Dorostenci v dohrávce s Přerovem dřeli, na body ovšem nedosáhli

26.10.2021, Gabriela Juříková

Úterní podvečer patřil v RT TORAX ARENĚ dorostencům, kteří kompletovali tabulku dohrávkou šestého kola. Porubané utkání rozehráli výborně, ale utekl jim průběh druhé třetiny. Zubři k vyrovnávací brance po přestávce přidali dvě trefy a vedení si v podstatě pohlídali. RT TORAX pálil ostrými, jenže narážel na brankářskou hradbu. Dorostenci Poruby tak prohráli po páté v řadě.

Extraliga dorostu - 6.kolo út 26.10.18:00
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
2:4(1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Wendelín (Konečný), 45. Vehovský (Moravec) – 10. Svozil (Kuchta, Věchet), 35. M. Hanák (Věchet, Svozil), 39. Věchet, 56. Kuchta (M. Hanák, Věchet). Rozhodčí: Hykel – Kořistka, Bartoň. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 35:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Janeček, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček, Kyjovský – Vehovský, Moravec, Stasiuk – Wendelín, Šrubař, Konečný – Szcześniak, P. Sobol, Murin – Matyáš Veselý
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Svozil, Polame, Harásek, Nášel, Marek Veselý – Věchet, Grézl, M. Hanák, J. Hanák, Kolařík, Toman, Dobša, Kuchta, Šindler, Svoboda

Skóre se otevřelo velmi brzy. Domácí šli důrazně do brány a za to dostali odměnu už v druhé minutě, kdy Tomáš Wendelín dopravil puk do zcela odkryté brány. Zubři si vypracovávali velmi slušné šance, ovšem naráželi na koncentrovaného Marečka, který puk za svá záda propustil až v oslabení a to díky clonícímu hráči. Střelu Davida Svozila od modré čáry na ose hřiště neviděl. Zubři využili početní výhodu po 6 vteřinách. Dvě minuty před přestávkou mohl RT TORAX dostat do vedení Konečný v úniku, souboj s Vojtek ale prohrál.

Porubští dorostenci měli v první půli třetiny několik vážných šancí na změny stavu, pár samostatných úniků v podání vdovského, Konečného nebo přečíslení, ale z gólů se v druhé třetině radovali hosté. Do vedení se Zubři dostali využitím přesilové hry v 35. minutě Matyášem Hanákem a minutu před druhou přestávkou využil zmatků v porubském brankovišti Petr Věchet, když se trefil do prázdného prostoru u horního levého rohu Marečkovy brány.

Ve třetí třetině dokázali Porubané snížit Maximem Vehovským, který samostatný únik už proměnil. RT TORAX se dál tlačil do brány, vytvářel si šance, ale skvěle chytající Martin Vojtek už nepustil za svá záda žádný touš. Přerovští si výhru pojistili v 56. minutě trefou Tobiáše Kuchty do odkryté klece. Mareček po několika dorážkách zůstal mimo brankoviště. Závěr základní hrací doby patřil Porubanům. Moc chtěli utkání zdramatizovat, ale nepovedlo se. Pátá prohra posílá Porubu na deváté místo.