Doufám, že to tentokrát dotáhneme v playoff dále, přeje si Jakub Kotala

Doufám, že to tentokrát dotáhneme v playoff dále, přeje si Jakub Kotala

Pavlína Vítková, 07.05.2024
Další novou porubskou posilou je Jakub Kotala, sedmadvacetiletý rodák z Havířova. A nečeká ho žádné velké stěhování, jeho posledním zaměstnavatelem totiž byl městský konkurent z Vítkovic. Jak se ostřílený útočník těší na nové, prvoligové angažmá?

„Očekávám, že stejně jako loni bude tým hrát nahoře. Vím, že klukům posledně nevyšlo playoff, ale předpokládám, že se tentokrát dostaneme dál. A budeme atakovat ty nejvyšší příčky,“ věří Kotala.

A jelikož toho v regionu odehrál už dost, porubský led mu opravdu není cizí. „Jsem z Havířova, takže Porubu určitě znám, mám to kousek. Vím, že se loni dělala rekonstrukce haly, podle mě to vyšlo moc hezky. Je to rozhodně fajn. I regenerace je tu na vysoké úrovni,“ pochvaluje si před startem sezony zkušený powerforvard.

Navíc pro něj novinkou nebude ani realizační tým. Čeká na něj několik známých tváří. „S trenéry už se taky znám. Pan Režnar mě vedl i v Havířově, takže tak nějak vzájemně víme, co od sebe čekat. To je i jeden z důvodů, proč jsem tady,“ vysvětluje.

A co dalšího ho přimělo k přestupu do Poruby? Pro místní fanoušky je jeho volba možná menším překvapením. „Havířov je pro mě samozřejmě srdcovka. Rád bych se tam jednou vrátil. Ale teď se to prostě vyvinulo tak, že po konci ve Vítkovicích jsme rozmýšleli, co bude dál… jestli ještě zkusit extraligu, nebo ne. No a nakonec jsme se s rodinou rozhodli, že zůstaneme někde tady. Takže proto Poruba,“ nastiňuje havířovský rodák.

Samozřejmě i on teď podstoupí klubovou novinku v podobě několikatýdenní individuální přípravy. „Budu sice trénovat sám, ale mám přichystaný plán od kondičního trenéra,“ ujišťuje útočník.

A jaký je jeho závěrečný vzkaz pro porubské příznivce? „Doufám, že budeme fanouškům dělat radost. A že to dotáhneme v playoff dále. Těšíme se na sezonu!“