Čtvrté vítězství v řadě! Ústí si i přes snahu odváží porážku

09.01.2021, David Kubatík

V rámci devatenáctého kola Chance ligy se hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 postavili na domácím ledě ústeckému Slovanu. A utkání to nebylo vůbec jednoduché. I přes poměrně rychlé vedení 2:0 si hosté vzpomněli na svůj starší název „Lvi“ a pořádně cenili zuby. Nakonec ale i díky dvěma využitým přesilovkám Ostravané toto utkání zvládli a prodloužili svou sérii vítězství už na čtyři zápasy. Asistenci si připsal i nováček v porubském dresu Lukáš Klíma.

CHANCE LIGA - 19.kolo so 9.1.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slovan Ústí nad Labem
4:3(2:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. Hudeček (Klíma, Sikora), 15. Kozák (Szathmáry, Korkiakoski), 43. Kozák (Szathmáry, Stloukal), 55. Žolobov (Slavík, Urbanec) – 23. Bláha (Matějček, Vala), 47. Drtina (Vrdlovec, Trávníček), 60. Tůma (Drtina, Havránek). Rozhodčí: Čech, Skopal – Bartek, Hranoš. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 44:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Teper, Žovinec, Kozák, Szathmáry, Urbanec, Slavík, Dundáček – Klíma, Hudeček, Sikora – Stloukal, Jáchym, Korkiakoski – Pořízek, Žolobov, Endál – Brodek, Toman, Hotěk.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Brož, Vala, Drtina, Havránek, Voženílek, Vacík, Mareš – Tůma, Pšenička, Protasenja – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Sklenář, Szturc, Grim – Bláha, Matějček, Furch.

Poruba v tomto zápase přijala roli favorita za svou a už od prvních minut se domácí hráči tlačili do útoku. Snaha se potom vyplatila v minutě deváté, když nová porubská akvizice do obrany, Lukáš Klíma, přihrál před branku Janu Hudečkovi a ten procpal puk do sítě mezi Hamalčíkovým tělem a jeho levou tyčkou. Ostravané pak bez větších problémů přežili oslabení, aby následně svou přesilovou hru využili. Na začátku patnácté minuty přihrál Szathmáry od levého mantinelu na modrou čáru Lukáši Kozákovi, který se napřáhl a z první nedal ústeckému gólmanovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout. Zbytek první části se pak dohrál více méně s pukem na porubských holích.

Porubští vstoupili aktivně i do druhé třetiny. Hned po minutě a půl vypálil zpoza kruhů Korkiakoski a na celou prázdnou RT TORAX ARENU se rozezněl cinkavý zvuk Hamalčíkovy levé tyče. A tak se dostali ke slovu i hosté. Matějček přihrál volnému Ondřeji Bláhovi a ten lehce nenápadnou střelou zpoza pravého kruhu Muštukovse překonal – 2:1. Porubská hra se na několik okamžiků po neočekávaném inkasování lehce zpomalila, ale za pár minut už byla zase tam, kde by ji fanoušci chtěli vidět. Jen ten gól nepřišel. Ve velkých šancích selhali Endál, Teper i Sikora. Před třetí třetinou tak týmy do kabin odjížděly za jednobrankového vedení domácích.

Třetí část začala pro Porubu dobře. Chvíli po jejím začátku šli hosté do čtyř a Lukáš Kozák střelou od modré přidal svůj druhý gól a zvýšil na 3:1. Zanedlouho ale i Ústečtí ukázali, že dokážou využívat přesilovky. Třiadvacet vteřin před návratem vyloučeného Stloukala na led se na modré napřáhl Jiří Drtina a snížil znovu na rozdíl jediné branky. Potom si oba týmy vyměnily několik střel a v padesáté páté minutě znovu pálila Poruba. Konkrétně Jurij Žolobov, který bez přípravy z pravého kruhu prostřelil Hamalčíka počtvrté. Přišla poslední minuta a zdálo se, že stav 4:2 zůstane na světelné tabuli až do konce. Nestalo se tak. Půl minuty před koncem totiž při hře v šesti koncovku notně zdramatizoval ústecký Martin Tůma. To už ale bylo ze strany hostů vše. Čtvrtá výhra Poruby v řadě byla na světě.

Další zápas čeká porubské hokejisty v úterý 12. ledna, kdy se od 17:00 střetnou v pražském Edenu s šestou Slavií.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Nejvíc jsme spokojeni se třemi body, bylo totiž velice důležité navázat na minule utkání. Teď si můžeme jet se spokojeností zahrát parádní zápas proti top soupeři z Prahy a moc se na to těšíme. S tím, co dnes Ústí předvedlo na ledě, jsme počítali a věděli jsme, že to bude docela těžký zápas, jelikož vyčkávají na své šance. Některé z nich dokázali využit, a proto byl výsledek takový vyrovnaný, jinak si myslím, že jsme zápas ovládali, a kdybychom měli víc štěstí v koncovce, tak jsme mohli dát daleko víc gólů.

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): Odehráli jsme docela dobrý zápas, ale bohužel jsem dostali o jeden gól navíc. O tom, že Poruba má ambice na postup do Extraligy, dobře víme, ale jak říkám, myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas a bohužel domů jedeme bez bodu.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011