53 minut se Porubští snažili o remízu, nepomohla ani hra bez gólmana

24.01.2015, Gabriela Juříková

V desátém kole skupiny o udržení extraligové příslušnosti bojovali dorostenci RT TORAXu o dobrý výsledek na hlavní ledové ploše s domácími Rytíři Kladno. Přestože soupeře v první třetině přestříleli, lacinou střelou od modré čáry od sedmé minuty prohrávali 1:0. Dalších padesát tři minut se Porubští snažili o vyrovnání. Druhá třetina se mladíkům sice střelecky nevydařila, ale po zaváhání v prvním dějství se soustředění Marcela Škody zlepšilo a kladenským střelcům již nedopřál radost ze vstřeleného gólu. Třetí dvacetiminutovka byla opět ve střelecké režii hostů a k vyrovnání měli několikrát hodně blízko. Domácí fotbalový výsledek v závěru utkání udrželi při oslabení i porubské hře bez gólmana.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 38.kolo so 24.1.12:00
Rytíři Kladno
HC RT TORAX Poruba 2011
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Malý (Kalaj, Kubík). Rozhodčí: Nepomucký – Laczko, Folk. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 25:19. Průběh utkání: 1:0.
Rytíři Kladno: Stahl – Havelka, Malý, Šíma, Balcar, Zelingr, Chládek, Kiml, Smrž – Řepka, Patyk, Okegawa, Kalaj, Janeček, Hrabík, Borkovec, Kubík, Pejchal
HC RT TORAX Poruba 2011: Škoda – Široký, Olšr, Bijota, Prokeš, Šustala, Boháč, Pažický, Skokan – Nardelli, Horváth, Dohnal – Bialoň, Malát, Korec – Irgl, Stach, Žídek – Csabala, Holub

První vážnou akci vytvořil Kubík, když obehrál čtyři porubské hráče, nakonec se však k zakončení, díky obránci Širokého, nedostal. Přesilovku domácí moc dobře nesehráli, ale po jejím skončení dopravil kotouč za Škodu Daniel Malý. Lehké nahození metr od modré porubský gólman podcenil a nastavená lapačka puk jen postrčila pod horní tyč. Porubští se dostali do zápasu v polovině úvodní třetiny a ještě více jejich vyrovnávací snažení umocnily přesilovky. Jenže Stahl dokázal střely ze všech možných stran pokrýt.

Druhou třetinu začali týmy ve čtyřech lidech, takže na ledě bylo mnoho místa pro kombinaci. Z útočných akcí na obou stranách však branka nepadla. Rytíři, vybaveni lepšími hokejovými dovednostmi, obranu TORAXu nepřekonali. Ten svou houževnatostí a hlavně bojovností držel jednobrankovou ztrátu. Na hráčích Poruby bylo znát, že chtějí vyrovnat, což mohl v přesilovce potvrdit kapitán Horváth, jenže moc dlouho váhal, zda vystřelit, či přihrát, až nevyšla ani jedna z možností.

Kladenští to neměli s překonáním porubského opevnění jednoduché. A když už vystřelili, tak dali jen vyniknout Škodovi. Hosté ve třetí třetině pochopili, že bez okamžité střelby se branky nedočkají a pálili na Stahla bez přípravy. Jenže Porubským jakoby nebylo přáno! Žádný kotouč si do sítě cestu nenašel. Nepovedl se zdárně dokončit ani samostatný únik Csabaly v oslabení. Gólman na poslední chvíli přistrčil k pravé tyči beton a porubský hráč puk už nestačil nasměrovat výše. Závěr třetí třetiny hráli Rytíři oslabení a hostům se naskytla dobrá příležitost hrát v šesti proti čtyřem. Hra bez gólmana k vyrovnání nedospěla a nebýt laciného gólu v porubské síti, možná by se zápas vyvíjel jinak.

Ohlasy k utkání

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Myslím si, že dnešní zápas byl naprosto vyrovnaný a pro nás velice těžký. Vítězství jsme si dnes ubojovali a uhráli silnou vůlí. Hrát od sedmé minuty 1:0 není lehké, takže my si tří bodů hrozně vážíme.

Petr Rambousek (RT TORAX Poruba): Prohrát 0:1 smolným nahozením je dost nešťastné. Kluci dřeli, ale bohužel jsme tomuto týmu za dvě utkání nedali branku. Myslím si, že jsme si bod zasloužili. Bohužel nemáme hráče, který by vzal v závěru utkání zodpovědnost na sebe a vyrovnal. Klukům jsme poděkovali, protože odvedli dobrý výkon, ale s nulou na kontě se nedá vyhrát.