Po dlouhé pauze vítězně! Junioři deklasovali Warriors šesti brankami

28.01.2022, Patrik Rošič

V rámci 33. kola Ligy juniorů zavítali na porubský led brněnští Warriors. Pro domácí hokejisty to byl první zápas po dlouhé 19denní pauze. I když hráči HC RT TORAX byli dlouho bez zápasového tempa, tak šlo vidět, že se to na nich moc nepodepsalo. Od začátku střetnutí totiž diktovali tempo a dvěma brankami v každé dvacetiminutovce si zařídili parádní výhru 6:0.

Liga juniorů - 33.kolo pá 28.1.17:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
6:0(2:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Barčák (Žák, Kelnar), 6. Koudelný (Lysoněk, Dinmukhammed), 29. Dinmukhammed (Barčák), 31. Lysoněk (Macias, Koudelný), 46. Dinmukhammed (Koudelný), 51. Chovanec (Siekierka). Rozhodčí: Šmíd – Jurčík, Šobaň. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 31. Střely na branku: 42:18. Průběh utkání: 6:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Dinmukhammed, Ludvík – Halata, Lysoněk, Hradil, Barčák, Prokeš, Siekierka, Koudelný, Chovanec, Žák, Mikula
HCM Warriors Brno: Horák – Mlčoch, Kala, Orsech, Milotinský, Brokeš – Toman, Marčík, Staněk, Láryš, Kelbl, Stárek, Rašovský, Heinrich

Do utkání jednoznačně lépe vkročili domácí junioři. Už ve čtvrté minutě totiž slavili první gólový úspěch. O ten se postaral Jonáš Barčák. Netrvalo však dlouho a domácí se radovali podruhé. Parádní střelou z první pod horní tyč se prezentoval Jakub Koudelný. Poruba byla na koni a do konce první části se mohla postarat o další dva střelecké úspěchy, protože ji Warriors nabídli dvě početní převahy. Ani jednu ale Porubští nevyužili.

V úvodu druhé dvacetiminutovky bylo vidět, že Brno trochu srovnalo tempo. V tento moment ale parádně úřadovali porubští obránci s Markem Slížem, takže žádné změny ve skóry nepřišly. Ve 29. minutě naskytla Poruba přesilovku hostům. Ti ale namísto toho, aby ji využili, tak sami inkasovali. V oslabení se prosadil Isin Dinmukhammed. Za malý okamžik to bylo 4:0, protože se přesně mezi tři tyče trefil Ludvík Lysoněk.

Z kraje třetí tercie si hosté zahráli druhou přesilovku. Tu ale nevyužili. A když Brno odmítlo vstřelit branku, tak Poruba to s radostí udělala za ně. Na 5:0 upravil svým druhým gólem Isin Dinmukammed. Rozjetý brankostroj domácích hokejistů se zastavil až na čísle šest. Jasnou výhru 6:0 totiž pečetil v 51. minutě Pavel Chovanec. Marek Slíž tak vychytal své páté čisté konto v sezóně. Tento zápas nicméně nebyl jenom o brankáři, celý tým makal od začátku až do konce na 100 %, což byl hlavní aspekt tohohle parádního výsledku.