Další venkovní výhra! Poruba po velkém obratu zlomila litoměřické prokletí

26.09.2022, Pavlína Vítková

Třetí venkovní utkání v nové sezoně, třetí vítězství. Ačkoliv porubští hokejisté v Litoměřicích ztráceli už dvě branky, blýskli se fantastickým obratem a zlomili prokletí Kalich arény, v níž slavili poprvé od návratu do druhé nejvyšší soutěže. Dvakrát se při výhře 6:3 prosadili Jan Hudeček a Dominik Hrníčko, trefili se také Michal Vachovec a Tomáš Vildumetz.

CHANCE LIGA - 5.kolo po 26.9.17:30
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011
3:6(2:0, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Výtisk (Svoboda, Kracík), 9. Svoboda (Kuťák), 49. Válek (Slavíček, Jícha) – 23. Hudeček (Vildumetz, Berisha), 26. Vachovec (Sedlák, Šlahař), 32. Hudeček (Vildumetz, Klimíček), 38. Vildumetz (Hrníčko, Vachovec), 48. Hrníčko (Vachovec), 60. Hrníčko. Rozhodčí: Petružálek, Mejzlík, Beneš, Kotlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Střely na branku: 21:32. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5, 3:6.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Němec, Výtisk, Holý, Hampl, Mikyska, Šindelek – Válek, Jícha, Slavíček – Zabloudil, Kuťák, Svoboda – Procházka, Kracík, Guman – Gajda, Ramik.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Berisha, Pšurný, Vildumetz – Hrníčko, Hudeček, Gřeš – Střondala, Toman, Christov – Karafiát.

Úvod duelu vyšel lépe domácím. Od prvních vteřin byli aktivnější a brzy se radovali i z gólu. Autorem litoměřické radosti byl v čase 04:41 matador Jan Výtisk. Tím ovšem domácí snaha nekončila. A v deváté minutě tak Poruba prohrávala už o dvě branky. Kotouč do Dolejšovy klece dopravil Přemysl Svoboda. Ostravané pak museli ještě přetrpět dvě oslabení a setrvávali proto zejména v obraně. Na konci periody na trestnou lavici zamířil i (již litoměřický) Tomáš Guman, stav už se ale do konce třetiny neměnil.

Do prostřední části ovšem Porubští naskočili odhodlaně. A v čase 22:44 už mohli zvedat ruce nad hlavy i oni. Dvojice Tomáš Vildumetz & Jan Hudeček zaskočila domácí defenzivu a snížila na 1:2. A o chvilku později bylo vyrovnáno. Při přesilovce totiž uspěl i Michal Vachovec. To Ostravany očividně nabudilo. Drali se stále do útoku, což se brzy vyplatilo. Třetí porubskou branku přidal po rychlé akci opět Jan Hudeček. Ani tím však RT TORAX nechtěl končit. Díky přesné ráně Tomáše Vildumetze při odchodu do šaten na světelných tabulích svítil stav 4:2 pro Porubu.

Hráči Stadionu v koncovce pochopitelně chtěli srovnat stav, Poruba jim ale příliš možností nedávala. Ba naopak. V osmačtyčicáté minutě přidal gól s pořadovým číslem pět Dominik Hrníčko. Domácí se ale přeci jen ještě nějaké branky dočkali. Při litoměřické přesilovce snížil Lukáš Válek. Více už ale RT TORAX nepřipustil. Dominik Hrníčko přidal šestý a finální gól do odkryté klece a uzavřel tím skóre. Z Kalich arény tedy Poruba veze vítězství.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Zápas jsme chtěli začít aktivně, což se nám podařilo. Velice slušně jsme odehráli první třetinu, pak ve druhé přišel pro mě absolutně nepochopitelný kolaps. Byla to od nás asi nejhůře odehraná třetina za poslední roky. Bohužel ve třetí periodě jsme se do utkání už nedokázali vrátit.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Měli jsme špatný vstup do utkání, dostali jsme dvě branky. Řekli jsme si něco v kabině a do druhé třetiny tým naskočil tak jak měl a běžel na plné obrátky, takže si odvážíme tři body a myslím, že zaslouženě.