Poruba v Šumperku neudržela vedení, z bláznivé přestřelky bere pouze bod

03.11.2021, David Kubatík

V zápase 18. kola Chance ligy zajížděli porubští hokejisté na led Šumperka. V zápase s domácími Draky se nejdřív ujali rychlého vedení 2:0 a vypadalo to, že kráčejí za třemi body. Tak jasné to ale nebylo. Šumperští dokázali skóre otočit a po dvou třetinách o gól vedli. Nakonec se ale Ostravané dokázali vzchopit, svého soupeře pořádně zmáčknout a vzít si vedení zpět. Pár minut před koncem ale i oni o své vedení přišli. Minutu před koncem prodloužení pak bláznivou přestřelku rozhodl domácí Denis Kindl. Draci vyzráli na RT TORAX i podruhé v sezoně, tentokrát po výsledku 6:5.

CHANCE LIGA - 18.kolo st 3.11.18:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
6:5p(0:2, 4:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Kratochvíl (Drtil, Dolejš), 25. Hrachovský (Spratek, Furch), 32. Kratochvíl (Žálčík, Drtil), 37. Žálčík (Vildumetz, Kindl), 56. Vachutka (Macuh, Drtil), 64. Kindl (Gewiese, Vachutka) - 2. Hrníčko (Szathmáry, Stloukal), 5. Vachovec (Jenyš, Žovinec), 35. Vachovec (Žovinec, Barinka), 48. Houdek (Stloukal, Urbanec), 49. Bitten (Szathmáry, Korkiakoski). Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Maštalíř, Měkýš. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 966. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 6:5.
DRACI PARS ŠUMPERK: Dolejš – Pěnčík, Drtil, Gewiese, Hrachovský, Řezáč, Dudycha, Rutar – Vildumetz, Kindl, Žálčík – Vachutka, Macuh, Kratochvíl – Furch, Spratek, Horký – Antoníček, Scheuter.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Žovinec, Barinka, Voráček, Szathmáry, Husa, Urbanec, Houdek – Réway, Toman, Korkiakoski – Hrníčko, Bitten, Stloukal – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Sandström, Kanko, Brodek.

Porubští do zápasu na šumperském ledě vstoupili tak, jak se na favority patří. Už v polovině druhé minuty nahodil Szathmáry od modré, puk si převzal Dominik Hrníčko a po hezké kličce jej zasunul za Dolejšova záda. Na konci páté minuty se pak do úniku dva na nikoho ocitli Jenyš s Michalem Vachovcem, z nichž druhý jmenovaný akci ukončil druhým gólem v šumperské síti. Po tomto divokém úvodu se hra ustálila a Ostravané si své vedení pohodlně udrželi až do zaznění první sirény. K tomu jim pomohli také domácí, kteří v úvodní části nebyli schopni vydržet v žádné přesilovce déle než půl minuty.

Druhá třetina se nesla v naprosto jiném duchu, než ta první. Ve dvacáté páté minutě totiž domácí Draci po přesných zásazích Petra Kratochvíla a Ondřeje Hrachovského naprosto zaslouženě srovnali skóre a nabudili se i na následující minuty. V minutě dvaatřicáté pak během pouhých sedmi vteřin využil početní převahu znovu Petr Kratochvíl a poslal svůj tým do vedení. Na to ještě Porubští dokázali reagovat. Za další dvě minuty tečoval Žovincovu bombu od modré Michal Vachovec a vyrovnal. Svůj první bod v ostravském týmu si za druhou asistenci připsal i Michal Barinka. Následně ale došlo ke dvěma zbytečným vyloučením a domácí přesilovce pěti proti třem, kterou bombou z mezikruží proměnil ve vedoucí gól Lukáš Žálčík. Před třetí třetinou tak byl stav 4:3 pro domácí Šumperk.

Do třetí části vlétli hosté jako vyměnění a po několika spálených šancích se nakonec dočkali. V rozmezí čtyřicáté osmé a čtyřicáté deváté minuty se prosadili Michal Houdek se Samuelem Bittenem a v tu chvíli mířili v tomto bláznivém zápase k vítězství. To se ale nekonalo. Necelých pět minut před koncem totiž udělal gólman Muštukovs chybu, které ihned využil Daniel Vachutka a rozjásal necelou tisícovku návštěvníků šumperského zimáku. A šlo se do prodloužení.

V nastaveném čase se nakonec radovali Draci. Minutu a deset vteřin před koncem krásně zakroužil porubským obranným pásmem Denis Kindl, který svou individuální akci nakonec i sám zakončil tak, že puk protlačil pod Muštukovsovým tělem až do jeho sítě.

Příští zápas čeká Porubu už v sobotu 6. listopadu, když na svém ledě od 17:00 přivítá suverénně poslední Kadaň.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): My jsme začali ustrašeně a jsem přesvědčený, že se na nás v tom začátku odrazila atmosféra, kterou máme z minulých zápasů. To na hráčích bylo vidět. Nicméně, po druhé třetině z nich něco spadlo, zvedli hlavy a ten zápas byli schopni otočit. Toho si strašně moc vážíme. Myslím si, že to v závěru potom byl možná ten chloupek, který se otočil na naší stranu. My jsme si víceméně ještě ve třetí třetině znovu málem zpackali boj o body. Ale opět jsme se dokázali zvednout a tím jsme si nahráli k tomu, abychom urvali i ten druhý bod. Souhlasím, že to byl opět bláznivý zápas. Takový hokej my hrajeme v poslední době stále, takže pro nás pro trenéry je to strašně těžká situace na střídačce. Dnes si neskutečně vážíme dvou bodů, protože právě po těch posledních zápasech to bylo strašně důležité vítězství.“

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): „Musím pogratulovat soupeři k vítězství. Zápas jsme měli dobře rozehraný už v první třetině, následně se nám podařilo i otočení ve třetině třetí. Ale když dáme pět gólů a dostaneme jich šest, tak určitě nemůžeme být spokojeni. Bylo tam spoustu netaktických věcí a propadání. Zase se v tom motáme. Po první třetině jsme si jasně říkali co a jak chceme hrát a najednou jsme začali zbytečně propadat. Výsledek byl velmi divoký a myslím si, že ani jeden z trenérů není úplně spokojený s tím, co se tady předvádělo.“