Z hlavního města s plným počtem bodů! Poruba začne rok 2023 z prvního místa

29.12.2022, Patrik Rošič

Ve čtvrtek 29. prosince odehrála Poruba poslední zápas v roce 2022 na ledě pražské Slavie. Když se oba celky posledně střetly, tak to byl velký výprask v podobě 7:0 pro hráče HC RT TORAX a daleko tomu nebylo ani tentokrát. Porubští si dokázali postupnými góly vypracovat náskok čtyř branek a dokonce díky parádnímu Bláhovi v brance z toho bylo čisté konto. Poruba se navíc vrátila na první příčku prvoligové tabulky před Vsetín.

CHANCE LIGA - 33.kolo čt 29.12.18:00
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011
0:4(0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Berisha (Urbanec), 27. Gřeš (Berisha, Urbanec), 29. Šoustal (Sedlák, Mlčák), 59. Hrníčko (Lemcke). Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Maňák, Štěpánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1276. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:4.
HC Slavia Praha: Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Němeček, Barák, Szathmáry – Všetečka, Žejdl, Kulda – Simon, Kern, Brož – Mrňa, Slavík, Sklenář – Havrda, Strnad
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Urbanec, Voráček, Krenželok, Lemcke, Mlčák, Sedlák – Karafiát, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Hrníčko, Střondala, Häring – Pavlík, Brodek

Slavisté do zápasu vlétli, jenže potom si situaci sami zkomplikovali. Domácí totiž dvakrát v krátkém sledu faulovali a Porubané tak dostali možnost si zahrát přesilovku 5 na 3. Ta byla i poměrně rychle využita, když se přesně mezi tři tyče trefil Aaron Berisha. V druhé polovině periody si přesilovku zahrála Slavia, Porubští ale dokázali oslabení ustát a do šaten si odnesli jednobrankový náskok.

Nedisciplinovanost Pražanů byla potrestána později i v druhé dvacetiminutovce. Další přesilovkový gól dokázal zapsat Tomáš Gřeš. Netrvalo dlouho a Poruba se mohla pyšnit dalším přesným zásahem. Na 3:0 z pohledu porubských borců upravil Tomáš Šoustal. Domácí si následně připravili dvě nebezpečné šance, Ondřej Bláha ale v Edenu dále držel čisté konto.

Tak jako v předchozích třetinách, tak i ta třetí začínala vyloučením. Tentokrát to bylo ale na straně Poruby a naneštěstí pro domácí z toho změna ve skóre nebyla. Udělování trestných minut v poslední části pokračovalo i nadále, využití početních převah už tak úspěšné ale nebylo. Slavia to zkoušela v závěru bez gólmana a dokonce hrála 6 na 4. Na Bláhu v porubské bráně ale recept nenašla. Naopak se do prázdné svatyně dokázal ještě trefit Dominik Hrníčko.

Ohlasy k utkání

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): My jsme samozřejmě chtěli také ten rok zakončit výhrou. Začátek zápasu jsme hráli dobře a měli jsme především dobrý pohyb, kdy jsme se dostávali i do šancí. Bohužel pak přišla přesilovka pět na tři. Poruba má výborné přesilovky. Další branku jsme dostali opět z přesilovky, a poté proti takto silnému týmu se zápas těžko otáčí. Navíc se nám nevedlo v přesilovkách, kterých jsme měli osm a nedokázali jsme z nich ani jednou skórovat. Šance tam byli, ale skvěle chytal brankář soupeře. Pokud bychom dneska hráli jak dlouho chtěli, tak bychom stejně asi branku nevstřelili. Rok jsme chtěli zakončit výhrou, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme spokojeni. Výhra v posledním utkání a hlavně na Slavii, která se v posledních utkáních začala zvedat. Za tři utkání dali sedmnáct branek. Měli jsme k tomu respekt a hráče jsme připravovali na to, že na začátku budeme pod tlakem, což se vyplnilo. Spasila nás až přesilovka, kdy jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Ve druhé třetině měl ještě soupeř dva tří minutové bloky, kdy nás dostal pod obrovský tlak, ale skvěle nás podržel Ondřej Bláha. Uhráli jsme tři body a jedeme domů spokojeni na závěr roku, což je vždycky dobře.