Rytíři staršímu dorostu nadělili osm branek, jedinou odpověď našel Bernát

19.02.2016, Soňa Molatová

Pro porubský celek byl páteční zápas utkáním, ve kterém kvůli jistému sestupu z extraligy neměli co ztratit. Totéž se ale nedalo říct o druhé straně, jelikož Kladno stále bojuje o postup do play-off. Rytíři s góly rozhodně nešetřili, kladenský kapitán Adam Kubík dokonce podržel svůj tým hattrickem. Zato na porubské straně to dlouho vypadalo, že domácí ze zápasu odejdou bez jediné vstřelené branky. Takovému konci však zabránil Jan Bernát, kterému se ve druhé třetině povedlo jako jedinému překonat hostujícího brankaře Tomáše Blažka a zničit mu tak čisté konto.

NOEN extraliga staršího dorostu - 41.kolo pá 19.2.17:00
HC RT TORAX Poruba
Rytíři Kladno
1:8(0:3, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Bernát (Krupa, Bochnak) – 4. Kubík (Řepka, Šíma), 5. Kubík (Hrabík, Pejchal), 13. Kučera (Hrabík), 25. Hrabík (Kučera), 31. Řepka, 36. Kubík (Kalaj, Hrabík), 57. Kouba (Smrž), 58. Kučera (Kalaj). Rozhodčí: Fiala, Vaculík, Ševčík Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 38:49. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 0:2.
HC RT TORAX Poruba: Škoda (Bayer) – Skokan, Dobeš, Kroček, Prepsl, Nagy – Plachý, Bochnak, Malát, Stach, Žídek O., Dang, Klíma, Krupa, Bernát
Rytíři Kladno: Blažek (Zázvorka) – Kryll, Šíma, Kučera, Veber, Müllar, Kiml, Smrže – Řepka, Svoboda, Bláha, Kouba, Hrabík, Kučera, Kalaj, Husarik, Kovacs, Kubík, Pejchal

Prvního gólu se diváci dočkali už ve 3. minutě zápasu, kdy se puku před brankovištěm ujal kladenský kapitán Adam Kubík a na jeho ránu Škoda nestačil. Neuplynula ani celá minuta a hosté se mohli zase radovat a opět to byla zásluha Adama Kubíka. Ten vystřelil na domácí kasu z pravého kruhu, přičemž jeho rána byla vyměřená snad přesně na centimetry a prosvištěla těsně kolem pravé tyče. O chvíli později nadělil Michal Kučera po přihrávce Kryštofa Hrabíka domácím třetím inkasovanou bránu, když využil odkryté brány a poslal puk do porubské svatyně potřetí.

Druhou třetinu si před Škodu najel Kryštof Hrabík, jehož rána doplachtila do domácí kasy. Ve 28. minutě přišel jediný gól porubských, kdy se před bránou hostů shromáždilo poměrně velké množství hráčů a Blažek nebyl schopen si plně pohlídat puk. Ten si nakonec přebral do své režie Jan Bernát a poslal ho k pravé tyči. Podobná situace o tři minuty později byla i na druhé straně, když během zmatku v davu hráčů vystřelil Pavel Řepka. O chvíli později pak Škodu ještě po přihrávce Adama Kalaje překonal opětovně Adam Kubík.

Poslední třetina chvíli vypadala, jakože se obejde bez gólu. Půst se však konal pouze na straně domácích. Čtyři minuty před koncem si převzal puk Daniel Kouba, jehož rána se sice odrazila, ale i tak do domácí kasy doputovala. O necelou minutu později skórovali Rytíři naposledy. Michal Kučera si vyzvedl kotouč, který se odrazil od ochranné sítě a poslal ho domácímu gólmanovi přímo pod lapačku.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Soupeř na tom byl silově, bruslařsky i rychlostně líp než my. Podle zápisu jsou tam hráči většinou ročníku 1998, dokonce jsem tam viděl, že na nás vytáhli bombarďáka s nálepkou DHL, což je extraliga juniorů. Na to, že jsme po Opavě v podstatě nejhorší tým tady v té soutěži, tak tohle bude nejspíš tím, že jsme u nich v prodloužení vyhráli. Takže nám teď asi chtěli trenéři trochu ukázat, že to takhle úplně není, abychom si nemysleli, že jsme dobří.

Libor Procházka (Rytíři Kladno): Myslím že zápas nebyl moc valné úrovni, možná to bylo i pod dojmem, že Poruba už je sestupový tým. Nebylo to moc hezké, byly to povinné body, jsme za ně rádi, ale hokej to nebyl pěkný.