Výborný výkon vedl k další výhře, junioři uspěli v Přerově. Schwarz se blýskl hattrickem!

19.09.2014, Gabriela Juříková

Po skvělém vstupu do Ligy juniorů se porubští junioři jeli pokusit získat cenné body na horkou půdu Přerova. A nevedli si vůbec špatně. Zubři sice porubské dvoubrankové vedení třemi góly vymazali, ale ambiciózní hosté svou bojovností, nasazením a štěstím v podobě proměněného trestného střílení Martina Csomora dokázali pomyslné misky vah převrátit na svou stranu. Na výhře se výrazně podílel útočník Jakub Schwarz, jenž se blýskl hattrickem. Dvě branky vsítil Patrik Gola a v početní výhodě se prosadil obránce Adam Kropka. Poruba nadělila Zubrům první porážku a připsala si do tabulky cenné tři body. Už v neděli přivítá od 13:30 Hodonín.

Liga juniorů - 3.kolo pá 19.9.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:7(2:2, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Školoud (Rajnoch), 15. Školoud (Siegel), 25. Rajnoch (Helešic, Kundrátek), 29. Rajnoch (Dostálek, Školoud) – 7. Schwarz (Havránek, Rataj), 13. Kropka (Baca, Smrčka), 27. Schwarz (Rataj), 35. Gola P. (Brnčal), 36. Csomor z trest. střílení, 51. Gola P. (Holaň), 60. Schwarz (Mládek, Rataj). Rozhodčí: Klimecký – Bubela, Zouhar. Vyloučení: 7:5, navíc Hranoš (POR) 10 min. OT + OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:7.
HC ZUBR Přerov: Vlach (36. Grigárek) – Mašíček, Šťastný R., Duda, Novák, Kundrátek, Daniš, Smolka, Podepřel – Rajnoch, Školoud, Dostálek – Kubal, Müller, Zavřel – Gremlica, Helešic, Tomaník – Siegel, Pecha.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Charvát, Baca, Štěpán, Ryška, Kropka – Gola P., Gola R., Kurnik, Schwarz, Csomor, Brnčal, Hranoš, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek.
Od úvodních minut bylo zřejmé, že na sebe narazily týmy, které by v této ligové sezoně měli hrát v horních patrech tabulky, možná i o příčky nejvyšší.

Utkání začalo poněkud opatrně, obě mužstva vycházela ze zajištěné obrany. První velká příležitost byla k vidění po necelých pěti minutách hry. Ke kotouči se po šťastném odrazu dostal Csomor, skvěle však proti jeho střele zasáhl Vlach.

Poruba pokračovala v aktivní hře a její taktika slavila úspěch. Po sérii přihrávek v přerovském pásmu získal puk Jakub Schwarz a zblízka otevřel skóre zápasu. Hosté se i nadále tlačili do útoku a dočkali se druhé branky. V přesilovce doklepl kotouč do klece Zubrů Adam Kropka.

Přerovští se dostali zpět do zápasu o pár okamžiků později. Hrubky porubského gólmana využil Petr Školoud a pohodlně snížil do prázdné branky. Vyrovnat se Přerovu podařilo o necelou minutu později. A byl to opět Petr Školoud, který tentokrát vybruslil z rohu, pohrál si s obranou i brankářem Šrámkem a zavěsil nechytatelně pod víko.

Do prostřední části vstoupil lépe domácí celek. Zubři se snažili napadat svého ostravského soka již v hloubi jeho obranného pásma. Odměnou jim byla přesilová hra, kterou ve 25. minutě zužitkoval Michal Rajnoch, který tak dokonal první velký obrat zápasu.

Vedení Zubrům vydrželo pouhé tři minuty. Do samostatného úniku se dostal Jakub Schwarz a procedil kotouč se štěstím mezi betony Vlacha. Přerovské juniory to však nezlomilo. Přesně o dvě minuty později si Dostálek na útočné modré poradil se třemi soupeři a exkluzivní přihrávkou našel osamoceného Michala Rajnocha, který rutinérsky zakončil

Poruba se ale vůbec nevzdávala. Domácí se sice hrnuli do útoku, jenže Šrámek v brance hostů držel naději pro svůj tým. Po řadě přerovských šancí se do rychlého protiútoku vydal Patrik Gola, z mezikruží vystřelil a puk prošel počtvrté za záda Vlacha.

Nerozhodný stav platil jen zhruba minutu, protože po faulu na unikajícího Martina Csomora nařídil rozhodčí zcela po zásluze trestné střílení. Porubský útočník nic velkého nevymýšlel, zvolil střelu na lapačku a uspěl.

V poslední třetině si hostující celek své vedení zkušeně hlídal. Přerov se sice snažil o vyrovnání, ale většinou šlo jen o platonický nápor. Do opravdu velké šance se dostal pouze jednou, ale Dostálek ani nadvakrát neuspěl.

Hosté navíc přidali ještě další dva přesné zásahy. Nejprve vystřídavšího Grigárka propálil z levého kruhu Patrik Gola a poslední hřebíček do přerovské rakve zařídil Jakub Schwarz, který tak zkompletoval hattrick a uzavřel gólové hody.

Ohlasy k utkání

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Cením si toho, že jsme v průběhu zápasu dokázali otočit skóre z 0:2. Troufám si říct, že deset minut ve druhé třetině patřilo nám, ale bohužel soupeř dnes velmi tvrdě trestal naše individuální chyby, kterých bylo na můj vkus až moc. Poruba zvítězila zaslouženě, byla kompaktnější a předvedla disciplinovaný výkon.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Zápas měl velmi vysokou kvalitu a dobře jsme si ho rozehráli. Přerov byl ale houževnatý soupeř a dokázal brzy vyrovnat po našich chybách před bránou, které byly neskutečné. Od druhé třetiny bylo utkání velmi vyrovnané a nám se podařilo v závěru odskočit na jeden gól. I třetí třetina byla kvalitní, soupeř nám ale v ní poskytl několik přesilových her a ty nakonec rozhodly.