Poruba vítězí podesáté! S Jihlavou zvládla přestřelku a upevňuje si první příčku v tabulce

18.11.2023, Patrik Rošič

Poruba zajížděla v sobotu 18. listopadu k 22. kolu Chance ligy do Pelhřimova, kde hraje jihlavská Dukla. Domácí pokaždé vedli a dokonce to jednou bylo i o dvě branky. Poruba však nesložila zbraně, vyrovnala a v třetí periodě otočila skóre ve svůj prospěch. Po výhře 7:4 a zaváhání Vsetína si tak Porubané vytvořili náskok třinácti bodů.

CHANCE LIGA - 22.kolo so 18.11.16:30
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
4:7(3:2, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Menšík), 7. Cachnín (Menšík), 17. Čachotský (Harkabus, Ozols), 26. Havránek – 5. Střondala (Šoustal), 10. Christov (Razgals, Klimíček), 29. Střondala, 37. Šedivý (Mrázek, Tvrdoň), 42. Gutwald (Střondala, Šoustal), 52. Gřeš, 55. Gřeš (Voráček, Gutwald). Rozhodčí: Horák, Veselý – Baxa, Pěkný. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 2:2. Diváci: 789. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:7.
HC Dukla Jihlava: Stuchlík – Bilčík, Kočí, Dundáček, Ozols, Kolář, Dvořák, Vala – Čachotský, Bartoš, Cachnín – Štefančík, Havránek, Šik – Harkabus, Menšík, Brož – Krajč, Handl, Jelínek
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha (od 26. Dolejš) – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek

Poruba mohla jít do vedení hned v samotném úvodu, protože v první minutě fauloval Dundáček a následovala tak přesilovka. Porubané ale inkasovali a v oslabení se tak prosadil Tomáš Harkabus. Zanedlouho bylo vyrovnáno. Stejně jako domácí tak i Poruba se prosadila v oslabení, když se v úniku přesně trefil Vojtěch Střondala. Za necele dvě minuty se na středovém kruhu vhazovalo potřetí. Vedení Jihlavě dokázal vrátit Richard Cachnín. Bláznivý začátek zápasu pokračoval nadále. V čase 9:45 byl totiž k vidění celkově čtvrtý gól. Za Porubu dokázal vyrovnat Vít Christov. Do konce periody byl k vidění ještě jeden zářez a opět na straně Dukly. Na 3:2 upravil Tomáš Čachotský.

Porubští mohli vyrovnat zkraje periody, když na lavici hanby zamířil Kočí a za pár okamžiků se vylučovalo na obou stranách. A místo toho, aby přišlo vyrovnání, tak Jihlava dokázala odskočit do dvoubrankového vedení. Tomáš Havránek tak vyhnal Bláhu z brány. To dodalo potřebný impuls a Porubané vzápětí snižovali. Přesně mezi tři tyče se trefil podruhé Vojtěch Střondala. Další důležitý moment přišel až v 37. minutě, kdy dvoubrankové manko definitivně smazal Ondrej Šedivý - 4:4.

Zatímco se v předchozích periodách jako první prosadila Dukla, tak v té třetí to bylo jinak. Porubu poslal poprvé do vedení ve 42. minutě Michal Gutwald. Velkou šanci k vrovnání měli domácí až v 51. minutě, kdy Razgals seděl na trestné lavici. Poruba ukázala, že hra v oslabení ji jde a byla z toho tak šestá branka družiny Jiřího Režnara. Tomáš Gřeš ujel jihlavské obraně, vymíchal si Stuchlíka a do poloprázdné branky upravil na 6:4. Dukle pokračovala přesilová hra, a tak to zkusila s prázdnou brankou. To se ji nevyplatilo a desátou porubskou výhru pečetil svým druhým gólem v utkání Tomáš Gřeš.

Ohlasy k utkání

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): My jsme se připravovali na soupeře, který je v laufu a když potřebuje, tak umí zahrát to, co mu přinese tři body. Dnes se to jen potvrdilo. Snažili jsme se hrát aktivně, vytvářet si tlak, ale bohužel v momentech, kdy se zápas lámal, jsme jim poskytli chyby, které dokázali využít a potrestat. Proto jsou tam, kde jsou. Říkal jsem týmu, že co se týče bojovnosti a nasazení, tam nemůžeme týmu nic vytknout. Rozhodly asi větší zkušenosti a větší hokejovost v důležitých okamžicích. Hlavně, ať to kluky nesrazí, v neděli si odpočineme a musíme se přichystat na další zápasy.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme rádi, že jsme tu vybojovali tři body, protože Dukla je nepříjemný soupeř, velmi bruslivý. Začátek zápasu pro nás byl nepříjemný, protože to bylo, když to řeknu blbě, rozdrbané přesilovkami a oslabeními. Hrajeme na čtyři útoky a v ten moment se nám všichni hráči nedostanou na led, taky to tak vypadalo. Nebruslili jsme a Jihlava nás přehrávala. Měli jsme štěstí, že jsme dali takové usmolené góly, ale i ty platí. Pak už to bylo jen lepší.