Berishův gól nestačil. Litoměřice v Porubě prolomily sérii porážek

01.02.2023, Adam Bagar

Porubští hokejisté nevyužili šance vrátit se před Vsetín na druhé místo tabulky. V rámci 44. kola Chance ligy podlehli Litoměřicím 1:3, když se o jejich jedinou branku postaral v přesilovce Aaron Berisha. Za hosty se prosadili i exporubští Tomáš Guman a Filip Kuťák.

CHANCE LIGA - 44.kolo st 1.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Litoměřice
1:3(0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Berisha (Sedlák, Střondala) – 15. Guman (Jícha, Válek), 45. Procházka (Kuťák), 59. Kuťák (Berka) . Rozhodčí: Cabák, Skopal – Vašíček, Veselý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 982. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Dufek – Bernovský, Pšurný, Berisha – Christov, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Häring – Karafiát.
HC Stadion Litoměřice: T. Král – Jebavý, Hampl, Výtisk, Š. Němec, Holý, J. Šedivý, Černohorský – Procházka, Kuťák, P. Svoboda – Válek, Jícha, Guman – Ton, J. Koláček, Berka – Slavíček, M. Vitouch, Senčák.

RT TORAX se před svými fanoušky představil po třech těžkých venkovních zápasech, z nichž vytěžil dva body za vítězství po nájezdech v Přerově.

Stadion dorazil po čtyřech porážkách v řadě, ale začal lépe. Tři brzké přesilové hry sice ještě nevyužil, ale v čase 14:01 už otevřel skóre. Postaral se o to exporubský Tomáš Guman, jenž si šikovně najel mezi kruhy a prostřelil Dolejše.

Domácí mohli rychle kontrovat poté, co se Vachovec ze strany natlačil až před Krále. Gólem neskončil ani následný průnik kapitána Urbance, jehož dres zdobila oranžová na podporu čtvrtého ročníku charitativní akce O kapku lepší hokej.

Porubská aktivita z konce první třetiny se přenesla i do druhé části, v níž se RT TORAX Arena dočkala vyrovnání. Sedlák v přesilovce nabil Aaronu Berishovi a kanadský útočník se z první trefil nechytatelně pod horní tyč Královy branky.

Do třetí části lépe vykročili hosté. Nabídnutou přesilovku po porubské hře v šesti sice ještě nevyužili a naopak mohli sami inkasovat při přečíslení zakončeném Voráčkem, ale Kuťák zanedlouho vyhrál buly na Ondřeje Procházku a ten nekompromisní ranou zaskočil Dolejše.

Dobře bránící Litoměřice už toho Porubě moc nedovolily a i díky 32 zákrokům Tomáše Krále prolomily sérii nezdarů, jejich cenné venkovní vítězství ještě pečetil trefou do odkryté domácí klece další bývalý porubský útočník Filip Kuťák.

Svěřenci trenéra Jiřího Režnara se pokusí porážku odčinit už v sobotu od 17 hodin na ledě Sokolova. Doma se pak zase představí během reprezentační přestávky – v pátek 10. února budou od tradičních 17:30 dohrávat utkání 4. kola s Přerovem.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): V Přerově jsme odehráli urputné utkání, které nás stálo hodně sil. Jeden gól je doma prostě málo, musíme dávat aspoň tři, na které jsme dřív vyhrávali. Šancí moc v zápase nebylo, po druhé třetíně bylo jasné, že to bude o jednom gólu. Bohužel jsme čistě prohráli buly, jejich hráč to trefil a pak už jsme nebyli schopni nějak zareagovat, abychom zápas otočili nebo srovnali.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Utkání se nám hodnotí pozitivně, protože se nám podařilo zvítězit na půdě strašně těžkého soupeře. Hlavně je pro nás důležité, že jsme navázali na výkon, nikoliv výsledek, z domácího utkání se Slavií. Třetí třetinu jsme odehráli poctivě, kluci ukázali charakter a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011