskl kanonýr Tomáš Gřeš a skvělý výkon podal i gólman Dominik Sroka, který zneškodnil všech 35 střeleckých pokusů soupeře. RT TORAX dokázal bodovat už potřetí v řadě a na poslední Vsetín má náskok sedmi bodů! Po parádním dvojutkání, v němž si soupeři museli připadat jako na dvorcích Rolanda Garrose, si starší dorostenci v neděli dopřejí zaslouženého odpočinku.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 24.kolo so 23.11.16:00
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
0:6(0:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Gřeš (Dohnal, Bartoň), 13. Gola (Štěpán, Mládek), 21. Gřeš (Šípek), 26. Gola, 54. Gřeš (Bartoň), 57. Gřeš (Mládek, Korec). Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Mikšík. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 0:6.
HC Kometa Brno: Slavíček (57. Šindelka) – Hájek, Sedláček, Marcello, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš – Nohel, Zohorna, Dvořák, Kališ, Denk, Biolek, Horký, Dymáček, Dufek, Hroudný, Havlát.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Štěpán, Kovaljov, Šustala, Ščurek, Široký, Olšr, Šípek – Gola, Kurnik, Bartoň, Gřeš, Korec, Mládek, Nardelli, Csabala, Dohnal.

Úvodní třetina utkání se rozhodně nevyvíjela dle předzápasových prognóz. Již v sedmé minutě dokončil akci Dohnala jeho spoluhráč Tomáš Gřeš a kolem levé tyče uklidil puk do domácí brány. Než se stačili Brňané vzpamatovat, musel gólman Slavíček lovit druhý puk ze své brány. V přesilové hře napřáhl na modré čáře obránce Štěpán a jeho ránu pohotově uklidil do domácí brány Patrik Gola.

Opaření Brňané mohli vzápětí alespoň snížit, Dymáček našel z pravého křídla Dufka, který ale nemířil přesně. Na druhé straně měl další velkou šanci hostující Gřeš, v samostatném úniku ale na Slavíčkův beton nevyzrál.

Jestli někdo očekával mohutný tlak domácího celku, musel se mýlit. Ze druhé části uběhlo jen třicet čtyři vteřin a Tomáš Gřeš šikovně tečoval střelu Šípka od modré čáry. Na druhé straně mohl srovnat Kratochvíl, jeho dorážku do prázdné brány však perfektním zákrokem vymazal hostující brankář Sroka.

Po nevyužité tutovce domácích zahřmělo znovu za Slavíčkem. Patrik Gola prošel hladce domácí obranou a střelou mezi betony Slavíčka se nemýlil. Vykřesat branku naděje mohl ihned po buly domácí kapitán Šnajnar, jeho dělovka ale skončila na levé tyči hostující brány.

Velký brněnský tlak a pokus o zvrat v utkání se již ve třetí třetině nekonal, hosté navíc přidali ještě další dvě trefy. Nejprve se po chybě brněnské obrany rozjel do samostatného úniku Tomáš Gřeš a střelou pod víko Slavíčkovy brány zaznamenal hattrick.

V závěrečných minutách dostali hosté k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, před kterou se brněnští trenéři rozhodli vystřídat gólmany. Místo Slavíčka nastoupil mezi domácí tři tyče náhradník Šindelka, ani on ale dlouho nevydržel konkurovat střeleckým pokusům hostí, v přesilové hře ho překonal svým čtvrtým gólem v zápase Tomáš Gřeš.

Ohlasy k utkání

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Z našeho pohledu jsme k zápasu nepřistoupili vůbec dobře. Nebruslili jsme a nešli do utkání na plno. Už druhé klání v řadě jsme nedali branku, což svědčí za vše. S takovým přístupem nemůžeme vyhrávat. Problém je v bojovnosti, nasazení a zmíněném přístupu.

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Jeli jsme do Brna naladěni v tom, že jsme hráli výborný zápas s Olomoucí a Havířovem. Sice jsme byli bez tří hráčů základního kádru, ale na to konto se naši kluci semkli. Gólman zachytal parádně a především jsme kladli důraz na to, že Kometa předchozí zápas prohrála 0:3. V první třetině neproměnila šance a tlak na ni se stupňoval. Takhle to bylo až do konce utkání. Předvedli jsme bojovný a kolektivní výkon.