Třetí vítězství v řadě! Poruba přestřílela Slavii a zůstává druhá, rozhodl Lemcke

13.02.2023, Adam Bagar

Porubští hokejisté navázali na vydřené výhry v Sokolově a nad Přerovem, ve 46. kole Chance ligy porazili Slavii 5:4 a třetí výhrou v řadě si upevnili druhou pozici v tabulce před dotírajícím Vsetínem. Drama rozsekl oslavenec Justin Lemcke, který si nadělil pěkný dárek k 26. narozeninám.

CHANCE LIGA - 46.kolo po 13.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
5:4(2:1, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Lednický (Urbanec, Toman), 17. Karafiát (Dufek, Brodek), 27. Dufek (Klimíček, Sedlák), 27. Bernovský (Toman, Lednický), 49. Lemcke (Šlahař, Dufek) – 12. Žejdl (Klikorka, Šmerha), 24. Všetečka, 25. Křepelka (Šmerha, Knotek), 60. Žovinec. Rozhodčí: Zubzanda, Květoň – Vašíček, Král’. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 986. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Brodek, Karafiát, Dufek – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský.
HC Slavia Praha: Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Barák – L. Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Šmerha – Mrňa, Kern, J. Brož – Krliš, Havrda, Simon.

Někteří fanoušci se ještě nestačili ani pořádně usadit a už si zakřičeli gól. Uběhly přesně dvě minuty, když se Vojtěch Lednický po Urbancově střele dobře zorientoval v předbrankovém prostoru a z dorážky poslal kotouč za bezmocného brankáře Málka.

Slavia pak hrozila víc a dočkala se vyrovnání. Po Klikorkově pokusu odvedl skvělou práci na brankovišti Lukáš Žejdl, jenž zasouval do odkryté Bláhovy klece a slavil už 20. gól v sezoně. Do kabin šli ale spokojenější domácí, vedení jim střelou z levého kruhu vrátil Jiří Karafiát.

Už v čase 24:06 bylo zase všechno jinak. Nejdřív Robin Všetečka využil nedorozumění mezi Šoustalem a Tomanem, za dalších 35 sekund pak porubský gólman neudržel střelu Šmerhy a poměrně snadnou práci doklepnout puk do brány měl mladík Karel Křepelka.

Porubští ve 27. minutě odpověděli stejnou mincí, otočili během pouhých 26 sekund dvěma krásnými trefami. Individuálně se předvedl Jan Dufek, jenž ukázal šikovné ruce a prostřelil Málka. Vzápětí Toman před ním našel Jana Bernovského a ten se po blafáku nemýlil.

Stav 4:3 vydržel až do poloviny třetí části. RT TORAX v přesilovce uklidnil Justin Lemcke, jenž využil šikovné přihrávky Šlahaře a zakončoval do odkrytého místa branky. Pražané to v závěru ještě zkusili bez brankáře, ale víc než snížit z hole Dušana Žovince už nestihli.

Poruba přestřihla sedm zápasů trvající bodovou šňůru Slavie na venkovních kluzištích a po šesti utkáních slavila vítězství v základní hrací době. Další body může přidat už ve středu na ledě vedoucí Třebíče, na níž ztrácí pět bodů. Doma se pak ukáže v sobotu proti Kolínu.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro diváka to bylo jistě dobré utkání s hodně góly, ale pro nás tam nějaké chyby byly. Čím méně branek dostaneme, tím lépe, takže se podíváme na chyby a ve středu v Třebíči už musíme hrát jako posledně s Přerovem, tedy zodpovědně, a přivézt body. Zápasy na konci základní části už mají nádech play off, takže příprava se už stáčí tímto směrem. A nás čeká ještě hodně práce.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Podle výsledku to vypadá, že jsme sehráli dobrý zápas, ale vůbec tomu tak není. Body jsme si nezasloužili. Přijeli jsme si tady zahrát... Nevím proč, ale zápasy po reprezentačních pauzách nám naprosto nejdou. Chyběla tvrdá práce, prohráli jsme devadesát procent osobních soubojů a vytvořili strašné množství chyb – systémových i herních. S tím jsme nemohli uspět, vítězství jsme Porubě strašně usnadnili.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011