Drama v Přerově! V nájezdech rozhodl Vojtěch Střondala

30.01.2023, Pavlína Vítková

Poruba ve 43. kole Chance ligy zamířila do MEO Arény, kde vyzvala domácí Přerov. A dle očekávání šlo o velmi zajímavou bitvu. O výsledku se nakonec muselo rozhodovat až v samostatných nájezdech.

CHANCE LIGA - 43.kolo po 30.1.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3sn(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Süss (Pechanec, Krisl), 45. Jakub Svoboda (Krisl, Indrák) – 16. Hrníčko (Klimíček, Vachovec), 18. Hrníčko (Christov, Střondala), rozh. náj. Střondala. Rozhodčí: Grygera, Rapák – Kučera, Thuma. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC ZUBR Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Němec, Chroboček, Krisl, Ševčík, Bystroň – Březina, Pechanec, Süss – Doležal, Ministr, Okál – Indrák, Kratochvil, Jak. Svoboda – Goiš, Macuh, Jan Svoboda.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Karafiát – Bernovský, Pšurný, Berisha – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek, Toman, Häring.

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu celku. Od prvních minut si vytvářel ofenzivní tlak a zaměstnával porubskou obranu i Dolejše v bráně. V sedmé minutě pak navíc musel na trestnou lavici Jiří Klimíček, který se provinil hákováním. A Přerov toho využil. V čase 8:19 skóroval Jan Süss a poslal domácí do vedení. Následně byl vyloučen i Lemcke, toto oslabení však RT TORAX ustál. V patnácté minutě se ovšem početní výhody dočkala i Poruba. A byl z toho gól. Jiří Klimíček našel najíždějícího Dominika Hrníčka a ten zapsal svou čtrnáctou přesnou trefu v letošní sezoně. A o chvilku později přidal i patnáctou. V čase 17:17 totiž překonal přerovskou defenzivu a otočil stav utkání.

V průběhu prostřední části si obě strany dvakrát otestovaly přesilovou hru, gólmani si ale všechny útočné akce pohlídali. Za Porubu to zkoušel znovu Hrníčko, dále například Gřeš či Sedlák, další branka nicméně nepadla. Na konci periody pak byli zároveň vyloučeni Sedlák a Střondala, domácí toho ale nevyužili a do kabin se tedy stejně odcházelo za totožného stavu.

Do koncovky naskočili aktivněji domácí, byla na nich patrná chuť vyrovnat. A svého cíle po necelých pěti minutách také dosáhli. Jakub Svoboda prudkou střelou překonal Dolejše a zdramatizoval tak zbytek duelu. Ostravané pak navíc museli přečkat další oslabení, defenziva tudíž měla plné ruce práce. Dolejš byl nicméně pozorný a všechny pokusy zlikvidoval. Zajímavou šanci poté měli i Christov s Douderou nebo namlsaný Hrníčko, skóre se ovšem neměnilo.

Zápas tedy musel jít do velmi emotivního prodloužení. Ani v tom se ale o výsledku nerozhodlo. Tribuny MEO Arény se tedy dočkaly i samostatných nájezdů. V těch nakonec výhru vystřelil Vojtěch Střondala.

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Prvních deset minut bylo z naší strany velice dobrých. Dostali jsme se do vedení a vypadalo to, že hra bude podle našich představ. Soupeři se ale skóre podařilo otočit. Využil přesilovku a poté potrestal naši hrubou chybu. Klobouk dolů, že to kluci nezabalili. Škoda, že jsme zápas nepřevážili dvouminutovou přesilovkou pět na tři, kterou jsme neproměnili. Poruba je silný soupeř se vším všudy. V nájezdech už vždycky bývá štěstí na jedné straně. S pokorou bereme bod a nachystáme se na středeční utkání.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Dneska to bylo takové playoff utkání a myslím si, že se divákům muselo líbit. Bylo tam všechno, situace před bránou, akce, důraz, šarvátky, takže výborný zápas. My jsme se už potřebovali chytit. Přerov hraje výborně, agresivně, důrazně. Jak říkám, my jsme se doufám chytili a teď zase budeme hrát tu naši hru, co jsme hráli. Dobrá práce, dobré dva body a musíme se zase připravit na středu.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011