Neskutečné, již poosmé v sezóně Poruba podlehla o gól, z těsné výhry se radoval Vsetín

10.12.2011, Adam Bagar

Na porubské půdě se tentokrát představili hokejisté Vsetína. RT TORAX šel do vedení zásluhou Bartoška, ale vyrovnání přišlo bleskově. Na další góly se čekalo až do závěru druhé části, kdy nejprve Zdráhal opět poslal domácí do jednobrankového náskoku a pouhých pět vteřin před druhou sirénou vyrovnával Sprušil. V závěrečné třetině hosté rozhodli v přesilovkách. Dvěma góly tak zcela otočili mač na svou stranu. Snížit se sice ještě povedlo Marku Pavlačkovi, ale v závěru se již Poruba k ničemu nedostala a podlehla opět nejtěsnějším rozdílem, tentokrát 3:4. Černou kaňkou jinak zajímavého utkání byl jednoznačně výkon hlavního sudího Richarda Koliby, který zápas absolutně nezvládl.

2. liga - skupina Východ - 27.kolo so 10.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
3:4(1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Bartošek (Mládenka), 35. Zdráhal (Krayzel), 58. Pavlačka (Chajretdinov) - 9. Zúbek (Sprušil, Bajtek), 40. Sprušil (Bajtek), 54. Zúbek (Heš, Farda), 58. Kubo (Spitzer). Rozhodčí: Koliba - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 13:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 402. Střely na branku: 26:32 (8:12, 14:8, 6:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Šindelář, Wolf, Hruzík, Prokop, Mládenka, Chajretdinov - Vaněk, Krayzel, Matějný - Seidler, Zdráhal, Zuber - Bartošek, Pavlačka, Chaloupka.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Spitzer, Farda, Hoďa, Mečiár, Heš, Báchor, Zúbek, Sprušil, Kubo, Vítek, Hruška, Holík, Hegyi, Bajtek, Kajaba.

Valaši byli v úvodních minutách hry častěji na puku, ale do vedení šla na druhé straně Poruba. Mládenkovu střelu od modré ještě stačil tečovat Michal Bartošek. Napoprvé sice neuspěl, ale při dorážce již svým přesným zásahem rozveselil svou střídačku. Radost domácích netrvala příliš dlouho. Sprušil získal za brankou puk a poslal jej před Gleicha na zcela volného Františka Zúbka, který se nemýlil.

V přesilové hře mohl přidat druhou vsetínskou trefu Hegyi, to by však nesměl ztroskotat na betonu gólmana Gleicha. Když pak Bartošek nešikovně zasáhl holí do obličeje Vítka, měli Valaši k dispozici čtyři minuty v početní výhodě. V ní toho příliš nepředvedli, v největší šanci šla dělovka Sprušila jen těsně nad břevnem. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky Zúbek překvapivě minul poloprázdnou klec před ležícím Gleichem, o chvíli později neuspěl ani Bajtek a napálil z mezikruží pouze pravou tyč. Postupem času začal přebírat aktivitu RT TORAX. V přesilové hře se dvakrát v řadě dostal do dobré pozice Matějný, na Plška však recept nenašel. Při pokusu Hruzíka již byl vsetínský gólman překonán, ale pomohla mu pravá tyč.

Až v přesilovce čtyři na tři, kdy domácí nápor gradoval, se domácí dočkali druhé branky. Krayzel našel mezi kruhy Pavla Zdráhala a ten tvrdou střelou z první zamířil přesně mezi Plškovy betony. V závěru třetiny měl k dispozici přesilovku také Valašský hokejový klub. Pouhých pět vteřin před druhou sirénou využil chyby při střídání Antonín Sprušil a parádní střelou pod horní tyč nedal Gleichovi žádnou šanci.

Poslední třetina se již změnila v tragikomedii, v jejíž hlavní roli vystupoval hlavní rozhodčí Koliba. Prakticky celou třetinu se tak po řadě podivných výroků hrálo v nerovnoměrném počtu hráčů. Vsetínští byli i díky přesilovým hrám aktivnějším týmem. Vítek si sjel před Gleicha, ale rozhodující trefy se nedočkal. Až šest minut před koncem Vsetín využil další přesilovku, když Hešovu střílenou přihrávku dopravil za brankovou čáru František Zúbek.

Když pak přetavil další početní výhodu ve čtvrtou branku Martin Kubo, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Jenže o pouhých sedmnáct vteřin později se prezentoval elegantním sólem přes celé kluziště Marek Pavlačka. Ten ve finální fázi ještě vykoupal Plška a slavil branku znamenající snížení. V závěru si již hosté své těsné vedení pohlídali, a tak i potřetí v sezóně porazili Porubu o jeden gól, tentokrát výsledkem 3:4.

Ostatní výsledky 27. kola II. hokejové ligy - Východ:

HC AZ Havířov 2010 - HC Slezan Opava 5 : 4
LHK Jestřábi Prostějov - HC Karviná 2 : 4
HC Uherské Hradiště - HC ZUBR Přerov 2 : 5
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Frýdek - Místek 1 : 3

Ohlasy k utkání

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Kluci bojovali, chtěli vyhrát a celé utkání se tak vyvíjelo, že bychom to mohli dotáhnout do vítězného konce. Bohužel jsme udělali deset vteřin před koncem druhé třetiny chybu, kdy jsme šli špatně střídat a dostali z brejku vyrovnávací gól. Ve třetí třetině nás rozhodčí svými častými omyly nepustil do hry. Utkání absolutně nezvládl a zamotával se do toho tak, že si už asi pletl i barvy dresů. Vsetínský hráč, vědom si toho, že udělal faul, míří na trestnou lavici, a rozhodčí místo něj vyloučí našeho hráče. Neporazil nás lepší soupeř, ale špatný výkon rozhodčího, který nám v poslední třetině nepochopitelně vyloučil osm hráčů. Klukům bych však chtěl poděkovat za bojovný výkon.

Viktor Hlobil (VHK Vsetín): Již minule jsem říkal, že Poruba patří v tabulce výše a hraje docela kvalitní hokej. Byli bychom dnes rádi i za nějaký bod, ale nakonec vezeme všechny tři. Od druhé třetiny to bylo takové zbytečně vyhrocené. Mohl se hrát z obou stran pěkný hokej, ale rozhodčí do toho úplně zbytečně zasahoval. Nám pomohly v poslední třetině právě přesilovky, kdy jsme odskočili soupeři na dvě branky. Škoda gólu na 3:4, tam jsme si to měli už pohlídat a závěr jsme si tím zbytečně zkomplikovali.