Poruba vítězí! Nájezdové drama s Přerovem rozhodl Jan Dufek

10.02.2023, Patrik Rošič

V pátek 10. února dohrávala Poruba zápas s Přerovem. V první třetině gól k vidění nebyl. V druhé části se prosadili hosté a dlouho hubený náskok drželi. Porubané však v třetí třetině dokázali nakonec vyrovnat a v nervy drásajících nájezdech získat druhý bonusový bod.

CHANCE LIGA - 4.kolo pá 10.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
2:1sn(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 56. Lednický (Gřeš), rozh. náj. Dufek – 27. Doležal (Dvořák). Rozhodčí: Koziol, Čáp – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1312. Střely na branku: 49:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Dufek – Karafiát, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský
HC ZUBR Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Hrdinka, Ševčík, Krisl, Gréč – Süss, Pechanec, Březina – Okál, Dvořák, Doležal – Svoboda, Kratochvil, Indrák – Jan Svoboda, Macuh, Ministr

První třetina žádnou gólovou radost nepřinesla. Jediný záznam do zápisu o utkání přišel pouze do kolonky trestů na straně Poruby. Roman Pšurný zamířil na lavici hanby za vysokou hůl a naštěstí pro domácí hokejisté Přerova nabídnutou šanci nevyužili. Nejzajímavější moment úvodní periody byl však v samotném úvodu, když se čekalo na výměnu krytky u tvrzeného skla.

Druhá třetina byla oproti první o něco lepší, jelikož se měnilo skóre. Hosté nejprve hráli v oslabení a hned po jeho skončení zamířil přesně mezi tři tyče přerovský Tomáš Doležal. Do konce periody se ještě nakonec vylučovalo, ani jeden z týmů ale početní výhodu nevyužil. Porubané tak šli do šaten s jednobrankovým mankem.

V třetí tercii se pokračovalo ve stejném stylu jako v částech předchozích. Menší rozdíl byl, že domácí přidali na pohybu. Menší tlak si domácí ale sami vzali, když na trestnou zamířil Urbanec. Hosté početní výhodu ale odmítli využít. Hra plynula najednou pro domácí rychleji a vyrovnávací gól ne a ne přijít. Přerov k vyrovnání Poruby nakonec pomohl sám, jelikož hosté zamířili na trestnou na 4 minuty. Domácí bleskově vyrovnali. Vojtěch Lednický rozjásal svým zásahem porubské publikum.

Utkání pokračovalo prodloužením, ve kterém domácí dohrávali početní výhodu z předchozí periody. Ukončení zápasu ale z pohledu domácích nepřišlo a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Během úpravy ledové plochy se na stadioně objevili policejní těžkooděnci, kteří byli preventivně přivolání, aby nedošlo ke konfliktu mezi fanoušky Přerova a Poruby. V následných nájezdech byli úspěšnější domácí hokejisté. Rozhodující nájezd proměnil Jan Dufek.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to těžký zápas. Přerov hraje organizovaně a jsou to opravdu silní hráči. V první části jsme dostali gól, když jsme měli tlak. Druhá třetina byla vyrovnaná a do třetí tercie jsme šli naplno. Kluci hráli důrazně a bod z utkání si zasloužili a druhý bod jsme dokázali urvat v nájezdech. Chtěl bych především poděkovat fanouškům, kteří nám v závěru hodně pomohli. Cítili jsme se doslova jako v pekle, byla to výborná atmosféra a moc za ni děkujeme.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Nebylo to jednoduché utkání. Dostali jsme se první do vedení, což bylo pro nás výhodné. V druhé části nás stálo hodně sil, když jsme hráli často v oslabení a Poruba nakonec dokázala díky přesilovce vyrovnat. Dále v nájezdech se nám nedaří jak bychom si představovali a domácí tak získali bod navíc.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011