Strhující finiš dorostenců! V Třinci smazali třígólové manko a ukradli favoritovi bod

21.10.2023, Eva Suchánková

V sobotu 21. října vyjeli Porubané, v rámci 14. kola Extraligy dorostu, na led nedalekého Třince. Domácí favorit si v první třetině vypracoval vedení 3:0, RT TORAX však dokázal strhujícím finišem srovnat krok, ačkoliv ještě 74 sekund před koncem základní hrací doby ztrácel dvě branky! Porubští mladíci následně inkasovali v prodloužení, ale i tak si zpod Javorového odvezli cenný bod.

Extraliga dorostu – Východ - 14.kolo so 21.10.13:00
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
4:3p(3:0, 0:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Řípa, 11. Holub (Niemczyk, Hrček), 19. Weiss (Rybnikár, Švančara), 63. Weiss (Řípa, Holub) – 29. Ostřížek (Vehovský, Stryczek), 59. Dietrich (Skorochod), 60. Stryczek (Majkowski, Dietrich). Rozhodčí Pavel – Mikšík, Molin. Vyloučení: 7:3, navíc Holub (TRI) 20 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3. Diváci: 119.
HC Oceláři Třinec: Čelko – Marek, Mrtka, Kaleta, Niemczyk, Holub – Makula, Karas, Blahuta, Hrček, Hebar, Rybnikár, Weiss, Řípa, Řehák, Hladoník, Švančara, Spaskin
HC RT TORAX Poruba: Bernard – Dragon, Michalík, Planka, Korbel, Kozák, Stasjuk, Majkowski – Ignatěnko, Skorochod, Žídek, Indrst, Bobok, Ostřížek, Dietrcih, Vehovský, Stryczek, Václavek

Skóre zápasu otevřel ve 4. minutě třinecký útočník Dominik Řípa, jenž se ocitl sám před brankou Bernarda. První gól domácí tým nakopl, protože následovala řada šancí v jejich útočném pásmu. V 11. minutě pak svou šanci využil David Holub, když nahazoval od modré čáry, Bernardovi ale ve výhledu stínili hráči, a tak puk proklouzl až za jeho záda. Oceláři však stále neměli dost, sice nedokázali využít první přesilovou hru, přesto se jim do konce první třetiny podařilo odskočit o tři branky. Po dobré kombinaci v útočném pásmu se puku ujal Matěj Weiss, který měl již velmi snadnou pozici k tomu, aby kotouč zasunul do hostující brány.

Do druhé periody nastupovali Porubané v početní převaze, využít ji ale nedokázali. Ovšem netrvalo příliš dlouho, a nakonec svůj první gól vstřelili. V signalizované výhodě se prosadil Jan Ostřížek, když dorazil puk za záda Čelka. Hosté se poté dostali ještě do dvou vyložených šancí, avšak třinecký brankář svůj tým podržel.

Do poslední části utkání nastoupili aktivněji domácí, Bernard byl ale jako zeď a nedovolil jim kotouč dopravit do brány. Skoro už to vypadalo, že bude o vítězi jasno v základní hrací době. Porubští se však rozhodli vytvořit drama, když Vít Dietrich svou střelou snížil na 2:3. Ani tím však zápas nekončil, protože 3 vteřiny před koncem Poruba srovnala! Poslední střela utkání byla gólová, a to konkrétně z hole Leona Stryczka.

O výsledku tak muselo rozhodnout prodloužení. Oceláři měli hrát přesilovou hru, v signalizované výhodě, a tedy i početní převaze, ale dorazil touš do sítě Matěj Weiss, čímž rozhodl o vítězství Třince.