SEZONA 2024/2025: Posily odhaleny, velký comeback Ondřeje Romana, příchody Kotaly a Bartka

SEZONA 2024/2025: Posily odhaleny, velký comeback Ondřeje Romana, příchody Kotaly a Bartka

Lukáš Bajgar, 03.05.2024
Hokejový ročník 2024/2025 klepe na dveře a nejen fanoušci Poruby netrpělivě vyhlížejí první jména do kádru. HC RT TORAX Poruba 2011 posílí trojice Ondřej Roman, Jakub Kotala a Jan Bartko.

HC RT TORAX Poruba 2011 vstupuje do nové sezony s několika novinkami, a také s novými tvářemi v kádru. V minulých týdnech již bylo odhaleno, o koho se již trenér Jiří Režnar nemůže dále opírat; je na čase si představit nově příchozí. Ale než tak učiníme, přinášíme zpravodajství z aktuálního dění v kádru.

Tým se sešel – s výjimkou cizinců – 2. a 3. května v prostorách RT TORAX ARENY, hráči absolvovali fyzické testy a vše zakončili povinným měřením procentuálního zastoupení svalů a tuků v těle. Krom tradičního soustředění v Luhačovicích se opět uvidí až v polovině července, kdy začne finální příprava na ledové ploše. Hráče celého A-týmu tak čeká plně individuální průprava, pro mnohé novinka, pro jiné vítaná změna a pro některé krok do neznáma. V srpnu se již můžou všichni těšit na turnaj O pohár RT TORAX a pikantní boje především se slovenskými extraligisty.

Do týmu přichází Ondřej Roman, porubský odchovanec, jehož mají fanoušci spojeného především s Vítkovicemi a v posledních letech s Mladou Boleslaví. V Porubě se naposledy představil před dvaceti lety v dresu juniorky Sareza Ostrava.

Druhou posilou do útočných řad je Jakub Kotala, havířovský odchovanec, jenž většinu kariéry strávil v Mladé Boleslavi, naposledy pak ve Vítkovicích.

Obranné řady doplní Jan Bartko, který pochází z nedalekého Nového Jičína a který do kádru HC RT TORAX míří ze Znojma.

„Jsem nesmírně rád, že se nám letos podařilo velice kvalitně doplnit kádr, odchody Antonína Honejska a Marka Tvrdoně jsme zacelili a dá se říci zocelili příchodem Ondry Romana a Kuby Kotaly,“ těší generálního manažera Pavla Hinnera, „do obrany jsme získali Honzu Bartka, zkušeného a produktivního prvoligového beka.“

Rozhovory s hráči a také jejich medailonky přineseme v následujících dnech.


Ondřej Roman

Jakub Kotala

Jan Bartko