Trápení nekončí. V Ústí nepomohly ani Bittenovy trefy

20.10.2021, Pavlína Vítková

Ve 13. kole Poruba zajížděla do vzdáleného Ústí nad Labem. A dokonce se tentokrát ujala i vedení. Ani dva góly Sama Bittena ale nakonec k bodům nepomohly. Po nevydařené prostřední části RT TORAX opět odjíždí s prohrou.

CHANCE LIGA - 13.kolo st 20.10.18:00
HC Slovan Ústí nad Labem
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Vrdlovec (Drtina, Havránek), 32. Drtina (Štěpán Bláha), 32. Bílek (Tůma, Milfait), 46. Bílek (Trávníček, Vrdlovec), 54. Trávníček (Vrdlovec, Štěpán Bláha) – 11. Bitten (Szathmáry, Vachovec), 48. Bitten (Vachovec). Rozhodčí: Wagner, Petružálek – Polonyi, Hnát Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 598. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zajíček – Drtina, Havránek, Trefný, Přindiš, Brož, Chalupa, Záruba – Trávníček, Vrdlovec, Štěpán Bláha – Milfait, Tůma, Bílek – Ondřej Bláha, Grim, Jouza – Kulhánek, Čermák, Ouřada.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Szathmáry, Kozák, Slavík, Husa, Žovinec, Urbanec, Houdek – Guman, Bitten, Vachovec – Jenyš, Toman, Hrníčko – Gřeš, Stloukal, Hotěk.

První třetina nabídla vcelku vyrovnanou hru. O něco radostněji ale přeci jen vyznívala pro Porubu. Úvodní branku zápasu totiž vstřelil po Szathmáryho nahození Samuel Bitten. Ostravané navíc úspěšně přečkali i následné Szathmáryho vyloučení. Porubský optimismus nicméně necelou minutu před odchodem do kabin narušil domácí Daniel Vrdlovec a srovnal na 1:1.

Ústí navíc na vyrovnávací branku navázalo dobrým výkonem v prostřední části. Porubští si museli nejprve protrpět „klinickou smrt“ v podobě nájezdu, při kterém domácí Trávníček selhal. Při oslabení pak Slovan zaparkoval před Muštukovsem a vypracoval si značný tlak. Domácí aktivita nakonec vyústila v další gól, v čase 31:15 se trefil Jiří Drtina a poslal svůj tým do vedení. To ovšem nebylo vše. Po deseti vteřinách se Ústečtí radovali znovu, tentokrát zásluhou Vítězslava Bílka.

Bílek navíc přidal další gól i v závěrečné periodě, v šestačtyřicáté minutě vypálil přímo pod víko a zvýšil už na 4:1. Poruba se ale nechtěla vzdávat, v čase 47:50 se podruhé prosadil Samuel Bitten a vrátil na střídačku alespoň nějakou naději. Domácí Michal Trávníček se ale po chvilce postaral o ústeckou branku číslo pět a znovu pro Ústí zařídil třígólový náskok. Poruba si před koncem zahrála ještě přesilovku, ke snížení to však nepomohlo. Opět tedy končí bez bodů.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Pro nás parádní zápas, hlavně výsledkově. Chtěli jsme navázat na utkání proti Vsetínu, kde jsme hráli perfektně takticky a obětavě. Proti Porubě jsme výkon zopakovali a ještě přidali pět branek, což rozhodlo.

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): U nás je to furt dokola. Jsou tam individuální chyby a nedodržování systémových věcí. Pak vznikají závary, ze kterých soupeř dává poměrně lacino branky. Domácí sice hráli na čtyři hráče ve středním pásmu a vše zachytávali, ale prostě nemůžeme si tímto způsobem, kdy ztrácíme kotouče, sami prohrát zápas.