Poruba Slavii nasázela sedm kousků a Dolejš slaví druhé čisté konto

14.11.2022, Gabriela Juříková, Jiří Pudich

Ve dvacátém kole Chance ligy po reprezentační pauze přijela do Poruby Slavia Praha, které měl RT TORAX co oplácet. A že to vzali domácí z gruntu, bylo patrné od prvních minut. Neproměněné trestné střílení je nemuselo vůbec mrzet, protože si posléze vytvořili třígólový náskok. Druhé dějství mělo jednu trefu a ve třetí třetině si se slavistickou obranou dělali domácí, co chtěli a nakonec vyhráli vysoko 7:0. Daniel Dolejš uhájil druhé čisté konto sezóny.

CHANCE LIGA - 20.kolo po 14.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
7:0(3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Vachovec (Krenželok), 19. Christov (Hrníčko), 20. Šoustal (Vachovec), 25. Šlahař (Pšurný, Voráček), 42. Berisha (Pšurný, Šlahař), 44. Hrníčko (Klimíček, Střondala), 52. Krenželok (Berisha, Šlahař). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Veselý, Peluha. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1526. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Toman, Karafiát – Christov, Střondala, Hrníčko
HC Slavia Praha: Málek (44. Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, D. Němeček – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, J. Brož – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín, Strnad

Poruba otevřela první třetinu aktivně. Fanoušky v prvních minutách dostal na kraj sedaček Dominik Hrníčko, jehož brejk byl zastaven nedovoleným způsobem. Reparát v nařízeném trestném střílení však v soupeřově svatyni neskončil. Právo „nedáš, dostaneš“ Slávisté neaplikovali, ve druhé polovině dějství tak nepohrdnuli otevřením skóre porubští. Gól na 1:0 vsítil Michal Vachovec, zkušenému útočníkovi nabídl po ose hřiště puk na pravý kruh Daniel Krenželok. Málek byl na zavěšení z první krátký. Pražané nedokázali díky ukázkovému zákroku Daniela Dolejše potrestat špatnou rozehrávku na osamoceného soupeře, což se jim vymstilo – nastaly gólové hody. Prvně na 2:0 po učebnicové spolupráci s Hrníčkem zvyšoval Vít Christov. Na jeho trefu po necelých 40 vteřinách navázal Tomáš Šoustal, jehož zásluhou puk zaplul mezi Málkovy betony – 3:0.

Taktovku domácí nepustili z rukou ani ve druhé periodě. Díky důslednosti Romana Pšurného u hrazení se dostal kotouč na pravý kruh. Na 4:0 skrytou pumelicí vzápětí upravoval Jakub Šlahař, který byl po hvězdném představení proti Sokolovu při chuti. Málkovi nebylo umožněno ani na moment vydechnout, Poruba byla v sedle a ustavičně se tlačila do pracoviště mladého gólmana. A byť se ke konci třetiny misky vah trochu vyrovnaly, uhájili Ostravané čtyřbrankový polštář.

Třetí třetina a pátý střelec. Roman Pšurný obloučkem přes hůl bránícího hráče našel na okraji levého kruhu Aarona Berishu. Proti zapomenutému Kanaďanovi neměl maskovaný muž šanci, rána z první rozvlnila síť za jeho zády. K hostině se ve stylu za několik chvil přidal i Dominik Hrníčko, který se blýsknul potenciálním gólem roku! Za svatyní soupeře si totiž nabral puk na čepel a lakrosově jej doručil pod horní tyč. Šestá trefa poslala do brankoviště Voleveckého. Toho přivítal mezi třemi tyčemi Daniel Krenželok. Brankář nestihl utěsnit škvíru mezi betony a diváci se mohli radovat ze zvýšení na 7:0. Tým pak už jen zodpovědnou hrou pomohl k radosti i Danieli Dolejšovi, jemuž se ke statistikám připíše druhé čisté konto.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Určitě jsme měli po pauze obavy, zápas po přestávce je vždycky takový nervózní. Kluci to ale zvládli parádně. To, co jsme si řekli, to jsme sehráli, padaly góly, muselo se to líbit. A diváci přišli, je to dobrá pozvánka na další utkání. Co k tomu dodat... Chci poděkovat hráčům za to, co předvedli. A lidem za to, že nás povzbudili.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Pro mě je to nepochopitelné. Jedeme na půdu prvního týmu tabulky a jedeme si zahrát hokej, který je takový bezbolestný, bezkontaktní... Zaslouženě jsme za to byli potrestáni. Doufám, že to byla facka, na kterou budeme schopni zareagovat.