Poruba z posledního letošního zápasu bere bod. V prodloužení rozhodl frýdecko-místecký Christov

29.12.2021, Pavlína Vítková

Poruba v posledním zápase roku 2021 přivítala na domácí půdě rivaly z nedalekého Frýdku-Místku. A do utkání vstoupila dobře, v úvodní třetině si vybojovala dvoubrankové vedení. Hostům se ale povedlo ztrátu (dvakrát) dorovnat a v prodloužení pak rozhodl Vít Christov.

CHANCE LIGA - 32.kolo st 29.12.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
3:4p(2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Szathmáry (Réway, Hajný), 18. Guman (Hajný, Réway), 38. Jenyš (Gřeš, Korkiakoski) – 19. Klimša (Lyszczarczyk, Zbořil), 25. Svačina (TS), 57. Christov (Peterek, Martynek), 65. Christov. Rozhodčí: Koziol, Micka – Měkýš, Blažek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 519. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Szathmáry, Husa, Voráček, Žovinec, Urbanec, Houdek – Stloukal, Bitten, Hrníčko – Jenyš, Korkiakoski, Gřeš – Guman, Hajný, Réway – Carter, Hotěk, Brodek.
HC Frýdek-Místek: Baroš – Ciura, Teper, Zbořil, Michálek, Krenželok, Matyáš – Svačina, Bartoš, Šedivý – Lyszczarczyk, Komorski, Klimša – Christov, Peterek, Martynek – Matiaško, Čmiel, Blaško.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, gólman Brízgala měl v úvodních minutách plné ruce práce. První gól utkání nicméně skončil v Barošově bráně. V čase 09:32 se totiž ke kotouči dostal Šimon Szathmáry, prudce vypálil a otevřel skóre. Vstřelená branka Porubany motivovala, začali se tlačit do útočného pásma. A v osmnácté minutě tak mohli slavit podruhé. Tomáš Guman zakličkoval před Barošem a poslal puk za jeho záda. Zvýšil tedy na 2:0. Ostravskou radost ale po chvilce přerušil David Klimša, který po teči snížil na rozdíl jednoho gólu.

Také úvod prostřední části vyšel lépe Frýdku-Místku. A v čase 24:45 se navíc Šimon Szathmáry provinil sevřením puku, což znamenalo trestné střílení hostí. Toho se ujal Vladimír Svačina a srovnal na 2:2. Namlsaní hosté toužili po dalším gólu, Poruba si zase chtěla vzít zpět své vedení. O šance tak nebyla nouze ani na jedné straně ledové plochy. Šťastnější ale nakonec byli domácí, Tomáš Gřeš a Pavel Jenyš se totiž přiřítili před Baroše a stav se jejich zásluhou měnil na 3:2.

V koncovce se samozřejmě hosté snažili vyrovnat, porubská obrana i Brízgala v bráně ale pracovali spolehlivě. Na obou týmech se navíc začínaly viditelně projevovat emoce. V dvaapadesáté minutě se pak na trestnou lavici musel poroučet Tomáš Guman, na ledě tedy bylo živo. Frýdečtí ale tuto šanci nevyužili. V čase 56:43 však nakonec přeci jen procedil kotouč do brány Vít Christov a skóre bylo opět nerozhodné.

Zápas tedy musel jít do prodloužení. V tom patnáct vteřin před koncem rozhodl svou druhou brankou Christov. Poruba tak v posledním zápase roku 2021 bere bod.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je to pro nás ztráta. Nemůžeme dostat ve třetí třetině branku na 3:3. Řekli jsme si, že musíme hrát tu třetinu zodpovědně na 0:0. Jenže udělali jsme velkou hrubku na zadním mantinelu, kde byli oba beci, kteří nechají hráče rozehrát. Adam Brízgala ještě něco chytil, ale bohužel jsme další góly nedali. V závěru jsme měli velkou šanci, nedali jsme dva samostatné úniky a pár vteřin před koncem prodlouženi přišla čtvrtá branka Frýdku-Místku.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Tři body jsme nezískali kvůli promrhané druhé desetiminutovce první třetiny, kde začátek jsme měli velice dobrý. Dokázali jsme si vytvořit tlak a různé střelecké šance, ale pak si někteří naši hráči oblékli dresy soupeře a jakoby hráli s nimi, protože jsme odevzdávali lehké kotouče. Z toho Poruba získala dvougólové vedení, naštěstí jsme ale do konce první části náskok stáhli na jednu branku. V druhé periodě jsme měli dva samostatné nájezdy, další šance a mohli jsme zápas překlopit na naši stranu. V třetí třetině šlo vidět, že si Poruba skóre hlídala. Svou trpělivostí a vytvářením různých příležitostí jsme dokázali nakonec srovnat a cítili jsme, že jsme to mohli otočit ještě v základní hrací době. Prodloužení bylo parádní na obou stranách. Poruba i my jsme si vytvořili velké šance. Jednu z nich jsme ale využili my a odvážíme si, pro nás, skvělé dva body.