Dorostenci Kohouty nezastavili, ale zůstávají stále ve hře o extraligu

08.01.2022, Gabriela Juříková

Šestý zápas dorostenců ve skupině o Účast v play off svedl dohromady RT TORAX a olomoucké Kohouty. Tým, který nepoznal v této části soutěže prohru. A nepoznal ji ani po sobotním utkání, které začalo patnáct minut po poledni. Ve druhé třetině sahali domácí při trestném střílení k vyrovnání a po druhé změně stran odstřelovali olomouckou bránu z každé pozice. Utkání se definitivně zlomilo ve prospěch Kohoutů ke konci třetího dějství ve dvou minutách, kdy hosté dvakrát skórovali. Za svůj výkon se domácí dorostenci nemusí stydět, škoda, že jim vázla koncovka. A protože Vsetín doma podlehl Šumperku, zůstávají Porubané na čtvrté pozici, která zaručuje další zápasy o udržení.

Extraliga dorostu - 6.kolo so 8.1.12:15
HC RT TORAX Poruba
HC Olomouc
2:5(0:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 26. Moravec (Glos), 51. Stasiuk (Moravec) – 10. Bošek (Šenk), 26. Belan (Bohatý), 49. Konobejl (Belan, D. Jeřábek), 57. Bošek, 58. Konobejl. Rozhodčí: Pavel – Vengřín, Piskoř. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 34:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Michalčík, Pavlíček, O. Jeřábek, Kalužík, Glos – M. Vehovský, Moravec, Stasiuk – Wendelín, Kršík, Konečný – P. Sobol, Šrubař, Wardas
HC Olomouc: Frgál – Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, D. Jeřábek, Bošek, Konobejl, Neoral, Golais, Belan

Papírovými favority byla jednoznačně Olomouc. Potvrzovala to od prvního doteku puku o led. Ovšem s Porubou to neměla vůbec jednoduché. Byla nabuzena skvělým čtvrtečním výkonem a i když inkasovala v polovině třetiny v oslabení z hole Lukáše Boška, v závěru první dvacetiminutovky dost nebezpečně zahrozila první formace vedená Davidem Moravcem.

Druhá třetina byla gólově vyrovnaná a troufnu si říct, že i herně. RT TORAX vstoupil do druhé třetiny tak, jak ukončil tu první. Dravě a drze se domácí hráči tlačili do brány, ale až v šesté minutě se zadařilo zvednout ruce nad hlavu pro oslavu gólu. David Moravecse postaral o radost, která ale netrvala dlouho. Ještě v téže minutě si Kohouti vzali vedení zpět trefou Jakuba Belana. Zbytek třetiny se odehrával v dynamickém duchu, což vedlo k mnoha vyloučením. Dokonce i trestnému střílení, kdy byl Petr Sobol zastaven obránci nedovoleně. Vyrovnání na 2:2 se ale nekonalo.

Porubané měli mnoho šancí na vyrovnání a utkání tak zdramatizovat. Frgála prostřelit nezdařilo. Na druhé straně zazvonila za Chylíkem tyč a Tristan Konobejl slavil navýšení vedení. Dvě minuty na to se přeci jen prosadil Lev Stasiuk, ale to bylo ze strany vše. Přestože odstřelovali olomouckou bránu ze všech pozic. Všechny síly vložili porubští dorostenci do ofenzívy a tak trochu zapomínali na zadní vrátka. Jednou jim ujel Lukáš Bošek a o minutu později, kdy Kohouti okupovali útočnou třetinu, stanovil konečné skóre Tristan Konobejl. RT TORAX nezastavil olomouckou vítěznou jízdu a nenavázal na svůj čtvrteční parádní obrat. Střelecky vůbec nezaostávali za vedoucím týmem, jen vázla koncovka.