Junioři bojovali statečně, nakonec však Slavii podlehli 1:2

22.03.2024, Eva Suchánková

V pátek 22. března sehráli junioři velmi napínavý zápas s pražskou Slavií. Ve třetím čtvrtfinálovém utkání Ligy juniorů bylo vidět maximální nasazení obou týmu. Porubští mladíci vstoupili do zápasu s odhodláním a energií, hostující ale dokázali krátce před poslední sirénou obrátit stav zápasu ve svůj prospěch a zajistili si tak postup do semifinále.

Liga juniorů - ČF3 pá 22.3.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
1:2(1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Chromišin (Matějka, Koida) – 53. Štípek (Hron, Strnad), 60. Vosmík (Strnad, Polák). Rozhodčí Čelechovský – Gančarčík, Horák. Vyloučení: 4:4, navíc Chromišin (POR) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Diváci: 100.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Bodnar, Kalužík, Janeček, Telnov, Kosina, Ševčuk – Koida, Krásnohorský, Chromišin, Šrubař, Veselý, Hansel, Skřipčák, Graněčný, Svozil, Matějka
HC Slavia Praha: Tesař – Hubinka, Dráb, Brotánek, Křivánek, Hron, Sýkora, Málek – Strnad, Vašíček, Hasman, Polák, Filip, Štípek, Sander, Skalský, Jokl, Kříženecký, Vosmík, Janoušek

Již v úvodních minutách bylo zřejmé, že jsou oba týmy připraveny na tvrdý boj. Porubané se hned ve 2. minutě ujali vedení, když nemeškal a dobře zamířil Illia Chromišin. Skóre 1:0 však poté na tabuli svítilo následujících 51 minut. Na ledě byly k vidění šance na obou stranách, avšak brankáři ukázali svou kvalitu, a tak žádná z nich nebyla proměněna v gól. Nakonec se ale Slavia zvedla k závěrečnému útoku. V 53. minutě se chopil šance Viktor Štípek, když využil pětiminutovou přesilovou hru a propálil dosud bezchybného Marečka. Minutu před koncem utkání, když rozhodčí odpískali faul domácích, si hosté vzali oddechový čas, aby se připravili na závěrečný nápor. A vyplatilo se, protože pouze o 24 sekund později opět využili početní výhodu z hole Adama Vosmíka a chopili se tak vedení. Porubané se ještě pokoušeli stav utkání srovnat, ale marně a cesta v letošní sezoně pro ně končí.