Získat body i přes střeleckou převahu se dorostencům nezdařilo ani s Olomoucí

28.10.2021, Gabriela Juříková

Třinácté kolo svedlo k souboji v tabulce sousedící týmy, které dělil jediný bod. RT TORAX v Kooperativa Areně hostil Olomouc a přestože byl střelecky aktivnější, body nezískal. První olomoucké vedení vyrovnal na začátku druhé třetiny Maxim Vehovský a v závěru třetího dějství, kdy Kohouti vedli o dvě branky, zdramatizoval Tomáš Wendelín. Olomoucký gólman čelil nejvíce střelám v době hry Poruby bez brankáře. Jednobrankové vedení se domácím nepodařilo smazat a po šesté prožívali prohru. V sobotu 30. října je čeká zápas v Přerově a pak více jak čtrnácti denní herní přestávka.

Extraliga dorostu - 13.kolo čt 28.10.16:00
HC RT TORAX Poruba
HC Olomouc
2:3(0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Vehovský (Kršík, Moravec), 56. Wendelín (Konečný) – 4. Hebar (Pastrnek), 37. Belan (Najman, Drábek), 46. Šulgan (Golais, Kalman).. Rozhodčí: Šutara – Konvička, Klimek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Michalčík, Jeřábek, Janeček, Glos, Pavlíček, J. Kalužík, Kyjovský – Vehovský, Moravec, Kršík – Wendelín, Šrubař, Konečný – Wardas, P. Sobol, Stasiuk – Murin
HC Olomouc: Frgál – Drábek, Němec, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Miškovský, Hebar, Najman, Pastrnek, Bošek, Konobejl, Golais, Belan

Bruslivost se oběma týmům nedala zapřít. Hra měla spád, rytmus a útoky se střídaly na obě strany. RT TORAX zpočátku třetiny útočil, jenže od 4. minuty doháněl gólové manko, které vytvořil Andrej Hebar. Domácí měli dvě početní výhody, ale výborně chytajícího Frgála v brance se nezdařilo překonat. A to ani v tlaku na konci prvního dějství, kdy čelil několika střelám z různých úhlů.

Domácí do druhé třetiny vlétli gólově. Maxim Vehovský si před brankou pohrál s gólmanem, aby mohl dostat puk přes jeho ležící tělo. Třetinu narušovala častá vyloučení, převážně na straně hostů. Nabízené šance RT TORAX nevyužil. Další branku diváci shlédli v závěru třetiny, kdy šli Kohouti podruhé do vedení zásluhou Jakuba Belana, který vymetl všechny pavučiny Chylíkovy brány.

Po druhé přestávce se obraz hry nezměnil. RT TORAX tahal za kratší konec a po většinu času byl v těžké defenzívě. Olomoučtí z laku vytěžili jen jednu branku. V šesté minutě po odehrané početní výhodě protlačil puk za Chylíkova záda Viktor Šulgan. Porubský gólman byl jistota v bráně. Nebýt jeho mrštnosti a pozornosti, Porubané by dotahovali víc než jen dva góly. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se díky Konečnému protáhl za obranu Tomáš Wendelín a lobem překonal taktéž skvěle chytajícího Frgála. Nabídla se hra bez gólmana, kterou domácí využili půl minuty před vypršením dvacetiminutovky. Puk létal ovšem jinam než si domácí přáli.
Přestože byli ve výsledku domácí střelecky lepším týmem, nejvíce aktivní byli v prvním dějství, na body nedosáhli po šesté za sebou.