Poruba zakončila základní část další kanonádou, playoff začne s Jestřáby

08.03.2021, Pavlína Vítková

V posledním kole základní části letošní Chance ligy hostila Poruba na domácím ledě rivaly z Prostějova. A od úvodní třetiny bylo znát, kdo drží vyšší příčku v tabulce. RT TORAX si s hostujícím celkem hravě poradil, zvítězil 6:1 a v předkole playoff narazí na stejného soupeře.

CHANCE LIGA - 34.kolo po 8.3.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
6:1(3:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Toman (Kanko), 12. Korkiakoski (Stloukal), 17. Sikora (Hudeček, Teper), 35. Kozák (Jáchym, Teper), 42. Kozák (Jáchym, Stloukal), 54. Toman (Kanko, Hotěk) – 26. Novák. Rozhodčí: Ondráček, Marek – Konvička, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Voráček, Urbanec, Szathmáry, Kozák, Teper, Žovinec, Slavík – Sikora, Hudeček, Pořízek – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Špaček, Raška, Endál – Hotěk, Toman, Kanko.
LHK Jestřábi Prostějov: Wolf – Hefka, Hrdinka, Drtil, Krejčí, Staněk, Pěnčík, Matyáš – Podlaha, Bartoš, Vachutka – Žálčík, Chlán, Gago – Novák, Motloch, Jandus – Ouřada, Janeček, Antoníček.

V prvních minutách utkání se kotouč přesouval po celé délce ledové plochy. Obě strany si vytvořily několik akcí, žádná z nich nicméně neměla vyloženě gólové parametry. V osmé minutě se pak Lukáš Endál provinil hákováním a zdálo se, že Poruba zažije sto dvacet nepříjemných vteřin. Jenže opak byl pravdou. V čase 8:04 se prosadil Radim Toman a zaskočil Prostějov gólem v oslabení. O tři minuty později navíc porubský výběr mohl zvedat ruce nad hlavy podruhé, tentokrát zásluhou doposud nejúspěšnějšího domácího střelce – Markuse Korkiakoskiho. RT TORAX si poté vyzkoušel i přesilovou hru, v té ale skórovat nedokázal. V sedmnácté minutě se ale další branky přeci jen dočkal. Jejím autorem byl Marek Sikora. Do šaten tak hráči odcházeli za stavu 3:0.

I v úvodu druhé části se Ostravané tlačili před prostějovskou bránu. Gól však nakonec padl na druhé straně. Matěj Novák v šestadvacáté minutě překvapil domácí defenzivu, našel škvíru mezi Foltánovými betony a snížil na rozdíl dvou branek. Tempo pak trochu polevilo, zajímavou příležitost si vypracoval v třiatřicáté minutě Korkiakoski, trefil však pouze horní tyč. V čase 34:57 se už ale Poruba mohla radovat. Lukáš Kozák totiž po Jáchymově přihrávce přesně zamířil a gólman Wolf už jen lovil puk ze své klece. Domácí vedli 4:1.

Také koncovka odstartovala lépe pro Porubu. Lukáš Kozák ve dvaačtyřicáté minutě znovu vypálil a přidal již pátý gól Suchánkova týmu. Prostějovští už se nikam nehnali, RT TORAX tak mohl dohrávat v poklidu. Radim Toman však patrně ani tento výsledek nevyhodnotil jako dostačující a v čase 53:32 zvýšil na 6:1. Ostravané si tedy po zásluze připsali v posledním kole další tři body. Trenérská dvojice Suchánek – Moravec zatím nepoznala porážku.

Ohlasy k utkání

David Moravec (HC RT TORAX Poruba 2011): V celém utkání jsme diktovali tempo hry a jsme rádi, že jsme nedopustili obrat, kdy skóre bylo ještě docela vyrovnané. Velká škoda branky, kterou jsme inkasovali, protože jsme soupeře zamkli na dlouhé minuty v jejich obraném pásmu. Během té doby jsme dokázali prostřídat dvě pětky, ale jednou nedotaženou situací jsme ten gól dostali. Po pár minutách jsme se opět vrátili do naší hry a koncentrovaným výkonem jsme ten zápas dohráli. Je důležité, že jsme každou třetinu vyhráli, za což jsme rádi. A díky toho, že Litoměřice zaklopýtly, tak nás čeká v předkole stejný soupeř jako dnes.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Přijeli jsme s tím, že jsme nechali některé hráče odpočinout. Od těch mladých kluků jsme čekali, kdo z nich se dostane do sestavy a výsledek samozřejmě dopadl jasně pro Porubu. Na závěr bych chtěl říct, že v útoku byly dobré věci, za které chci hráče pochválit.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011