Junioři otočili emotivní duel s Prostějovem, nájezdy rozsekl Hranoš

08.01.2017, René Chyla

Porubská juniorka sehrála s Prostějovem dvě parádní utkání, když oba duely se zlomily až ve druhé půli a Zavadil se v obou případech zaskvěl čistým kontem. Prostějovští ale konečně prolomili proti Porubským impotenci a díky dvěma brankám Tomáše Vystavěla byli dokonce čtyři minuty od tříbodové výhry. RT TORAX ale ubránil dlouhá oslabení, následně v závěru srovnal díky Jendrušovi a v nájezdech zamířili přesně Dang s Hranošem, kteří přisoudili bonusový bod Bahníkovu výběru.

Liga juniorů - 26.kolo ne 8.1.15:45
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba
2:3sn(0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vystavěl (Nevřela), 46. Vystavěl (Adolf, Konečný) – 39. Malát (Ščurek, Dang), 57. Jendruš (Kurnik) a rozhodující nájezd Hranoš. Rozhodčí: Cik – Doleček, Novotná. Vyloučení: 7:8, navíc Nevřela (PRO) 5 min. + OK a Bernát, Malát (oba POR) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 27:42 (13:12, 7:18, 7:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
LHK Jestřábi Prostějov: Barvík – Kolařík, Navrátil, Štěrba – Němec, Hejduk, Konečný, Adolf, Nevřela, Vystavěl, Hanáček, Lauryn, Skácel
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Hranoš, Ščurek, Široký, Prokeš, Prepsl – Bialoň, Gola P., Kurnik – Dang, Bernát, Malát – Jendruš, Franz, Veselý

Hvězdy zápasu

Petr Ščurek (POR) (0+1)
Tomáš Vystavěl (PRO) (2+0)
David Malát (POR) (1+0)

Šance Bernáta, Kurnika a Ščurka

I třetí duel s prostějovskými Jestřáby přinesl atraktivní podívanou. Už v úvodu mohli hosté otevřít skóre, když se sám před domácím brankářem ocitl Antonín Kurnik a chvíli po něm i Jan Bernát, ani jeden ale nedokázal na Adama Barvíka najít tolik potřebný recept. V patnácté minutě pořádně zahrozili borci z domácího tábora. Radek Nevřela našel zpoza branky perfektně na pravém kruhu nekrytého Tomáše Vystavěla, prostějovský útočník ale bekhendem mířil jen těsně nad horní tyčku. Na druhé straně zase parádně projel Petr Ščurek, ani ten ale z levé strany prostějovského gólmana nepřekvapil.


Šťastný gól Vystavěla, nevyužitá pětiminutová přesilovka i tyč a gól Maláta

Prostějov překonal Zavadila poprvé v sezoně až ve 25. minutě. Radek Nevřela ujel porubské obraně, z ostrého úhlu vyslal ještě křižnou přihrávku na Tomáše Vystavěla, jenž plácl do puku a ten přeskočil porubskému gólmanovi záda – 1:0. O šest minut později pak sice Barvík Dangovu střelu od pravého mantinelu ještě vyrazil, na dorážku Davida Maláta si však již nesáhl. Kotouč ale pouze rozezvonil levou tyč. RT TORAX poté dostal k dispozici pětiminutovou přesilovku, jelikož Radek Nevřela trefil pěstí do krku Michala Danga. Dlouhá přesilovka byla navíc ve své polovině umocněna dalším trestem, Jestřábi ale vše pečlivě ubránili. Vyrovnání přišlo až z další klasické přesilovky, kdy Porubští vyhráli buly, puk se dostal na modrou čáru k Petru Ščurkovi, jenž vyhledal po své levici Davida Maláta a ten už parádní ranou zamířil pod horní tyčku – 1:1. Vrátit domácím vedení mohl ihned Jaroslav Adolf, na jeho pokus si však Jan Zavadil v klidu počkal.


Vystavělova lekce z produktivity, Jendrušovo vyrovnání a nájezdový mág Hranoš

Poruba začala poslední třetinu náporem, paradoxně ale sama inkasovala. Prostějov využil přesilovku, když se kotouč nešťastně odrazil od Tomáše Vystavěla a puk přeskočil Zavadilova záda – 2:1. Ostravané následně ubránili dlouhé dvojnásobné oslabení a krátce po jeho skončení se konečně Bahníkova družina dočkala tolik očekávaného vyrovnání. Ve zmatku v prostějovském brankovišti se nejlépe zorientoval Jakub Jendruš, který trefil prostor mezi gólmanovými betony – 2:2. Jakub Bialoň krátce po středovém buly upláchl domácí defenzívě, při úniku byl však faulován a nedokázal tak patřičně zakončit. Na druhé straně ale zase mohl rozhodnout Daniel Konečný, který byl naprosto sám před Zavadilem, jeho střela ale mířila těsně nad břevno. V nájezdech byl sice úspěšný nejprve Jakub Kolařík, poté ale odpověděl Michal Dang a následně překvapil Barvíka Michael Hranoš střelou mezi betony, čímž rozhodl o bonusovém bodě pro Porubské – 2:3.


Ostatní zápasy 26. kola

Fr.Místekvs.Havířov5:7
Uh.Brodvs.Brno1:6
Boskovicevs.Opava5:0 kontumace
Uničovvs.Přerov0:5 kontumace

Ohlasy k utkání

Jan Krajíček (LHK Jestřábi Prostějov): Mrzí nás samozřejmě ten závěr, který byl velmi smolný, jelikož jsme inkasovali na 2:2 prakticky ještě v naší přesilovce. Nicméně dokázali jsme v tomto utkání ubránit pětiminutovou přesilovku i dvojnásobné oslabení, sami jsme navíc dvojnásobnou přesilovku ani plno dalších šancí nedokázali využít, což bylo zřejmě rozhodujícím faktorem. Vzhledem k tomu, kolik nás bylo, a jak utkání dopadlo, tak jsem na kluky velmi hrdý.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Byli jsme svědky naprosto vyrovnaného zápasu, možná jsme mírně kopírovali páteční duel, kdy jsme si taktéž vytvořili na začátku plno šancí, ale nedokázali jsme je využít a od toho se pak odvíjel zbytek utkání. Dokázali jsme sice ubránit dlouhou dvojnásobnou přesilovku, na druhou stranu sami jsme ji nedokázali ve druhé třetině zužitkovat. Musím se ale opět vrátit k disciplíně některých hráčů, kdy jsme si před poslední dvacetiminutovkou jasně řekli, že budeme hrát hokej a nebudeme se soustředit na výkon rozhodčího. I přesto ale někteří hráči neudrželi nervy na uzdě, a tak si s nimi budeme muset promluvit.

Tabulka po 26. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Brno 28129:6068
2.Poruba 29152:6467
3.Havířov 26130:7759
4.Fr.Místek 28148:10153
5.Prostějov 28104:6050
6.Přerov 28127:9449
7.Uničov 3585:14730
8.Uh.Brod 2994:11628
9.Opava 3679:18622
10.Boskovice 2858:20715
*Týmy Hokejový klub Opava a HC Uničov se ze soutěže odhlásily, do tabulky jsou započítány již všechny kontumované zápasy