Čtvrtá výhra v řadě! Dorostenci v Olomouci vyhráli v prodloužení

30.11.2023, Gabriela Juříková

Dvě a půl třetiny se v Olomouci čekalo na gól. RT TORAX vedl, jenže Mora dokázala v poslední minutě vyrovnat. Porubané v prodloužení zažili deja vu, protože zopakovali sobotní scénář. Odmítli nájezdy gólem dvě vteřiny před koncem prodloužení.

Extraliga dorostu – Východ - 22.kolo čt 30.11.18:00
HC Olomouc
HC RT TORAX Poruba
1:2p(0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 60. Kubát (T. Navrátil, Přidal) – 53. Majkowski (Bobok), 65. Ostřížek (Skorochod). Rozhodčí: Čelechovský – Bubela, Horák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC Olomouc: Barčák – Hubáček, Holéczy, Přidal, Vaněk, Holaň, Dušák – Prokop, Minář, Kubát – T. Navrátil, Sekanina, Brym – Bartok, Harásek, Koryčanský – Balog.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Dragon, Korbel, S. Stasiuk, Noga, Michalík, Majkowski – J. Žídek, Stryczek, Skorochod – Indrst, Bobok, Ostřížek – Václavek, Dietrich

Po prvotní olomoucké šanci se snažil Barčáka překonat Žídek. Pak pracovaly výborně obě obrany a to i v nepoměru hráčů na ledě, takže kotouč neustále měnil majitele. Dorostenci RT TORAX ubránili oslabení na konci první poloviny třetiny, v té druhé se i jim naskytly dvě početní výhody. Před tou první byl v šanci Ostřížek, ale Barčák betony sklapl včas.


Kvantita porubské střelby se v druhém dějství zlepšila. Moravcovi svěřenci se více drželi v útočné třetině. A ofenzivní naladění Porubu neopustilo ani při vyloučení pro špatné střídání. Barčák musel hned dvakrát zasahovat a nerozhodný stav uhájil. Stejně tak i v olomouckém oslabení, kdy měla Poruba několikrát velkou šanci puk dostat za brankovou čáru. Ovšem i na druhé straně uhájil brankář Láryš nulu. No a v samém závěru třetiny Mora přečíslení dva na jednoho zakončila nepřesně.


Porubané i do třetí třetiny vstoupili výborně, Barčák puky odvracel mimo brankoviště. V dalších minutách se celky o kotouč neustále okrádaly a hra se kouskovala. Přímý brankářský zásah byl viděn až na začátku 49. minuty, kdy Láryš vykryl střelu i dorážku. Pak se ale díval na ofenzivní hru spoluhráčů. Nogovi se Barčáka nezdařilo od modré překonat, ale když získal RT TORAX přesilovku, Mateusz Majkowski si sjel na osu hřiště a od modré střílel. Barčákovi ve výhledu stála dvojice hráčů a puk mu proletěl nad lapačkou – 0:1. Po defenzivní práci se Porubané dostali do dalších gólovek, které ovšem Barčák pochytal. Minutu před koncem základní hrací doby sáhla Olomouc po hře bez brankáře a za dvacet vteřin bylo vyrovnáno. Střelu Návrata tečoval u pravé Láryšově tyči osamocený Alexej Kubát.

V prodloužení měla puk Poruba v držení hned od buly, jenže střelu na Barčáka vyslala až na začátku třetí minuty. Šanci měla ovšem i Mora a pak se týmy dvě minuty pravidelně ve střelbě na bránu střídaly. V čase 64:52 se vhazovalo ve středním pásmu blíž k Láryšovi, které Daniil Skorochod vyhrál na Jana Ostřížka. Ten se protáhl kolem pravého mantinelu a přes hokejku bránícího hráče vystřelil z pravého kruhu nad brankářovo rameno k druhé tyči. Dorostenci HC RT TORAX Poruba odmítli nájezdy dvě vteřiny před koncem prodloužení a nad Olomoucí v této sezóně podruhé vyhráli.