Vsetín kousal, ale Poruba tři body uhájila a prodloužila šňůru výher na osm zápasů

07.12.2013, Redakce

Porubským hokejistům se poslední dobou na Vsetín mimořádně dařilo, ostatně jasným důkazem byla dvě letošní vysoká vítězství. Ovšem tentokrát měla družina trenéra Tomáše Sršně skutečně namále. Houževnatí Valaši totiž nepříjemně kousali a udělali ze zápasu drama do posledních vteřin. Po bezbrankové první třetině se naopak v prostřední části s góly roztrhl pomyslný pytel a o něco spokojenější šli do šaten domácí. Ti ve třetí třetině navýšili náskok trefou obránce Lukáše Prokopa, jenže hosté snížili a v závěru ještě sahali po vyrovnání. RT TORAX už těsnou výhru 4:3 dokázal uhájit až do konce a na konto si připsal už osmé vítězství za sebou! Naopak Vsetín po srdnatém výkonu padl posedmé v řadě.

2. liga - skupina Východ - 25.kolo so 7.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:3(0:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Buček (Vrána, Hruzík), 25. Vaněk (Peslar, Kilnar), 36. Vrána (Javín), 42. Prokop (Buček, Vrána) – 24. Kajaba (Vaněk), 39. Ševčík (Mikšovský, Kubo), 48. Žák. Rozhodčí: Czubaj – Bojda, Mikler. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 297. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Hruzík, Šindelář, Javín, Peslar, Wolf, Slavík, Vajda, Prokop – Piják, Zachar, Vaněk, Zuber, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Videlka, Kilnar, Krayzel.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Hurtík, Vrba L., Vrba F., Tichý, Žák, Tesařík, Báchor – Kajaba, Vaněk, Ambruz, Kubo, Ševčík, Mikšovský, Vítek, Podešva, Hruška, Daněk, Kývala.

Poruba vstupovala do utkání se Vsetínem v roli jasného favorita, ovšem v úvodní třetině se značně trápila. Hned na startu měla k dispozici několik přesilovek, které však nezahrála vůbec dobře. Naopak při vlastním oslabení ujel domácím zadákům Podešva, jehož následnou kličku Gleich výborně přečetl. Samostatnému úniku musel na druhé straně čelit i Hromada, na nějž veterán Krayzel nevyzrál a na první gól museli diváci stále čekat.

Závěr třetiny patřil valašskému celku, který si aktivitou vynutil i dvě početní výhody. Pokusy Kajaby i Mikšovského dokázali zastavit porubští obránci a úvodní gól nepadl ani po obrovském závaru, kdy kus černé pryže poskakoval po Gleichově brankovišti. První perioda nikterak úchvatného hokeje tak branku nenabídla. Ovšem start do druhé dvacetiminutovky byl pro milovníky gólových situací naprosto skvostný.

Jako první udeřil v přesilové hře RT TORAX, když Hruzíkovu střelu od modré tečoval přesně mezi Hromadovy betony kanonýr Martin Buček. Radost však porubským borcům příliš dlouho nevydržela. Za pouhých třiadevadesát vteřin totiž bylo srovnáno. Vaněk našel v předbrankovém prostoru ideálně postaveného Reného Kajabu, který potrestal chybu domácí obrany a rychlou střelou překonal bezmocného Gleicha.

Za další minutu si Porubští vzali těsné vedení zpátky. Po akci Kilnara se Hromada dostal mimo postavení brankové konstrukce a lehkou práci v podobě zamíření do zcela prázdné klece měl už mladý štírek Rostislav Vaněk. Valachům nešla upřít snaha, ale ještě do druhé přestávky přidala Poruba třetí úder. Lukáš Vrána si šikovně obkroužil branku a s pomocí betonu vsetínského gólmana navýšil vedení druhého týmu tabulky.

V závěru brankově bohatého dějství dostala hosty zpět do zápasu přesná trefa Robina Ševčíka, který zamířil ideálně do horního růžku Gleichovy branky. Před závěrečnou částí hry tak bylo vše otevřené. Porubu přiblížila k vítězství dlouhá dvojnásobná přesilovka, při níž na modré napřáhl obránce Lukáš Prokop a propálil vše, co mu stálo v cestě. Zdálo se, že je o majiteli tří bodů prakticky rozhodnuto, ale opak byl pravdou.

Houževnatí Valaši totiž zanedlouho opět vstřelili kontaktní branku. Michal Žák se prezentoval ukázkovou střelou, která i s pomocí tyče skončila přesně v růžku Gleichovy branky. Favorita čekaly ještě těžké chvíle, obzvláště poté, co hosté hráli přesilovku a navíc odvolali gólmana. Těsnou výhru ale už svěřenci trenéra Sršně udrželi až do závěrečné sirény a mohli se radovat z osmého vítězství v řadě.

Další zápasy 25. kola II. Ligy – sk. B (Východ):

HC Nový Jičín – HC Slezan Opava 6:3
VSK Technika Brno – HC Orlová 5:1
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 2:3
SHK Hodonín – HC Lvi Břeclav 5:4
HC Frýdek-Místek – HC Bobři Valašské Meziříčí (odloženo)

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Ze začátku druhé třetiny jsme měli zápas plně pod kontrolou a dali jsme góly. Je škoda, že jsme dostali laciné branky po hrubých chybách, čímž se Vsetín dostal do hry. Zápas byl tím až do konce napínavý, ale zaplaťpánbůh za tři body, protože ty jsou důležité.

Viktor Hlobil (VHK Vsetín): Zápas provázelo několik zranění a i nějaké to šití. Martin Ambruz dostal bodyček a narazil si koleno a nedohrál utkání, což pro nás byla ztráta. Musím mančaft pochválit, protože po dlouhé době, kdy jsme se hodně trápili, jsme odehráli velice dobré a bojovné utkání. V první třetině jsme měli docela dost šancí, kdyby nám to tam spadlo, možná by se utkání vyvíjelo jinak. Naše zbytečné chyby a zbytečná vyloučení nás stály fakt, že jsme v Porubě nic neuhráli. Jestli bude mančaft takto pokračovat svým nasazením a bojovností, tak se vrátíme do starých kolejí a věřím tomu, že začneme vyhrávat – alespoň doma.