Odhodlání získat na Lapači tři body ztroskotalo v druhé třetině

10.10.2015, Gabriela Juříková

V odvetě hodlali starší dorostenci RT TORAX Poruba oplatit Vsetínu domácí prohru, byť se jim v průběhu čtrnácti dnů rozpadly, kvůli zraněním a nemocem, první dvě pětky. Z šesti klíčových hráčů jsou čtyři obránci, kteří v bojích o body, nejvíce chybí. Utkání nabídlo divákům dvě trestná střílení, gól v přesilovce i oslabení. Hosté TS neproměnili, zato domácí byli úspěšní a brzy vedli 2:0. Jenže Michal Dang, kapitán Poruby, snížil v oslabení a do přestávky druhou brankou stav srovnal.To bylo ze strany Poruby ale vše. Domácí na začátku druhé třetiny dvěma góly vyhnali Škodu z brankoviště a Bayer kapituloval po skvělém výkonu a 24 zákrocích až ve třetí třetině. Vsetínští se výhrou 5:2 dostali v tabulce před Porubu, kterou v pátek 16. října čeká domácí utkání s Třincem.

NOEN extraliga staršího dorostu - 12.kolo so 10.10.11:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba
5:2(2:2 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Půček, 11. Weintritt J. (Kovář, Půček), 22. Koňařík (Klímek, Lindner), 24. Kovář (Augustin, Weintritt J.), 53. Weintritt J. (Richter) – 13. Dang (Skokan), 19. Dang (Střondala, Havránek). Rozhodčí: Kika – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Ondračka, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Lindner, Dostál, Koňařík, Půček, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém, Klímek
HC RT TORAX Poruba: Škoda (Bayer) – Balcárek, Vondál, Prokeš, Skokan – Timura, Střondala, Havránek – Dang, Krupa, Vospálek – Holub, Stach, Žídek – Klíma, Dlouhý, Voznička

V začátku 2. minuty nařídil sudí trestné střílení, když byl Vospálek blokován při prvním porubském úniku. Při vlastním provedení se v souboji s gólmanem snažil udělat kličku do forhendu, ale Sachr dal ke své levé tyči beton včas. Hosté dobývali vsetínskou svatyni, ale domácí velice dobře bránili hráče s pukem, takže se RT TORAX nedokázal prosadit. Gólman Sachr jen sbíral zásahy.

V osmé minutě si trestné střílení zkusili i domácí. Roman Půček byl před Škodou podražen a svůj souboj s gólmanem vyřešil střelou pod horní tyč. Po několika dobrých pokusech o vyrovnání, které vsetínský gólman nepřipustil, se domácí v jedenácté minutě radovali z druhé branky. Jiří Weintritt si před brankou udělal prostor a trefil naprosto přesně. Porubští snížili brankou kapitána Michala Danga v oslabení, ale ještě před tím zachránila Porubu od třetí branky pravá tyč po střele obránce Krůžely.

Pak Michal Weintritt byl blokován obráncem, ale přesto se mu podařilo zakončit. Škoda se po letícím puku díval a jen těsně minul spojnici pravé a horní tyče. A jak se říká, nedáš, dostaneš, tak to se potvrdilo hned z protiútoku. Michal Dang se tlačil do brány a puk si našel cestu za ležícího gólmana. Po přestávce se tedy začínalo od znova. Jiří Weintritt promarnil šanci poslat kotouč do odkrytého prostoru brány, ale vše pak napravil ve druhé minutě Michal Koňařík, když protlačil puk za ležícího Škodu.

Následnou přesilovku Vsetínští využili v začátku druhé minuty trestu Holuba. Od modré střílel Augustin a před gólmanem tečoval puk pod horní tyč David Kovář – 4:2. Hosté vystřídali gólmana. Do branky se postavil Sebastián Bayer a hned čelil početní převaze Vsetínských, když hosté špatně střídali. Do samostatného úniku se dostal Půček, ale Bayer sklapl betony v pravou chvíli. Skvělý zákrok pak předvedl při střele Koňaříka střílejícího z mezikruží, když jen instinktivně v poloze ležmo, nastavil betony a jen se pak ohlížel, kde kotouč skončil. Na druhé straně jeli Vondál s Vospálkem na jediného obránce, jenže Vospálek zpracovával puk na bruslích, takže moment střely do odkrytého prostoru brány propásl.

Vsetínští se již chystali slavit branku, ale do dráhy puku pohotově vložil porubský gólman hokejku a od konce hole se puk dostal do rohu kluziště. Třetí třetina byla o vynikajících dovednostech obou gólmanů. Bayer zabránil několikrát k navýšení vsetínského vedení a jeho protějšek David Sachr vynikal v likvidaci střel a dorážek, které měly vést ke snížení nepříznivého stavu pro Porubu. Porubské snažení bylo velké, ale gól nakonec padl do Bayerovy klece ve třinácté minutě třetí třetiny. Jiří Weintritt si najížděl na přihrávku Richtera a poslal kotouč nad lapačku.

Porubští si díky Půčkově ledové spršce na Bayera zahráli přesilovku, v které ujel Jiří Weintritt a střelou k druhé tyči chtěl získat hattrick, ale gólman puk vytěsnil nad horní tyč. Síly na ledě se vyrovnaly po střetu Střondaly na zadním mantinelu a při hře 4/4 byli nebezpečnější domácí. Závěr utkání si Valaši ohlídali a po nevydařených zápasech slavili i v druhém vzájemném střetnutí s Porubou vítězství. RT TORAX chtěl Vsetínu vrátit domácí porážku, ale od druhé třetiny jim na ledě nic nevycházelo dle představ.