Výhrou v Opavě se starší dorostenci vyhoupli na druhé místo tabulky

11.11.2011, Gabriela Juříková

V dohrávce sedmého kola na ledě Opavy byl RT TORAX od začátku lepším týmem. Byl dostatečně důrazný, rychlý v útoku, skoro bezchybný v obraně a hlavně disciplinovaný. Domácí Slezan dokázal držet krok gólově jen do poloviny zápasu. Poprvé snížil na rozdíl jednoho gólu v první třetině Cios a podruhé v prostřední části zápasu Boubeníček. Pak hosté odskočili o čtyři branky a to se domácím dotahovalo ztuha. Poruba dokázala v zápase využít tři přesilovky z pěti, domácí sehráli jen dvě s nulovým efektem. Největší podíl na osmi brankách RT TORAXu měli Martin Csomor (2+2), Jakub Gelnar (2+2) a Jakub Schwarz (0+3). Díky této výhře se starší dorostenci Poruby posunuli na druhé místo tabulky, o bod před Šumperk a na vedoucí Přerov ztrácí body tři.

Liga staršího dorostu - 7.kolo pá 11.11.17:30
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
3:8(1:2, 1:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. Cios, 28. Boubeníček (Juran), 49. Rybka (Ondruch) - 2. Csomor (Schwarz), 3. Csomor (Schwarz, Gelnar), 25. Demel (Gelnar), 37. Gelnar (Csomor, Schwarz), 39. Holáň (Laryš), 41. Kaleta (Vrána), 50. Gelnar (Csomor), 52. Smrčka (Laryš). Rozhodčí: Fiala - Konvička, Čaja. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6, 3:8.
Hokejový klub Opava: Kirschner - Hlaváček, Dziadkowiec, Humplík, Pražák, Slavík, Volf, Hudeček, Hon, Boubeníček, Ondruch, Cios, Otipka, Horák, Rybka, Machač, Vopálka, Juran, Matušek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček - Vrána, Soukal, Demel, Baca, Chamrád, Balcar, Juřík - Kaleta, Wolný, Rataj, Csomor, Schwarz, Gelnar, Holáň, Smrčka, Havránek, Pobuta, Laryš, Pelech, Kropka.

Na poslední chvíli jsem se rozhodla vydat se na zápas staršího dorostu do nedaleké Opavy. A jelikož to bylo opravdu na poslední chvíli, zmeškala jsem skvělý start hostů do zápasu. Na začátku první minuty otevřel střeleckou listinu Martin Csomor a v polovině třetí minuty v přesilovce poslal puk za záda Kirschnera opět Martin Csomor. Lepší dárek k jmeninám si nemohl dát. Na oba góly mu nahrál Jakub Schwarz, na ten druhý i Jakub Gelnar.

V páté minutě se domácímu Slezanu podařilo snížit na 1:2 díky Nikolasi Ciosovi. Domácí měli velké odhodlání vyrovnat, jenže v bojích o kotouč si hráči obou táborů vedli občas na hranici faulu. Třetí porubský gól padl v netradičním počtu hráčů. Hosté ve čtyřech proti třem domácím. Přihrávka Gelnara na modrou a Patrik Demel už jen pálil. Do tří minut se domácím podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Z rychlého protiútoku těsně před Mačkem tečoval Juranovu střelu Roman Boubeníček.

Jenže hosté hodlali vyhrát a dalšími dvěma trefami si drželi slušný náskok. Schwarz nabídl Csomorovi hattrick, ale z otočky Kirschnera nepropálil. Ujala se až dorážka Jakuba Gelnara - 2:4. Na 2:5 po střele Laryše zvyšoval Vojtěch Holáň. Ve druhé přestávce mohli domácí najít recept na překonání porubské obrany a skvěle chytajícího gólmana Mačka. Jenže v úvodu poslední třetiny se dostali do oslabení a toho Poruba využila k šestému gólu.

Od modré pálil Vrána a Jakub Kaleta se štěstím puk usměrnil do sítě. Slezan se snažil, jak nejlépe uměl, překonat dobrou obranu. Několikrát se jim podařilo dostat před gólmana hostí, ale svazovala je zřejmě nervozita. Hudeček se tak dlouho se rozmýšlel co s pukem, až mu jej gólman hokejkou vypíchl. Poté se dva na jednoho řítili Cios s Juranem. Druhý jmenovaný nestihl puk protečovat mezi tři tyče.

Až v polovině poslední třetiny se podařilo Mačka překonat Davidu Rybkovi, když s hráčem na zádech dokázal puk přistrčit mezi betony a snížit na 3:6. Domácí se na delší čas usídlili v útočném pásmu a dostali hosty pod tlak. Celkem třikrát přinutili stejnou pětici vyhodit až na zakázané uvolnění. Po třetím vhazování v obranném pásmu hostí se zmocnil puku Jakub Gelnar, projel zprava středním pásmem a bekhendem překonal po sedmé Kirschnera.

Opavští se bili do poslední minuty. Pálili už z každé pozice. Dvakrát střílel Slavík a několik pokusů měl i Hudeček, ale více puků za Mačkova záda nedostali. Na druhé straně se do střelecké listiny zapsal ještě jeden střelec. Byť byl tísněn, přeci jen se Marek Smrčka prosadil. RT TORAX zvítězil v dohrávce sedmého kola 8:3 a posunul se na druhé místo v tabulce. Další zápas je na programu v pátek na domácí půdě proti Uherskému Hradišti.