Detail zápasu

,

Žákovská liga ČR – 5. třída - 23.kolo pá 16.1.09:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
1:9(0:2, 0:4, 1:3)
Branky Poruby: 8. Haladěj, 13. D. Wawrzkiewicz (Puchala, Skála), 21. D. Wawrzkiewicz (Macho), 25. Macho, 38. Petruška (Haladěj, Stuchlík), 40. Macho (Skála), 42. Haladěj (Pásek), 54. Krčmarský (Harabiš), 59. Macho (Skála).

Do zápasu v Havířově, který začal ve čtyři odpoledne, nastoupili hráči RT TORAX Poruba v posilněné sestavě. V nominaci se objevili Kryštof Krčmarský a Ondřej Bechný a brankoviště hájil Vít Števanka. Od začátku hrál tým s nasazením a od první minuty dával jasně najevo, že hodlá vyhrát. V 7. minutě otevřel skóre Matyáš Haladěj a za pět minut poté, v přesilovce se trefil Daniel Skála.

Druhá třetina pak byla, co se gólů týče nejbohatší. V polovině první minuty druhé třetiny se zvyšoval porubské vedení Dawid Wawrizkiewicz, ve 24. minutě pak zahájil svou cestu za hattrickem Jakub Macho. Do zápasu se gólově zapal i Tomáš Petruška, když v 37. minutě zvyšoval už na 5:0. Třetinu pak ve 39. minutě uzavřel svým druhým gólem Jakub Macho. V polovině této třetiny došlo ke střídání gólmanů a Víta Števanku s jeho 9 úspěšnými zásahy vystřídal gólman Marian Münch.

Třetí třetinu začala Poruba aktivně, což potvrdila sedmým gólem v 42. minutě zápasu. Postaral se o něj za asistence Tomáše Petrušky Matyáš Haladěj. V 53. minutě se gólově posadila posila Kryštof Krčmarský. Za stavu 8:0 ztratili Porubští veškerou koncentraci, což v 54. minutě Havířovští využili ke snížení na 8:1. Na konečných 9:1 pro RT TORAX uzavřel svým třetím gólem Jakub Macho, který tak završil svůj hattrick.

Ohlasy k utkání

Roman Mrázek (HC RT TORAX Poruba): "Byl to zápas, ve kterém jsme utrpěli výhru. My jsme hráli strašně a soupeř ještě hůř. Výsledek zápasu tak vůbec neodpovídal průběhu hry, bylo to pochodové cvičení, kdy jsme úspěšně prošli ke dvěma bodům."