Junioři na Valašsku nedokázali vstřelit jedinou branku. Se Vsetínem padli 0:3

27.10.2023, Eva Suchánková

V pátek 27. října, vyjeli Porubané na Valašsko, kde je v rámci 12. kola Ligy juniorů přivítal Vsetín. Ačkoli se porubští mladíci dostali k několika vyloženým šancím, nedokázali je proměnit, a tak domů odjížděli s prázdnou.

Liga juniorů - 12.kolo pá 27.10.16:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Cakl (Hrdý, Hamřík), 21. Stodůlka (Cakl, Hamřík), 22. Hamřík (Kotala, Hrdý). Rozhodčí Gebauer – Návrat, Vojtášek. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0. Diváci: 122.
VHK ROBE Vsetín: Pavlíček – Hamřík, Kotala, Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Stodůlka, Herman – Koláček, Smetana, Juráň, Kovář, Cakl, Pozděna, Ostrčil, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Urge
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík – Ševčuk, Kalužík, Bodnar, Janeček, Činčala, Telnov, Karal – Hansel, Skřipčák, Koida, Granečný, Rigo, Šrubař, Martiňák, Veselý, Krásnohorský, Šťastný, Chromišin, Dobša

Vsetínští se prosadili v 8. minutě, když čtyři sekundy před koncem přesilové hry pálil od modré Ondřej Hrdý, jenž svou střelou propálil chytajícího Drabčíka. Domácímu týmu se na konci první třetiny naskytla dvojnásobná početní výhoda, tu však před sirénou nedokázal uplatnit. K využití ale měl ještě 32 sekund na začátku druhé periody. V té době Valachy rozjásal Lukáš Stodůlka, který svou dorážkou dopravil kotouč mezi tři tyče hostující brány. Pokračovalo se tedy v přesilové hře 5 na 4, i tu dokázali Vsetínští využít. Do třígólového vedení poslal svůj tým Jan Hamřík, když střílel od modré a puk se proklouzl pod pravým betonem porubského gólmana až do klece. Na konci druhé třetiny měl domácí tým k dispozici trestné střílení, útočící hráč však nedokázal ani vystřelit, a tak Drabčík nemusel ani zasahovat. Ačkoli se v poslední části utkání dostávaly oba týmy k šancím, nedokázali je proměnit, a tak stav již zůstal neměnný.