Juniorka na Lapači dominovala, Šrámek přišel o čisté konto až 41 vteřin před koncem

16.10.2015, René Chyla

Do utkání na vsetínském Lapači vstoupila podle papírových předpokladů lépe právě hostující Poruba, domácí ale hrozili z bleskových protiútoků. RT TORAX sice v prvním kole probíhající sezóny proti Valašskému hokejovému klubu dlouho ztrácel, poté ale dokázal zápas zvrátit na svou stranu a zvítězit 8:6. Valaši ale své rychlé brejky ze začátku zápasu nevyužili, a tak mohli na druhé straně kluziště trestat Porubští. Ti udeřili z hole Antonína Kurnika (1+2), jenž zužitkoval přihrávku Jana Korce zpoza brány a následně vyslal přesný pas i na vítěznou branku, kterou vsítil právě jeho asistent úvodního gólu zápasu. Co by to bylo za klání Ligy juniorů, ve kterém by se na výhře nepodepsala elitní formace Porubských. Ta již jen potvrdila vysoké vítězství brankami Jonáše Mládka a Robina Goly a gólový účet večera pak na vsetínském Lapači uzavřel Matouš Stupka (1+1), jenž v následujících zápasech posílí střídavými starty z Vítkovic porubskou ofenzívu.

Liga juniorů - 6.kolo pá 16.10.19:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba
1:5(0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 60. Tydlačka (Španko) – 15. Kurnik (Korec, Stupka), 36. Korec (Kurnik), 47. Mládek (Gola R.), 52. Gola R. (Gola P.), 53. Stupka (Kurnik). Rozhodčí: Fiedler – Kašinský, Poruba. Vyloučení: 5:4, navíc Španko 10 min. OT a Kuchařík 10 mit. OT + OK (oba VSE) Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
VHK ROBE Vsetín: Stojar – Bártek, Vašíček, Svozílek, Vítek – Španko, Imeri, Janošek, Toman, Kuchařík, Grygar, Tydlačka, Tulpa
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Štěpán, Halška, Ščurek, Široký, Kropka, Olšr, Hranoš, Boháč – Gola P., Gola R., Stupka, Bialoň, Bartoň, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Korec, Kurnik

Poruba dorazila na Lapač jako zatím vedoucí a neporažený celek Ligy juniorů. Hosté potvrzovali svou roli favorita již od prvních minut, když do zápasu vstoupili aktivněji. Poté se ale tempo hry uklidnilo a nebylo k vidění moc šancí a pokud se nějaká naskytla, ať už na jedné či druhé straně, nepovedlo se její zakončení nebo si s ní gólmani poradili. Po domácí přesilovce se Poruba opět dostala do sedla a skóre otevřel v 15. minutě hostující Antonín Kurnik, hráči Poruby tedy šli do jednobrankového vedení. To jim ale nestačilo a snažili se náskok navýšit souvislým tlakem na bránu. Vsetínským se zase naskytovaly šance v rychlých únicích a přečíslení.

Na začátku druhé třetiny opět chvíli trvalo, než se hráči dostali do tempa a podle toho vypadala i hra, která se v této periodě nesla oproti první dvacetiminutovce v duchu častějšího vylučování a hosté si zahráli i v dvojnásobné početní výhodě. Vsetín byl častěji u puku, ale jakákoli snaha o útok končila na skálopevné porubské obraně. V 36. minutě tak hosté znovu zaúřadovali. Jan Korec vystřelil nad lapačku domácího gólmana a puk skončil v síti. Vsetínu se naskytla situace na rychlé snížení v podobě trestného střílení. Vojtěch Vašíček ale svou bekhendovou střelou neuspěl a do konce třetiny se již nepovedlo vsítit branku ani jednomu týmu.

Poslední třetina se ukázala být rozhodující. Opět byli v úvodu aktivnější hosté a domácím se i přes ojedinělé šance nedařilo. Třetí branku Poruby přidal Jonáš Mládek, který se trefil z pravého kruhu k tyčce domácí svatyně a zrealizoval tak to, co se mu o pár vteřin dříve nepovedlo. Vsetínským se naskytla další přesilovka, ve které hráli daleko aktivněji než v dřívějším průběhu utkání. Kýžený výsledek ale nepřinesla a znovu se radovali Ostravané, když se domácímu obránci nepovedla rozehrávka a nabil tak Patriku Golovi v červenobílém dresu, který si spolu se svým spoluhráčem Robinem Golou poradil.

Pro druhého jmenovaného tak nebyl problém zasunout černý nesmysl do brány. To ale ještě z jejich strany nebylo všechno, o minutu a půl později se na střeleckou listinu připsal i Matouš Stupka. Porubě to ale ještě stále nestačilo, dál střílela na domácí bránu a Vsetín nepouštěla do větších akcí a jakýkoli náznak vsetínského útoku ihned zlikvidovala odebráním kotouče. Vsetínu se ale nakonec podařilo využít přesilovky v poslední minutě zápasu. Puk poslal za záda hostující gólmana Ondřej Tydlačka.