Režnar na výhru dál čeká. Poruba proti Vrchlabí třikrát vedla, ale bere jen bod

27.11.2021, David Kubatík

Porubští hokejisté šli v zápase 24. kola proti Vrchlabí hned třikrát do vedení a vypadalo to, že by snad mohli pomýšlet i na plný počet bodů. Zlom však nastal ve třetí části, kdy si poprvé v zápase vyzkoušeli roli vedoucího týmu i hosté. Blížící se katastrofu ale čtyři a půl minuty před koncem dokázal eliminovat svou přesilovkovou trefou Michal Houdek, a tak se šlo do prodloužení. V tom ale domácí hráči nedokázali využít přesilovku a minutu před jeho koncem zápas ukončil Matýs.

CHANCE LIGA - 24.kolo so 27.11.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Vrchlabí
4:5p(2:1, 1:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Vachovec (Houdek), 20. Vachovec (Jenyš, Gřeš), 29. Stloukal (Korkiakoski), 56. Houdek (Jenyš, Vachovec) – 19. Heřman (Kajínek, Kaut), 24. Chalupa (Koffer, Rohlík), 30. Pochobradský (Heřman, Chrtek), 42. Rohlík (Zdráhal, Vála), 64. Matýs (Urban, Vála). Rozhodčí: Koziol, Čáp – Zídek, Komínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 628. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Szathmáry, Kozák, Voráček, Žovinec, Houdek, Barinka, Urbanec – Stloukal, Réway, Korkiakoski – Guman, Toman, Hrníčko – Jenyš, Vachovec, Gřeš – Kanko, Brodek.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Kajínek, Jelínek, Vála, Zdráhal, Kynčl, Nedbal, Voženílek – Pochobradský, Chrtek, Heřman – Machač, Kaut, Zeman –Matýs, Urban, Mrňa – Koffer, Rohlík, Chalupa.

Porubští do zápasu vstoupili dobře. Už na začátku šesté minuty totiž zpracoval dlouhou Houdkovu přihrávku kapitán Michal Vachovec a poslal puk do prostoru mezi Soukupovým betonem a lapačkou. Následně si oba týmy vyměnily po několika šancích, z čehož ale žádný další gól nepadl. A tak to vypadalo, že úvodní třetina skončí porubským vedením 1:0. To se ale nestalo. Minutu a půl před sirénou totiž zpoza pravého kruhu vypálil Kajínek a u dorážky byl jako první Martin Heřman - 1:1. Remízou ale tato dvacetiminutovka také neskončila. Už za další půlminutu totiž hezkou útočnou šancí Ostravanů zakončil střelou do odkryté branky znovu Michal Vachovec a rozhodl tak o prozatímním porubském vedení.

Ani druhá část nebyla skoupá na vstřelené branky. Už po třech minutách rozjel vrchlabskou útočnou akci Rohlík, který následně přihrál před odkrytou klec Davidu Chalupovi. A ten už věděl, jak se v podobných situacích zachovat. Za pouhých pět minut šli do vedení znovu Ostravané. Korkiakoski využil chyby v hostující rozehrávce k přihrávce Petru Stloukalovi, který se nijak nerozpakoval a svou bombou z levého kruhu nedal Soukupovi šanci. Po necelých dvou minutách už to byla ale znovu „plichta“. Michal Pochobradský zkusil své štěstí při střele zpoza levého kruhu a vyplatilo se. Pět minut před druhou sirénou mohl poslat Porubu znovu do vedení Hrníčko. Puk za Soukupova záda se mu ale procpat nepodařilo. Před třetí třetinou tak na kostce RT TORAX ARENY svítilo nerozhodné skóre 3:3.

Začátek třetí třetiny měl pro porubské hráče efekt velice ledové sprchy. Už po minutě a půl totiž inkasovali z hole Ondřeje Rohlíka, který tak úspěšně zakončil svou pěknou individuální akci. A zhruba v polovině třetí periody mohlo být ještě hůř. Puk po velké šanci Heřmana ale za brankovou čáru nepustil Ervins Muštukovs. Všechno už naznačovalo další porubské katastrofě v podobě nuly na bodovém kontě. Ta se ale nakonec nekonala díky přesilovkové trefě Michala Houdka čtyři a půl minuty před koncem. A tak již pošesté muselo porubský zápas rozhodnout prodloužení.

Jen co nastavený čas započal, už se do stoprocentní šance řítil hostující Chrtek. Muštukovs byl ale proti. Následně měli Ostravané velikou šanci v podobě přesilové hry čtyř proti třem. V ní si toho ale příliš vytvořit nedokázali. A tak přišel trest. Minutu a šest vteřin před koncem si dva hostující Ondřejové - Matýs s Válou - pohráli s porubskými obránci a první jmenovaný rozhodl o konečné podobě dělby bodů. Poruba – Vrchlabí 4:5 po prodloužení.

Příští zápas Poruba odehraje ve středu 1. prosince na ledě Litoměřic.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Utkání jsem viděl stejně jako fanoušci Poruby, kteří byli nespokojení. My jsme také nespokojení s tím, co jsme předvedli. Třikrát jsme vedli, ale soupeř vždy našel brzy odpověď. To je nesoustředěnost, kdy najednou chceme hrát velký hokej a vzadu máme díry, kterými umožňujeme soupeři úplně lehce skórovat. Někteří hráči si budou muset sáhnout do svědomí a začít hrát zodpovědně celé utkání, ne pouze pár minut. Musejí si uvědomit, že na zádech nosí nejen své jméno, ale i logo klubu, za který by měli bojovat a hrát naplno. To musí zlepšit a jít do dalších zápasů s tím, že budeme jako tým chtít vyhrávat. Každý sem přišel s nějakou vizí, klub je tady vzal a tu vizi je třeba naplnit. Když ne, pak je třeba se zamyslet, jestli má vůbec cenu, aby takový hráč tady hrál.

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): Pro diváka určitě hezký zápas, ale pro trenéry už to bylo složitější, když padlo tolik gólů. Ale asi se nám utkání hodnotí lépe než domácím, protože si odvážíme dva body. Možná mohly být i tři, ale myslím, že tomu remíza slušela. Prodloužení už bylo o tom, kdo dá gól. Poruba měla tři šance, ale neproměnila je, my jsme měli dvě a rozhodli. Za vítězství jsme rádi, protože jsme měli za sebou dva nepříjemné duely. Věřím, že jsme se výhrou odrazili z neúspěchů a že se to promítne i do dalších utkání.