Derby pro Porubu! Frýdek-Místek jasně přestřílela a vyhrála rozdílem 4:2

25.02.2023, Pavlína Vítková

V rámci 50. kola Chance ligy čekalo na porubský A-tým derby. Do RT TORAX Areny totiž zavítali rivalové z nedalekého Frýdku-Místku. A od úvodní třetiny bylo jasné, kdo je tady favorit.

CHANCE LIGA - 50.kolo so 25.2.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
4:2(1:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Bernovský (Sedlák, Střondala), 26. Dufek (Pšurný, Šlahař), 31. Urbanec (Šlahař, Dufek), 39. Hrníčko (Střondala, Bernovský) – 30. Doktor (Dostálek, Homola), 40. Ramik (Matěj, Homola). Rozhodčí: Hucl, Mejzlík – Otáhal, Veselý. Vyloučení: 1:3, navíc Vachovec (POR) a Havránek (JFM) 5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3128. Střely na branku: 54:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, Sedlák, Doudera, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Dufek – Bernovský, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Toman, Häring.
HC Frýdek-Místek: Mokry – Žůrek, Teper, Havránek, Michálek, Sova, Homola, Adámek – Svačina, Zeman, Macháček – Doktor, Vrdlovec, Dostálek – Hotěk, Haas, Klimša – Geidl, Matěj, Ramik.

V průběhu prvních deseti minut si obě strany vyzkoušely přesilovou hru. Nejprve byl totiž za vysokou hůl vyloučen Jakub Žůrek, po něm pak za podrážení Vojtěch Střondala. Nikdo však výhody nevyužil. Od poloviny periody si ovšem Poruba začala vytvářet znatelný ofenzivní tlak, který posléze také zúročila. V čase 13:56 tečoval Sedlákovu střelu Jan Bernovský a zapsal tak svůj pátý gól v porubském dresu. Hosté se následně pokoušeli o snížení, Bláha byl nicméně ostražitý. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Také do prostřední části naskočila lépe Poruba. A v čase 25:20 z toho byla druhá branka. Autorem přesné trefy byl Jan Dufek. Jen o pár okamžiků později se navíc tribuny mohly pokochat také emotivní bitkou. Tu předvedlo duo Vachovec & Havránek. A v půlce zápasu se pak gólu dočkal i Frýdek-Místek. Jakub Doktor se ocitl sám před Bláhou a svou šanci šikovně využil. Toto skóre ovšem nemělo dlouhého trvání. Po zhruba půl minutě se opět radoval RT TORAX, tentokrát zásluhou kapitána Patrika Urbance. A šlo opravdu vidět, že domácí výběr je při chuti. V čase 38:39 se po poměrně nenápadném nahození prosadil i Dominik Hrníčko a zvýšil na 4:1. Hostům se ovšem před koncem třetiny ještě zadařilo, po rychlém průniku skóroval Michal Ramik.

Jenže do koncovky opět naskočila mnohem aktivněji Poruba. Vojtěch Mokry se tedy ve frýdecké bráně rozhodně nenudil. Naopak hostující tým působil vcelku bezzubě a marně hledal recept k překonání ostravské obrany. Porubané si navíc mohli zahrát další přesilovku, Jakub Teper si totiž vykoledoval trest za držení. Pro Frýdek-Místek to už tedy nevypadalo moc dobře. A na trestnou pak zamířil ještě i David Homola. Domácí tedy neměli problém s udržením výsledku. Po výhře 4:2 tak body zůstávají v Ostravě.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (asistent HC RT TORAX Poruba 2011): Dnes jsme výhru potvrdili dobrým výkonem od začátku utkání. Bylo to derby, takže vyhecované, hrálo se nahoru dolů. Neudělali jsme tolik chyb, jako v minulých utkáních a soupeře jsme drželi před jeho brankou. Šli jsme pomalu za vítězstvím. Dvakrát jsme měli štěstí, ale to asi potřebujeme. K výhře potřebujeme i diváky a musím říct, že dnes to byla parádní kulisa. Děkujeme fanouškům, že přišli na hokej a spolu s námi ty narozeniny i výhru oslavili.

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Problém je v tom, že jsme začali strašně bojázlivě. Čekali jsme, co s námi soupeř předvede a tak se víceméně z toho odvíjel celý průběh zápasu. My jsme se za celý zápas vůbec neprosadili. Nedali jsme góly z tlaku, ale spíš z náhody. A pokud chceme bojovat o playoff a chceme vyhrávat tady s těmi soupeři jako je Poruba, v pondělí nás čeká Zlín, tak musíme prostě zvednout hlavy a musíme hrát tak, jak nás to zdobilo v zápasech, kdy jsme uspěli. My jsme se dneska prostě neprosadili a navíc jsme propadali v defenzívě, kde jsme dělali věci, které do naší hry nepatří.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011