Gólové hody! Poruba nastřílela Orlové devět branek, hattrickem se blýskl Petr Seidler

14.12.2013, Vladimír Vronka

Druhá Poruba hostila na svém ledě předposlední Orlovou. Domácí potvrzovali roli velkého favorita hned od úvodních minut a rychle se ujali vedení. Orli sice dokázali během minuty srovnat, ale Poruba postupně navyšovala vedení až na průběžných 7:1. Hosté sice dokázali za nepříznivého stavu opět snížit, ale závěr patřil svěřencům trenéra Tomáše Sršně, kteří přidali další dvě branky a radovali se z vysokého vítězství 9:2. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl útočník Petr Seidler, který se tím dotáhl v týmovém bodování na Martina Bučka. Zároveň RT TORAX natáhl šňůru výher už na deset zápasů.

2. liga - skupina Východ - 27.kolo so 14.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Orlová
9:2(3:1, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Chaloupka, 6. Seidler (Prokop), 13. Wolf (Zachar), 25. Vrána (Javín), 35. Seidler (Haas), 42. Vrána (Wolf, Seidler), 44. Zachar (Haas, Kilnar), 50. Seidler (Prokop, Buček), 54. Chaloupka (Slavík) – 3. Pavliš (Plášek), 48. Blatoň (Hegegy). Rozhodčí: Kubičík – Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 4:4, navíc Hoďa (ORL) 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 273. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 9:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Wolf, Hruzík, Prokop, Slavík, Javín, Šindelář, Peslar – Vajda, Haas, Zachar, Kilnar, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka.
HC Orlová: Iláš – Ciupa, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Tomis, Studený, Grepl, Štefanka, Vydra, Galgonek, Plášek, Mintěl, Mráz, Matějíček, Zientek, Sznapka, Hegegy, Hoďa.

První třetina nabídla pouze několik zajímavých šancí. Jako první se radovali domácí, když se sám na Iláše řítil Jan Chaloupka a střelou mezi betony poslal Porubu do vedení. O necelou minutu později však bylo srovnáno. Za porubskou obranou si počíhal Libor Pavliš a střelou nad lapačkou nedal Tihlářovi šanci. Orlová v tu chvíli ožila a RT TORAX měl plné ruce práce, ale Tihlář svůj tým podržel, a tak se mohla nadechnout k tlaku Poruba. Na rozdíl od Orlové dokázali domácí svůj tlak proměnit, k zakončení se dostal Petr Seidler , který dokázal procpat puk pod rukou hostujícího gólmana. Třetí branku Poruby přidal Rudolf Wolf , který svou střelou dostal Iláše mimo branku, puk se odrazil zpět k porubskému obránci, a ten jej poslal z úhlu do prázdné brány. Další gól již do konce třetiny k vidění nebyl, a proto Poruba vedla po první třetině 3:1.

Na začátku druhé třetiny mohl snížit Studený, ale Tihlář dokázal jeho střelu zneškodnit. Poruba dokázala zvýšit své vedení, Javín poslal střelu z úhlu od mantinelu, jeho rána doslova trefila Lukáše Vránu, jehož teč znamenala čtvrtý gól domácích. Orlové se naskytla šance na snížení při dvojnásobné přesilovce, která trvala skoro minutu. Hosté však přesilovku nezahráli dobře a jediný pokus, jak ohrozit porubskou branku, je v takové situaci málo. Poruba po návratu prvního vyloučeného dokázala v oslabení potrestat chybu Orlové. S pukem na holi jel sám na Iláše Seidler, tomu jel po levé ruce zcela volný Haas, ale Petr Seidler zvolil kličku, kterou si položil gólmana a poslal puk do horního růžku hostující branky.

Třetí třetina začala snahou Orlové o napodobení gólové akce, ale puk skončil na zakázaném uvolnění. Naopak Poruba dokázala z první akce zvýšit náskok. Lukáš Vrána se dokázal rychle zorientovat na brankovišti a poslat puk podél betonu do brány. O dvě minuty později sehrála Poruba pěknou kombinační akci. Kilnar poslal za brankou puk Haasovi, který jej poslal před bránu na Davida Zachara, který zamířil přesně pod horní tyč. Orlová dokázala snížit zásluhou Jana Blatoně, který poslal puk přesně k tyči. O chvíli později měla Orlová minutovou dvojnásobnou přesilovku, ale krom jedné šance se do zakončení nedostala. Poruba dokázala v oslabení 4 na 5 potrestat chybnou rozehrávku hostí. Seidler jel sám na Iláše, po levé ruce mu ještě najížděl Haas, ale Petr Seidler se rozhodl pro zakončení, položil si gólmana hostí a poslal puk pod horní tyč. Poruba měla v zápase i poslední slovo. Jan Chaloupka převzal na modré Slavíkův pas, udělal Ilášovi kličku a opět poslal puk pod horní tyč. V závěru zápasu sehrála Poruba pětiminutovou přesilovku, ale desáté trefy se už nedočkala.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Měli jsme celý zápas pod kontrolou, bylo fajn, že jsme dali dost gólů a k tomu pěkných. Doufám, že to do vánoční přestávky dotáhneme v tomto duchu. Není důležité, zda jsme vyhráli devět nebo kolik, věřím, že desítka by byla hezčí pro lidi, ale věřím, že jsme si schovali ten gól na důležitější zápas.

Daniel Marosz (HC Orlová): V první třetině jsme měli šance, na 0:1 jsme dostali po nešťastné rozehrávce, ale hned nato jsme srovnali na 1:1. Vycházely nám docela brejky, jen škoda, že jsme je neproměnili. Pak už to byla taková výuka hokeje. Když nedáte dva tři góly, začnou být hráči nervózní, odskakují jim kotouče a z toho vyplývají chyby.